پیام مازند
50 درصد ازظرفیت سردخانه های مرکبات مازندران بدون استفاده است
سه شنبه 20 آذر 1397 - 19:20:03
پیام مازند - نوشهر- دبیر هیات مدیره تعاونی سردخانه داران و سورتینگ داران مازندران با اشاره به نبود صنایع بسته بندی مرکبات در استان گفت: نیمی از ظرفیت 200 سردخانه مرکبات در این استان بدون استفاده می ماند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، نبود صنایع بسته بندی در سطح استان مازندران سبب شده تا بخشی از مرکبات تولیدی به صورت سنتی در سردخانه ها نگهداری شود.
از سوی دیگر نبود صنایع بسته بندی و تبدیلی موجب شده تا همه ساله خسارتهای سنگینی به تولید کنندگان و فعالان این بخش وارد شود.
به اعتقاد کارشناسان فراهم بودن صنایع بسته بندی، سورتینگ، سردخانه ها و صنایع تبدیلی در بخش تولید مرکبات می تواند علاوه بر جلوگیری از بین رفتن مرکبات در بهبود شرایط اقتصادی فعالان آن و در نهایت استان تاثیر گذار باشد.
استان مازندران با 115 هزار هکتار باغ مرکبات سالانه بیش از2 میلیون و 500 هزار تن انواع مرکبات تولید می کند که پس از برنج دومین محصول کشاورزی استان را به خود اختصاص می دهد.
محمدرضا نظری رستمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نیمی از 200 سردخانه موجود در مازندران به دلیل نبود کارخانه های بسته بندی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، موانع صادرات این محصول، فرهنگ تازه خوری و ماندگاری کم مرکبات غیر فعال است.
وی با بیان اینکه هر یک از این سردخانه ها دراستان بین 500 تا 5 هزار تن ظرفیت دارند، گفت : هم اکنون از تعداد 200 سردخانه استان 100 سردخانه با ظرفیت 10 تا 30 درصد فعال است.
سخنگوی هیات مدیره تعاونی سردخانه داران و سورتینگ داران مازندران افزود: به همین دلیل بیش از 90 درصد سردخانه ها و سورتینگ ها قادر به پرداخت هزینه ها و بدهی های بانکی خود نیستند و با ادامه این روند در نهایت ورشکست خواهند شد.
وی با اشاره به خسارت محصول مرکبات در سال های اخیر به دلیل سرما، برف و یخ زدگی گفت: متاسفانه با وجود حمایت و مصوبه ستاد تسهیلات استان در 10 سال گذشته هیچ بانکی در مازندران به سردخانه داران و سورتینگ داران تسهیلات بانکی و یا سرمایه در گردش پرداخت نکرده است.
* 125 سورتینگ غیرفعال در مازندران
نظری همچنین در ادامه با بیان اینکه در استان مازندران 500 سورتینگ وجود دارد ، گفت : از این تعداد 25 درصد یعنی 125 سورتینگ استان به دلیل نبود صنایع بسته بندی غیر فعال است.
وی گفت : به دلیل نبود صنایع بسته بندی در استان تنها در سال گذشته یک میلیون و 50 هزار تن انواع مرکبات از بین رفته است.
دبیر هیات مدیره تعاونی سردخانه داران و سورتینگ داران مازندران خاطر نشان کرد: 10 هزار نفر به صورت مستقیم و 30 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم در سورتینگ ها و سردخانه های مازندران از آبان ماه تا اواسط دی ماه و برخی نیز تا آخر سال مشغول فعالیت هستند.
/1295/ 1602/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/67976/50-درصد-ازظرفیت-سردخانه-های-مرکبات-مازندران-بدون-استفاده-است
بستن   چاپ