پیام مازند
حذف ` یوز ایرانی ` از آدیداس تا صدا و سیما
یکشنبه 27 آبان 1397 - 1:17:47 PM
ایرنا
پیام مازند- یوزهای ایرانی عنوانی بود که به خاطر نقش بستن تصویر یوزپلنگ آسیایی بر پیراهن بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 برزیل به آنان داده شد و از این طریق در ذهن و دل ایرانیان نقش بست تا بتواند به بازی های جام جهانی 2018 روسیه پیوند بخورد.
اگر چه این عنوان به خاطر مخالفت شرکت آدیداس در استفاده از تصویر یوز ایرانی بر پیراهن بازیکنان در دقیقه 90 به بازی های روسیه نرسید، ولی خیلی ها در ایران با خاطرات این عنوان خودشان را برای جام جهانی 2018 آماده کردند که یکی از آنها ` میثم اسدپور ` خواننده جوان مازندرانی و گروهش ` ایران بند ` بودند که قطعه یوز ایرانی را ساختند.
اسدپور متولد سال 1360، اهل شهرستان ساری و دانش آموخته رشته مهندسی عمران است. نخستین موزیک ویدئوی خود را با نام `اتفاق` سال 91 روانه بازار کرد. اجرای موسیقی فیلم `این ترانه واقعی است` را بر عهده گرفت که درباره زندگی چهار نفر از سوپراستارهای سینمای ایران بود.
`ایران من اینجاست`، `نم بارون`، `عشق تازه` و پاییز آرامش از دیگر آثار اسدپور است. وی همچنین با همکاری گروه موسیقی `ایران بند` اثری به نام `یوز ایرانی` را به مناسبت حضور ایران در جام جهانی فوتبال تهیه کرده بود که قرار بود از صدا و سیما پخش شود اما این اتفاق نیفتاد و در زمان بازی های ایران که در استادیوم آزادی پخش می شد برای حاضران اجرا کرد. `ایران سربلند` هم از دیگر تولیدات گروه ایران بند است.
اسدپور گفت: از حدود 2 سال قبل، به دلیل شرایط اقتصادی که در کشور حاکم بود تصمیم گرفتیم گروهی به نام `ایران بند` تشکیل دهیم تا هزینه های تولید کار، بین چند نفر تقسیم شود، در چنین شرایطی هم هزینه چندانی به ما تحمیل نمی شد و هم می توانستیم به کار ادامه دهیم. در گروه ایران بند تصمیم گرفتیم درباره ایران، موسیقی تولید کنیم و `ایران سربلند` نخستین کاری بود که در این گروه تولید کردیم و انتشار گسترده ای داشت.
** بی‌توجهی صداو سیما به آثار هنرمندان جوان
وی با بیان اینکه قطعه `ایران سربلند` را قبل از انتشار، به صدا و سیما بردند تا این قطعه حماسی از رسانه ملی پخش شود، افزود: اما 2ماه معطل ماندیم و پاسخی دریافت نکردیم، البته در این مدت بارها این قطعه را ادیت و تدوین کردیم اما واحد موسیقی صدا و سیما هر بار سنگ اندازی می کرد تا اینکه متوجه شدیم باید برای پخش این قطعه از تلویزیون، هزینه بپردازیم.
این هنرمند گفت: واحد موسیقی صدا و سیمای مازندران هم چیزی از این واحد در تهران کم ندارد و آنها هم مانند دوستان پایتخت نشین خود رفتار می کنند، واحد موسیقی صدا و سیما اصرار دارد شعر را خودش ادیت و تدوین کند، برای این کار حدود 500 هزار تومان فیش هم واریز کردیم اما در نهایت پاسخی برای انتشار این قطعه از صدا و سیما دریافت نکردیم و کار از دیگر مبادی منتشر شد.
اسدپور افزود: قطعه `یوزهای ایرانی` را به مناسبت حضور ایران در جام جهانی فوتبال تولید کردیم، مسئولان فدراسیون فوتبال برای تولید نماهنگ این قطعه، قول همکاری دادند تا ملی پوشان در این نماهنگ حضور یابند اما همه کسانی که وعده حضور و همکاری داده بودند روز قبل از تصویربرداری، دیگر پاسخگوی تلفن های خود نبودند.
وی ادامه داد: به هر ترتیب این نماهنگ را تولید کردیم و برای پخش در برنامه 90 که در ایام جام جهانی به شکل ویژه پخش می شد مجوز گرفتیم و باز با همان سنگ اندازی ها مواجه بودیم.
این خواننده مازندرانی گفت: این قطعه را در زمان بازی های ایران و دیگر هم گروههایش که در استادیوم آزادی برای خانواده ها پخش می شد اجرا کردیم، خانواده ها در کنار هم و در فضایی سالم، فوتبال ایران را تماشا کردند و مسئولان و همه کسانی که زمان پخش بازی ها در استادیوم آزادی بودند می توانند این ادعا را ثابت کنند که اجرای اینگونه برنامه ها فضا را تلطیف می کند.
اسدپور توضیح داد: برای تولید یک قطعه موسیقی، هزینه شعر 2 میلیون تومان است، 2 میلیون تومان آهنگساز و تنظیم کننده می گیرد، 500 هزار تومان هزینه میکسر می شود و 10 میلیون تومان هزینه پخش است که در مجموع در بهترین حالت ممکن، 15 میلیون تومان هزینه دارد که برای یک گروه جوان و نوپا هزینه ای بسیار گزاف است.
وی افزود: با این همه هزینه باید فضایی ایجاد شود تا فعالان موسیقی به جای اینکه آثار و تولیدات خود را از شبکه های خارجی پخش کنند، بتوانند از شبکه های داخلی استفاده کنند.
این هنرمند با بیان اینکه به خاطر علاقه به کشور، درباره ایران قطعاتی خوانده اما هیچ حمایتی نشد، اظهار داشت: این مسائل احساسات و دوق خواننده را جریحه دار می کند؛ در حالی که جوانان باید حمایت شوند تا به کشور خود خدمت کنند اما با مافیا در موسیقی مواجه هستیم و صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط را به گونه ای رقم می زنند که هنرمند بدون حامی باقی می ماند و جلای وطن می کند.
این فعال هنری آرزو دارد شرایط به گونه ای باشد که جوانان خلاق و دارای ایده احساس کنند می توانند ظرفیت های بالقوه اشان را به فعل برسانند و مورد حمایت قرار می گیرند تا به فکر مهاجرت نباشند و نباید سنگ اندازی ها و بی مهری ها به گونه ای باشد که باعث فراری دادن جوانان شود. باید از کسانی که با ذوق و عشق کار می کنند حمایت شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/66593/حذف-`-یوز-ایرانی-`-از-آدیداس-تا-صدا-و-سیما
بستن   چاپ