پیام مازند
موشک ضد کشتی «نور»، آغازگر ساخت موشک‌های ضد کشتی در ایران
پنجشنبه 6 آذر 1399 - 19:54:54
پیام مازند - موشک کروز ضد کشتی «نور» یکی از نخستین انواع تولیدی موشک های کروز است که بر اساس یک پروژه مشترک بر اساس موشک «سی 802» ساخت چین توسعه پیدا کرده است.
به گزارش مشرق، موشک کروز ضد کشتی «نور» یکی از نخستین انواع تولیدی موشک های کروز ساخت صنایع دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که بر اساس یک پروژه مشترک بر اساس موشک «سی 802» ساخت چین توسعه پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید: برنامه تجهیز زیردریایی و ناوشکن‌ها به موشک‌های بالستیک در حالت استاندارد این موشک بردی در حدود 120 کیلومتر دارد. طول این موشک 6/39 متر است که از این مقدار 1/24 متر آن مربوط به موتور اولیه است. قطر موشک نور 36 سانتیمتر است که از موتوری توربوجت و سوخت مایع استفاده می کند. وزن کلی این موشک 715 کیلوگرم است و وزن سرجنگی آن 165 کیلوگرم و از نوع شدید الانفجار (high explosives) با قابلیت نفوذ در زره کشتی ها و مجهز به فیوز تاخیری است.
موشک ضد کشتی نور برای پرتاب از شناورها یا سکوهای ساحلی، با یک بوستر راکتی اولیه سوخت جامد سرعت گرفته و پس از جداشن این پیشران، با موتور توربوجت که ورودی هوایآن زیر بدنه و بین دوبال پایینی قرار دارد به مسیر خود ادامه می دهد.
بیشتر بخوانید: شناورهای فراساحلی نیروی دریایی سپاه وارد دریا می‌شوند موشک ضد کشتی نور در عرض چند ثانیه سرعت خود را از صفر به 0/9 ماخ می رساند. وقتی سوخت موتور پرتاب به پایان رسید، از موشک جدا شده و موتور توربوجت شروع به کار می کند. موشک در ارتفاع 20 تا 30 متری سطح دریا و با سرعت 0/9 ماخ پرواز کرده و توسط خلبان خودکار و فرازیاب رادیویی هدایت می شود. زمانی که موشک به فاز پایانی پرواز می رسد، برای یافتن هدف، بر روی هدایت راداری تغییر حالت می دهد. هنگامی که بر روی هدف قفل شد، موشک در فاصله چند کیلومتری هدف ارتفاع خود را به 5 تا 7 متری سطح آب کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید: طهرانی مقدم در زمان شهادت مشغول کدام پروژه بود؟ البته در فاز پایانی پرواز ممکن است موشک مانورهای دیگری هم به طور خودکار انجام دهد تا توانایی سامانه پدافند هدف را برای منهدم کردن موشک کاهش یابد. وقتی به هدف نزدیک شد، موشک به طرف خط مرز آب با کشتی شیرجه می رود تا بیشترین خسارت را به آن وارد سازد.
احتمال برخورد موشک نور به هدف 98 درصد تخمین زده شده است. طی سالهای گذشته، سیستم های مختلف موشک ضد کشتی کشتی نور از جمله رادار داخلی آن نیز دچار تغییر و ارتقاء شده و در نوع بهینه سازی شده موشک نور برد آن به 170 کیلومتر افزایش یافته است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/163917/موشک-ضد-کشتی-«نور»،-آغازگر-ساخت-موشک‌های-ضد-کشتی-در-ایران
بستن   چاپ