پیام مازند
مخترع صابون‌های گیاهی مطرح کرد
ترجیح محصولات وارداتی بر تولید مخترعان!
دوشنبه 30 مهر 1397 - 16:20:24
پیام مازند - مخترع صابون‌های گیاهی گفت: متاسفانه مجوز تولید صابون گیاهی در داخل داده نمی‌شود و از کشورهای همسایه آن را وارد می‌کنند. نسترن حسینی در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه محصولات سنتی و گیاهی نقش مهمی در افزایش سلامی انسان دارند، اظهار کرد: یکی از کارهایی که برای آن برنامه‌ریزی کرده بودم تولید صابون گیاهی و سنتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی صابون صنعتی و سنتی باهم متفاوت است، تصریح کرد: صابون صنعتی بر اساس قالب، چیپس، اسانس و با گلیسیرین عمل‌آوری می شود اما ترکیب صابون‌های سنتی متفاوت است و از گیاهان و روغن های طبیعی ساخته می شود.
این مخترع صابون‌های گیاهی با بیان اینکه با توجه به علاقه‌ام در تولید صابون‌های گیاهی و سنتی، از سال 93 آغاز به تحقیق در این زمینه کردم، خاطرنشان کرد: در گذشته صابون‌های سنتی از چربی حیوانی ساخته می شد اما صابونی که تولید آن‌را آغاز کردم از روغن های گیاهی مانند نارگیل، کرچک و زیتون، کره کاکائو و گیاهان دارویی است.
حسینی با بیان اینکه از سال 94 کار تولید و ترکیب صابون گیاهی را گسترش دادیم و با کمک همسرم به یک ترکیب مناسب دست یافتیم، اظهار کرد: از همان زمان بازار خانگی و فروشگاهی از شهرهای مختلف مانند تهران، مشهد، اصفهان و تبریز برای این تولیدات وجود داشت.
تلاش های بی فایده...
وی با اشاره به پیگیری جدی دریافت مجوز تولید این صابون گفت: با وجود نامه‌نگاری های فراوانی که با وزارت بهداشت، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت به عمل آمد، بنابه دلایل و بهانه های مختلف موفق به دریافت مجوز نشدم.
این مخترع با تاکید بر اینکه هیچ گاه محصول تولیدی من و همسرم صنعتی و شیمیایی نخواهد شد و کاملا سنتی باقی می ماند، گفت: اگر تنها به فکر مسائل مالی این تولید بودم به راحتی می توانستم فرمول این صابون را به یک شرکت معتبر برون سپاری کنم و سالانه درآمد خوبی به دست آورم، اما آنچه اهمیت داشت این بود که مواد کاملا گیاهی و طبیعی باشد و علاوه بر آن،گیاهان دارویی هم در ترکیبات آن به‌کار برود.
مجوزی در کار نبود
حسینی با بیان اینکه از دستگاه‌های مرتبط از جمله بهداشت خواسته شد تا در فرآیند تولید کاملا نظارت داشته باشند، اظهار کرد: بنابر اظهار نظر کارشناسان، تنها می توانستیم مجوز بهداشت ساخت را به دست آوریم و مجوز بهداشت ارائه نمی شد.
این مخترع صابون سنتی ادامه داد: در کشورهای همسایه از جمله ترکیه، افغانستان و بسیاری دیگر به کارگاه‌های کوچکی همچون تولید محصولات گیاهی و سنتی بها داده می‌شود اما متاسفانه در کشور ما آنگونه که باید و شاید، حمایت صورت نمی گیرد.
حسینی با اشاره به اینکه متاسفانه مجوز تولید صابون گیاهی در داخل داده نمی‌شود و از کشورهای همسایه آن را وارد می‌کنند، گفت: خوشبختانه مرکز رشد فناوری نوشهر زیر نظر پارک علم و فناوری راهگشای بسیاری از مشکلات شد و پس از ارائه طرح و دفاع از آن، مورد استقبال قرار گرفت.
این مخترع صابون سنتی افزود: در جلسه دفاع که با حضور اساتید و کارشناسان برگزار شد طرح صابون سنتی ثبت شد پس از ثبت شرکت، به عنوان شرکت زیر نظر پارک علم و فناوری فعالیت‌مان آغاز می شود.
تولید محصولات لبنی خاص
حسینی در ادامه با بیان اینکه وی و همسرش برای نخستین بار موفق به تولید محصولات لبنی خاص به ویژه شیر و دوغ شتر شدند، اظهار کرد: در سال 88 با کمک همسرم بر روی محصولات خاص از جمله شیر و دوغ شتر، دوغ گاومیش، دوغ بز، ماست گاومیش، پنیر بز و سایر محصولات لبنی آغاز به کار و تحقیق کردیم و موفق به تولید محصولات لبنی به صورت ویژه شدیم.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که به دنبال افزایش میزان شیردهی شتر بودیم تحقیقات‌مان را آغاز کردیم و متوجه شدیم نژاد شتر گنبد از شیر بیشتری برخوردار است، به همین دلیل مزرعه ای در حوالی گنبد برای این کار در نظر گرفتیم و با اصلاح ژنتیک و تلقیح مصنوعی، شیر بیشتر تولید کردیم و سپس دامداری را گسترش و سپس به ورامین انتقال دادیم.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/62200/ترجیح-محصولات-وارداتی-بر-تولید-مخترعان!
بستن   چاپ