پیام مازند
مهر گزارش می‌دهد
بلاتکلیفی پروژه‌های ملی/ ساز ناکوک انسان، طبیعت و توسعه
سه شنبه 2 دي 1399 - 09:09:04
پیام مازند - نوشهر- بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروژه‌های ملی با سرمایه بیش از 2 هزار میلیارد تومان فقط در یک شهر مازندران به دلیل موانعی که عنوان محیط زیستی و منابع طبیعی دارد، متوقف شده‌اند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: متولیان امر معتقدند محیط زیست، محیط ایست نیست اما سرمایه گذاران و مسئولان دیگر دستگاه‌ها و خود دولتی‌ها می‌گویند، اینجا همه چیز با تابلوی محیط زیست، ایست می‌شود.
حکایت شهرک دامپروری کجور که روی میز چندین دولت باقی مانده نمونه‌ای کوچک از قوانین متناقض و متضادی است که برخی‌ها آن را به زمین محیط زیست می‌اندازد. همچنین سرمایه گذاری که 2 هزار میلیارد تومان پول در جیب دارد و می‌خواهد شهرک صنعتی 5 هزار راسی دام در غرب استان ایجاد کند با سنگ اندازی برخی دستگاه‌ها روبرو شده است.
مجلس از دولت و دولت از مجلس گلایه دارد، مجلس می‌گوید دولتی‌ها و قوه مجری همکاری ندارند و دولت می‌گوید مشکلات ناشی از قوانین ضدونقیضی است که بازنگری در آن ضرورت دارد.
شهرک دامپروری که همچنان پادرهواست
سعید یزدانی فرماندار نوشهر که قرار بود سال‌های سال در حوزه استحفاظی شهرستان در بخش کجور شهرک دامپروری احداث شود و این طرح در کارگروه سفر استانی دولت وقت مصوب شده بود، به خبرنگار مهر می‌گوید: قانون البرز مرکزی، سد راه توسعه و اشتغال شده است.
وی ادامه می‌دهد: بر اساس این قانون همه مشاغل باید از محیط زیست مجوز بگیرند و به رغم آنکه شهرک دامپروری کجور مصوب شده اما محیط زیست آن را تأیید نمی‌کند و همچنان روی هوا است.

پیام مازند


مجلس هم دل خوشی از ایست‌های مکرر طرح‌های توسعه‌ای به بهانه محیط زیستی ندارد، محمدعلی محسنی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت که اولین دوره نمایندگی مردم را در کارنامه‌اش دارد، با بیان اینکه وضعیت فعلی محیط زیست غیرقابل پذیرش است، می‌گوید منطقه با مشکلات عدیده ای در حوزه محیط زیست مواجه است.
وی با اظهار اینکه ارزیابی کمی از حوزه‌های استحفاظی ضرورت است، ادامه می‌دهد چرا یک درخت فرسوده وسط رودخانه باید به بهانه‌های محیط زیستی قطع نشود در حالی که درخت و تیر برق روی سر مردم و دام‌های مردم می‌افتد و در ستاد بحران برایش اعتبار می‌گذاریم اما آن درخت فرسوده را قطع نمی‌کنند.
سرمایه گذار 2 هزار میلیاردی سرگردان
محسنی با بیان اینکه مشکلات قابل توجیه نیست گفت: سرمایه گذارانی داریم که دارای سرمایه هستند و می‌خواهند دامپروری صنعتی 5 هزار راسی ایجاد و برای 500 نفر شغل مستقیم ایجاد کنند، عنوان کرد: هریک از دام‌ها چهار هزار یورو قیمت دارند اما به بهانه‌های محیط زیستی، سنگ اندازی می‌شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه قانون 1342 برای مردم آن زمان تدوین شده است، افزود: این قانون برای جوانان عاشق میهن در سال جاری نیست و باید بازنگری شود.
وی با عنوان آنکه مگر اصفهان، گیلان و تهران محیط زیست ندارد، گفت: چرا باید جلوی طرح‌های توسعه‌ای در منطقه به بهانه محیط زیست گرفته شود.
وی گفت: در درون قوه مجریه وحدتی وجود ندارد و تنها ضعف این است که در دولت کسی قرار نیست به یکدیگر پاس دهند و همکاری کنند.
محسنی یادآور شد: باید الفت بین مجلس و قوه مجریه برقرار شود بزرگترین مشکل در مسیر توسعه منطقه محیط زیست است و باید به صورت لکه این محدوده خارج شود زیرا اکنون سرمایه گذارانی قصد انجام سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی دارند که مانع تراشی می‌شود.
در حالی که بخش‌های مختلف از محیط زیست گلایه می‌کنند و عامل همه عقب ماندگی‌ها را این دستگاه قلمداد می‌کنند، متولیان این دستگاه نیز حرف‌های خودشان را می‌زنند که باید شنید.

پیام مازند


حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان مشکل اصلی را باید در جای دیگری جستجو کرد، وجود قوانین دست و پاگیر را از جمله مسائل بیان کرد و گفت: آن نماینده‌ای که قوانین وضع می‌کند تا چاه‌های غیرمجاز قبل از سال 85 را مجاز اعلام کنند، همچنین تبصره ماده 38 که پول دار را پولدارتر و استان‌های فقیر را فقیرتر می‌کند و قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب برق که شمال کشور را نابود کرده است، از جمله دغدغه‌ها است.
تبصره ماده 38 که پول دار را پولدارتر و استان‌های فقیر را فقیرتر می‌کند و قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب برق که شمال کشور را نابود کرده است، از جمله دغدغه‌ها است
وی با بیان اینکه برخی‌ها باید به واسطه عملکردشان استغفار کنند و نباید محیط زیست را محیط ایست قلمداد کنند، گفت: عوام فریبی حدی دارد و برخی صاحب منصبان در روستاها و بین مردم می‌روند و می‌گویند جاده، راه، آب و گاز می‌آوریم و نباید وعده‌های غیرقانونی داد.
ابراهیمی از مسئولان خواست وقتی قول می‌دهند، وعده درست دهند نه اینکه بخواهند وعده‌های خلاف را به کرسی بنشانند، گفت: محیط زیست همواره حامی توسعه است وبه عنوان نمونه صدور مجوز برای نیروگاه 450 مگاواتی نوشهر، برق رسانی روستای سارس علیرغم مشکلات، حل مشکل نوشابه سازی افرا، نساجی، جاده آزادراه، شهرک صنعتی ترخان لش و غیره از جمله کارهایی است که نشان می‌دهد محیط زیست، محیط ایست نیست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره شهرک‌های دامپروری یادآور شد: برای تولید دام محیط زیست و منابع طبیعی مانعی ندارد اما باید ریشه مشکلات را در حوزه ملی جستجو کرد وعده‌ای که هیچ دانشی ندارند در تهران برای ما نسخه می‌پیچند و می‌گویند باید آن را اجرا کنیم و باید این مسائل اصلاح شود.
وی با اظهار اینکه قانون فصل‌الخطاب محیط زیست است و نمی‌توانیم خارج از آن اقدامی کنیم، یادآور شد: اگر اقدام کنیم، مجلس طبق نقش نظارتی خود ورود می‌کند و ما را زیرا سئول می‌برد.
وی دلیل نابودی مازندران را اشکال در قوانین دانست و گفت: شورا، دهیار، بنیاد مسکن هر یک برای خود پروانه صادر می‌کنند و سازمان شهرداری‌ها نیز ساز خود را می‌زند و این وضعیت آش شله قلمکاری را درست می‌کند و باید این قوانین اصلاح شود.
ابراهیمی یادآور شد: محیط زیست طرفدار محیط زیست و منابع طبیعی است و مخالفی با توسعه ندارد.
موانع فراروی توسعه در مازندران فقط به محیط زیست و منابع طبیعی خلاصه نمی‌شود، نبود آمایشی سرزمین، کمبود اعتبار و نبود طرح جامع سبب شده تا مازندران با آرمان و ایده آلی که در سر می‌پروراند فاصله داشته باشد و آنچه که خود دارد را از دیگران تمنا کند.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/170901/بلاتکلیفی-پروژه‌های-ملی--ساز-ناکوک-انسان،-طبیعت-و-توسعه
بستن   چاپ