پیام مازند
مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان چیست؟!
شنبه 8 دی 1397 - 2:11:41 PM
ایسنا

پیام مازند- تاریخ گذشتگان ما تحت تأثیر چند جریان اقتصادی مهم بوده است. ابتدا عرصه دامداری سپس کشاورزی و در نهایت صنعت روند چرخه های اقتصادی را به جریان انداخته اند، مدت ها است جریان جدیدی در اقتصاد در حال شکل‌گیری است.

مصرف اقتصادی دانش بر مبنای ایده های جدید، بهره وری بالا ،کارآفرینی بیشتر و از همه مهم تر به کارگیری نیروهای متخصص از دلایل نیل بشریت به سمت توسعه شرکت های دانش بنیان است.

برخی معتقدند در آینده 60 درصد کودکان در شغل های جدید( شرکت‌های دانش بنیان) به کار گرفته خواهند شد، به گفته بسیاری از کارشناسان یکی از مهم ترین مزید های اقتصاد دانش بنیان، درون‌زایی آن است.

اقتصادی که پایه های محکم دارد و  تکانه های جهانی و بین المللی آن را از جای در نمی‌آورد از این رو در تمامی کشورهای دنیا شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از اساسی مسائل و اولویت های پیش رو دولت ها می دانند.

  با توجه به اینکه  سه هزار و 700شرکت فعال دانش بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند  و به گفته سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در سال گذشته فروش شرکت‌های دانش‌بنیان حدود 60هزار میلیارد تومان بوده است و هر شرکت دانش بنیان حداقل برای 10نفر اشتغال ایجاد می کند بدیهی است برون رفت از مشکلات کشور با حمایت از این شرکت ها ممکن می شود.

به گفته صاحب نظران این حوزه، چند مشکل اساسی مانع توسعه این شرکت ها می شود برای مثال مراحل طولانی در ثبت این شرکت‌ها به عنوان اخذ مجوز فعالیت یکی از موانع مهم رشد شرکت های دانش بنیان است.

مدیرانفعلی این موسسات به جای پرداختن به کار اصلی، مدت زمان زیادی درگیر بوروکراسی و کاغذبازی اداری هستند.

مانع دوم کمبود منابع مالی با سود مناسب است که معمولاً شرکت‌های دانش‌بنیان بخشی از سرمایه مورد نیازشان را برای تحقیق و توسعه از تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند اما بهره بالا عامل کندی رشد این شرکت ها است؛ همچنین بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات تخصیص یافته از صندوق نوآوری را با توجه به هزینه‌های تولید، بسیار کم می دانند، ضمن اینکه ارزیابی بانکی توسط کسانی انجام می شود که هیچ تخصصی در زمینه تولید ندارند.

  مشکل دیگر بی اعتمادی به محصولات دانش بنیان داخلی است متاسفانه از محصولات تولید داخل حمایت نمی شود و تمایل به مصرف محصولات خارجی وجود دارد که منجر به واردات بی رویهگردید.

نکته قابل تامل دیگر در مورد مشکلات پیش روی شرکت های دانش بنیان مسئله سرمایه در گردش بوده است، برای مثال این شرکت ها پول محصولات فروخته شده خود به شرکت های دولتی را به سختی دریافت می‌کنند در حالی که همین شرکت‌های دولتی برای واردات اقلام مورد نیاز خود به شرکت های خارجی پیش پرداخت می دهند.

بیشتر فعالان حوزه شرکت های دانش بنیان با مسائل بازاریابی و فنون فروش به شکل حرفه ای آشنا نیستند، بدیهی است حل برخی از این مشکلات زمان‌بر و هزینه‌بر است اما کارشناسان برای حل مشکلات این شرکت‌ها راه حل های ارائه داده‌اند.

تشویق و حمایت از صنایع داخلی برای خرید از شرکت های دانش بنیان به شکل پرداخت یارانه، حضور مستمر رسانه‌ها برای فرهنگ سازی و آشنایی بیشتر شهروندان در مورد اهمیت و کارایی این شرکت ها و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به این شرکت ها از راه حل های ارائه شده توسط کارشناسان برای حل مشکلات شرکت های دانش بنیان کشور است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/71996/مشکلات-پیش-روی-شرکت‌های-دانش‌بنیان-چیست؟!
بستن   چاپ