پیام مازند
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح کرد؛
نقش کلیدی خانواده و زنان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد
چهارشنبه 5 آذر 1399 - 18:18:53
پیام مازند - ابتکار: در شهرستان‌هایی که در معرض آسیب‌هایی همچون اعتیاد قرار دارند، بانوان تسهیلگری تربیت شدند که می‌توان از ظرفیت آنان در پیشگیری از اعتیاد به موادمخدر استفاده کرد.

ابتکار: در شهرستان‌هایی که در معرض آسیب‌هایی همچون اعتیاد قرار دارند، بانوان تسهیلگری تربیت شدند که می‌توان از ظرفیت آنان در پیشگیری از اعتیاد به موادمخدر استفاده کرد.
دکتر معصومه ابتکار در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه اجرایی «یاریگران زنان» با رویکرد کاهش تقاضای موادمخدر بین ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در این طرح، محوریت خانواده را در بحث پیشگیری و اصلاح سبک زندگی، اصل قرار داده‌ایم؛ زیرا شکل‌گیری بسیاری از رفتارها و نگرش‌ها در خانواده آغاز می‌شود و اگر والدین مهارت‌های لازم را داشته باشند، از بروز بسیاری از آسیب‌ها پیشگیری می‌کنند؛ در این میان، زنان تاثیرگذاری بیشتری را به دلیل جایگاه مادری می‌توانند داشته باشند.
وی افزود: طرح گفت‌وگوی ملی خانواده، طی سه سال گذشته، در 64 شهرِ کشور اجرایی شده و به موضوع خانواده و انسجام خانواده با محوریت «مهارت‌های ارتباطی» پرداخته است؛ زیرا «عدم گفت‌وگو در خانواده» یکی از چالش‌های مهم خانواده‌ها نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از نقاط دنیا است که منجر به سوءبرداشت و سوءرفتار می‌شود و ممکن است خانواده، کارکرد حمایتی و پیشگیری در برابر آسیب‌ها را از دست بدهد.
معاون رییس جمهور بیان کرد: مطالعات نشان می‌دهد یکی از رویکردهایی که به انسجام خانواده در شرایط سخت و بحران‌ها کمک می‌کند، مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگو است و امیدواریم بتوانیم این تجربه را در 4 کانون اصلی هدف منتقل و اجرایی کنیم و سپس آن را توسعه دهیم.
ابتکار گفت: مشابه این اقدام با همکاری وزارت آموزش و پرورش در قالب «گفت‌وگوی بین نسلی» مطرح است؛ چرا که شکاف نسلی در برخی آسیب‌ها از جمله مسئله اعتیاد قابل توجه است؛ همچنین طرح دیگری تحت عنوان «سفیرهای فرهنگی» با همکاری وزارت علوم و با تشکل‌های دانشجویی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه، موضوع تاب‌آوری اجتماعی را به دلیل اهمیت بسیار آن، به‌عنوان یکی از اهداف مهم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار داده شده است، گفت: از سوی این معاونت، برای اجرای طرح ارتقاء تاب‌آوری در شهرستان‌هایی که در معرض آسیب‌ها همچون اعتیاد هستند، بانوان تسهیلگری تربیت شدند تا به جامعه هدف که زنان هستند، کمک کنند تا آنان با رسیدن به درک صحیح از مشکلات، به یک خودباری برای تغییر شرایط برسند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طرح ارتقاء تاب‌آوری اجتماعی در نقاط مختلف کشور در حال اجرا است، افزود: در مجموع توجه دولت دوازدهم به موضوع پیشگیری از آسیب‌ها به ویژه اعتیاد، مناسب بوده است؛ اگرچه حل این مسائل، نیازمند تغییر شرایط کلان اقتصای و اجتماعی است.
ابتکار تصریح کرد: در شرایط جنگ اقتصادی و روانی تمام عیار از سوی آمریکا قرار داریم و اخبار و اطلاعات غلطی در جهت ناامیدی و بی اعتماد کردن مردم ارائه می‌شود، از طرفی با وجود بیماری کرونا، شرایط استثنایی در بروز و گسترش معضلات اجتماعی ایجاد شده است که اگر برای برون رفت از این مسائل، برنامه‌‌هایی با هدف ایجاد نشاط و امید و در جهت توان‌افزایی و ارتقاء سطح مهارت‌های فردی و خانوادگی نداشته باشیم، از این شرایط به راحتی عبور نخواهیم کرد و مشکلات زیادی را در پیش خواهیم داشت.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با کارهایی که برای مواجه با آسیب‌ها از جمله اعتیاد انجام می‌شود، فضای جامعه رو به بهبودی برود و شاهد بروز و شیوع کمتر معضلات اجتماعی باشی
5 درصد معتادان کشور زنان هستند
اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیزدر مراسم امضای تفاهم نامه اجرایی یاریگران زنان با رویکرد کاهش تقاضا مواد مخدر، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب به موضوع اعتیاد تاکید داشتند همچنین رییس جمهوری بر موضوع طرح یاریگران زندگی و ساماندهی معتادان متجاهر به ویژه زنان تاکید داشته اند.
مومنی گفت: 5.4 درصد معتادان کشور بانوان هستند و نشان می‌دهد عدد کمی است هرچند یک نفر هم در بین بانوان زیاد است.
وی با اشاره به اینکه تجارت سیاه مواد مخدر یکی از تجارت‌های بزرگ دنیاست، گفت: هر از چندگاهی شگرد‌های جدیدی توسط قاچاقچیان برای افزایش مخاطبان استفاده می‌شود. یکی از آن این بود که با شیوع کرونا به تبلیغ تاثیر مواد مخدر برای پیشگیری از کرونا پرداختند و تمام این حرف‌ها کذب محض است.
مومنی ادامه داد: از دیگر اقدامات قاچاقچیان این است که، اقشاری از جمعیت را مورد هدف قرار میدهند تا مشتریان بیشتری جذب کنند، یکی از این اقشار زنان است و در دو دهه اخیر بر روی افزایش آمار ابتلای زنان به اعتیاد کار کردند و این جامعه را مورد هدف قرار دادند هرچند که تا حدی هم موفق شدند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر براساس آخرین شیوع شناسی در حوزه اعتیاد، گفت: 5.4 درصد معتادان کشور بانوان هستند و نشان می‌دهد عدد کمی است هرچند یک نفر هم در بین بانوان زیاد است. در دنیا 30 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر زنان هستند، آمریکا لاتین 30 درصد زنان، برخی کشور‌های اروپا 40درصد زنان و در آسیا 15 درصد زنان معتاد هستند.
وی با تاکید بر اینکه در مکزیک بین 2011 تا 2016، 157 درصد رشد ابتلای زنان به اعتیاد بوده است، گفت: از جمعیت 14 میلیونی زنان در افغانستان، یک میلیون نفر معتاد هستند که در دهه اخیر هم 3 برابر شده است و بخش وسیعی از جامعه زنان را مورد هدف قاچاقچیان قرار گرفته اند.
مومنی تصریح کرد: فریب‌های فرهنگی و ترویج باور‌های غلط مبنی بر مصرف مواد برای کاهش وزن، آرامش، مقابله با مشکلات روحی و... دلایل ابتلا و گرایش زنان به اعتیاد است. پشت این تبلیغات قاچاقچیان مواد مخدر است. جمهوری اسلامی در این حوزه اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/163707/نقش-کلیدی-خانواده-و-زنان-در-حوزه-کاهش-آسیب‌های-اجتماعی-و-اعتیاد
بستن   چاپ