پیام مازند
گفت و گویی با سازنده کوچکترین میکروفن جهان
سه شنبه 23 آبان 1402 - 11:31:01 AM
ایسنا
پیام مازند -  رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال 1389 موفق به ساخت کوچکترین میکروفن جهان با اندازه نیم میلیمتر در نیم میلیمتر شد و این فنآوری که در علم پزشکی کاربرد دارد را به نام خود ثبت کرد.
عزیزاله گنجی به ایسنا گفت: قبل از مقطع دکتری به‌صورت تئوری کار می‌کردیم اما در مقطع دکتری و پست دکتری کارعملی خود را با ساخت کوچکترین میکروفن دنیا در آزمایشگاه شروع کردم و موفق به ساخت و ثبت آن شدم.
وی افزود: با توجه به کوچک شدن ابزار و قطعات الکترونیکی در دنیای پیشرفته امروز ایده ساخت این میکروفن که با توجه به فنآوری نانو ساخته شده در راستای کمک به بهبود شنوایی ناشنوایان بوده است زیرا بسیاری از افراد کم شنوا دوست ندارند کسی متوجه سمعک گوش آنها شود؛ اما با کمک این میکروفن بسیار کوچک می‌توان سمعک‌های بسیار کوچکی ساخت که در داخل گوش افراد ناشنوا قرار می‌گیرد و با چشم غیرمسلح قابل دید نیست.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل کمک به علم پزشکی و درمانی را یکی از اهداف اصلی ساخت این میکروفن برشمرد و خاطرنشان کرد: قابلیت به کارگیری این میکروفن بسیار کوچک در امور پزشکی جهت دریافت صدای دقیق قلب برای تشخیص بیماری‌های قلبی، مشکلات ریوی و تشخیص صدای جنین است.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه وقتی بعد از تحصیلات به ایران برگشتم تصمیم به ساخت اتاق تمیز در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گرفتیم که ساخت و تجهیز آن پنج سال طول کشید، یادآور شد: این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات لیتوگرافی و لایه نشانی و لایه برداری به روش های مختلف با استفاده از تکنولوژی است.MEMS و NEMS است.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه نخستین اتاق تمیزشمال کشور در دانشگاه صنعتی نوشیروانی احداث شده است، افزود: این آزمایشگاه در دوبخش اتاق زرد و اتاق سفید تشکیل شده است، تصریح کرد: در اتاق زرد تمامی عملیات لیتوگرافی انجام می‌شود و در اتاق سفید عملیات لایه نشانی و لایه برداری مواد مختلف انجام می‌گیرد.
وی گفت: در این آزمایشگاه تحقیقات در ساخت میکروفن جدیدی که عملکرد بهتری داشته باشد همچنان ادامه دارد.
وی از ریل گذاری ایده تا محصول در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل خبر داد و گفت: با این طرح سعی داریم اطلاعات آموزشی را تبدیل پژوهش و فنآوری و در نهایت تبدیل به محصول کنیم، تا دانش دانشگاهیان را به محصول قابل استفاده در جامعه و صنعت تبدیل کنیم.
این مخترع جهانی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نگین علمی و تحقیقاتی بوده و همواره رتبه نخست علمی را از موسسه تایمز به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: وجود دانشمندان واساتید توانمند که 18 دانشمند دو درصد جهان در این دانشگاه قرار دارند این قابلیت را فراهم کرده که بتوانیم محصول قابل استفاده در جامعه و صنعت داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، بهرام عزیزاله گنجی، دارای مدرک دکتری در رشته الکترونیک است و در حال حاضر به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل فعالیت دارد.
این دانشمند مازندرانی متولد 1343 دوره تحصیلی کارشناسی را در دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران گذراند و به‌عنوان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل پذیرفته شد. با فراهم شدن بورسیه تحصیلی در خارج از کشور مقطع دکتری و پست دکتری خود را در کشور مالزی گذراند.
 

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/755153/گفت-و-گویی-با-سازنده-کوچکترین-میکروفن-جهان
بستن   چاپ