پیام مازند
در چهارمین نشست کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران مطرح شد
استفاده از افکار نخبگان غیرمقیم حلقه مفقوده توسعه مازندران
يکشنبه 10 تير 1397 - 19:31:41
مازندران آنلاین - چهارمین نشست کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در محل جهاد دانشگاهی این استان برگزار شد و اعضا به اظهار نظر پیرامون موضوعات توسعه مازندران پرداختند.
* سهم مهم نخبگان غیرمقیم در توسعه مازندران
به گزارش ایسنا مازندران، واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس کارگروه تخصصی مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به اینکه در کمیته توسعه رسانه آئین نامه فعالیت این کمیته تدوین و نهائی شده است، اظهار کرد: در تدوین آئین نامه این کمیته، 24 نفر از مدیران مسئول رسانه های استان، حضور و همفکری داشته اند.
وی با بیان اینکه در مازندران با تاکید بر حفظ نگاه رسانه ها، آنها در کنار یکدیگر قرار گرفته و هم اندیشی دارند، تصریح کرد: همه آن ها حول محور مشترک توسعه استان در کنار یکدیگر فعالیت میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران در ادامه با بیان اینکه کسب نظر نخبگان غیرمقیم می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند، گفت: نخبگان و سرآمدان غیرمقیم پیگیر توسعه استان مازندران هستند که با تعدادی از این عزیزان جلساتی برگزار شده است.
وی یادآور شد: در حوزه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای افرادی که می خواهند با مسئولیت پذیری فعالیت کرده و در مباحث توسعه استان ورود کنند دعوت می شوند چرا که ورود در این میدان، خالی از هرگونه سودانگاری و منفعت طلبی شخصی است.
عبدالهیان با اشاره به این که نمی‌خواهیم در این مسیر تریبون کسی شویم و افراد باید بدون هیچ چشمداشتی ورود کنند، تصریح کرد: باید خروجی قابل ارائه ای برای استان در این کارگروه داشته باشیم.
* اتاق فکر نباید تنها آکادمیک و دانشگاهی باشد
فرهاد صفایی مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در ادامه این جلسه، اظهار کرد: اتاق فکر نباید تنها آکادمیک و دانشگاهی باشد؛ هزاران راه نرفته وجود دارد که هنوز به آن سمت نرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه در سند توسعه شهرستان اهداف عینی باید وجود داشته باشد، گفت: در مستندسازی و پرسش ها در فرآیند توسعه، مردم عادی و نخبگان را جدا کنید.
صفایی با بیان این که مولفه های محور اصلی بحث در میان تعدادی محدود از نخبگان توزیع و مباحث استخراج شود، یادآور شد: مردم از سوالات و شاخص های مختلف تفسیرهای مخنلفی انجام می دهند.
*فعال شدن اتاق فکر در تمامی شهرستان های مازندران
مسعود فرجاد فعال اجتماعی و متخصص مدیریت و برنامه‌ریزی نیز در این جلسه، اظهار کرد: همیشه حساسیت در مازندرانی ها وجود دارد که افراد غیرمقیم نمی توانند مشکلات مازندران را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه دبیر هر کارگروه ها برای ارائه گزارش به کارگروه مدیریت دانش، دعوت شوند، خاطرنشان کرد: کارگروه تسهیلگران توسعه شهرستان ها مصوب و آئین نامه آن نیز نوشته شده است، فرمانداران شهرستان های مختلف نیز از تشکیل این کمیته استقبال کردند و در تمامی شهرستان ها اتاق فکر شکل گرفته است.
فرجاد تصریح کرد: در هر اتاق فکر حداقل 15 نفر حضور دارند و همایش 500 نفری در این استان تشکیل می شود.
این فعال اجتماعی و متخصص مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه از تمامی اقشار در این کمیته حضور خواهند داشت، افزود: فعالانی که به دنبال توسعه هستند در این کمیته حضور خواهند داشت.
*آمیزش تفکر مردم و نخبگان توسعه را رقم می زند
زینب تقوی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران نیز با بیان اینکه باید دید نظر مردم و نخبگان برای توسعه چیست، یادآور شد: احساس مردم برای توسعه یافتن با دیدگاه واقعی متفاوت است، نگرش و دیدگاه مردم باید سنجیده شود.
وی با اشاره به اینکه توسعه شامل ابعاد مختلف با شاخص های متفاوت است، خاطرنشان کرد: توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره به توسعه پایدار می رسد، در توسعه اجتماعی 54 شاخص داریم که استاندارد جهانی است.
تقوی گفت: مرکز افکارسنجی مردم ایران را بر پایه اینکه در چه وضعیتی از شاخص ها توسعه اجتماعی قرار دارد بررسی کرده که در برخی از شاخص ها وضعیت خوب و در بعضی دیگر بد است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه در مازندران این امر مورد بررسی قرار نگرفت، افزود: ما به دنبال تفکر مردم و نخبگان هستیم.
وی با بیان اینکه در توسعه اجتماعی نیازهای اساسی مانند مراقبت های پزشکی، دسترسی به آب و بهداشت عمومی، دسترسی به مسکن، امنیت فردی و غیره است، یادآور شد: میزان دسترسی مردم به دانش پایه، سلامت و تندرستی، کیفیت محیط زیست، موارد اجتماعی و فرصت ها، حقوق فردی، آزادی فردی و حق انتخاب و غیره نیز در این دسته قرار دارد.
تقوی افزود: در مباحث سیاسی، فعالیت و آزادی احزاب، در بحث اقتصادی، رفاه اقتصادی و درآمد مردم و در بحث فرهنگی، ارزش ها و باورها، دسترسی و میزان استفاده از محصولات فرهنگی مورد سوال است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه شاخص های مردم بحث مشکلات اقتصادی و احساس آنها است، یادآور شد: کیفیت خدمات در دستگاه های مختلف مانند آموزش و پرورش، و غیره و بحث موفقیت مسئولان در شکست مشکلات در پرسشنامه ها باید بررسی شود.
وی افزود: در این نظرسنجی تحلیل ها برای توسعه استان کاملا علمی است و هیچ نهاد و اداره ای ذینفع نیستند.
تقوی با اشاره به این که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در جهاد دانشگاهی با 200 نیروی آموزش دیده حضور دارد، گفت: باید توجه کرد که وضعیت کشور بسیار حساس است، شاید مردم احساسی نظر بدهند و نظر واقعی خود را اعلام نکنند بنابراین باید به خوبی ورود کرد.
*پاسخ به همه ابعاد توسعه ممکن نیست
جواد رضائیان معاون دانشگاه علوم و فنون مازندران همچنین اظهار کرد: اگر توسعه در تمامی ابعاد از شهروندان پرسیده شود، تعداد گویه ها افزایش می یابد و پاسخ دهی مشخص نیست به چه صورتی است.
وی با بیان اینکه برخی از شاخص ها پاسخ‌شان مشخص بوده و پرسیده نشود بهتر است، افزود: ما می‌خواهیم وضعیت جاری را ارزیابی کنیم و به نتیجه ای برای توسعه برسیم.
رضائیان گفت: همه ابعاد توسعه را نمی توان یکجا پاسخ داد.
* بررسی سوابق در بحث نظرسنجی قابل اهمیت است
بهرام اکبرزاده دبیر هماهنگی و نظارت بر پنجره واحد سرمایه گذاری سازمان مدیریت مازندران اظهار کرد: در روش تحقیق در ابتدا باید ابعاد تئوری سنجیده شود و پرسش نامه باید سوالات مرتبطی داشته باشد.
وی با اشاره به این که بررسی سوابق در بحث نظرسنجی قابل اهمیت است،تصریح کرد: در افکارسنجی به هیچ عنوان سوال مستقیم پرسیده نمی شود.
اکبرزاده یادآور شد:جهاد دانشگاهی به لحاظ اجرای نظرسنجی توانمند است.
*پایگاه اطلاعاتی اصل اساسی کارگروه اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران
محسن غلامی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران نیز در این جلسه یادآور شد: باید برای تمامی کارگروه ها اتاق فکر توسعه و تعالی یک پایگاه اطلاعاتی وجود داشته باشد.
وی گفت:باید فعالیت بقیه کارگروه را رصد کرده و هر کارگروه باید گزارش‌ فعالیت خود را به این کارگروه بدهند تا بتوانیم یک بانک کامل اطلاعات از فعالیت های صورت گرفته داشته باشیم.
گفتنی است، در این جلسه، واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس کارگروه تخصصی مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، فرهاد صفایی مشاور رئیس مدیریت و برنامه ریزی، سیده زینب تقوی و محسن غلامی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران، محمدکاظم حمزه‌پور مدرس دانشگاه و فعال بخش خصوصی، مسعود فرجاد فعال اجتماعی و متخصص مدیریت و برنامه‌ریزی، جواد رضائیان معاون دانشگاه علوم و فنون مازندران، بهرام اکبرزاده دبیر هماهنگی و نظارت بر پنجره واحد سرمایه گذاری سازمان مدیریت و سیداحمد حسینی سردبیر خبرگزاری ایسنا مازندران در این جلسه حضور داشتند و و اعضا پیرو صورتجلسه در موضوعات مختلف این کارگروه به بحث و تبادل نظر پرداختند .
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/36354/استفاده-از-افکار-نخبگان-غیرمقیم-حلقه-مفقوده-توسعه-مازندران
بستن   چاپ