پیام مازند
معجزه‌ای به نام تراریخته؟!
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 10:49:10
پیام مازند - عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بیوتکنولوژی از علوم مختلفی است که در جامعه بشری وجود دارد و کشاورزی یکی از حوزه های کاربردی آن است، گفت: کته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که نباید انتظار معجزه از این محصولات داشت. به گزارش ایسنا مازندران،علیرضا عباسی در همایش نقد و بررسی تولید گیاهان تراریخته از منظر علم تجربی و فقه اسلامی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، برگزار شد، اظهار کرد: در زمینه محصولات تراریخته باید به جای ادعا به واقعیت توجه شود و اطلاعات درست در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که نباید انتظار معجزه از این محصولات داشت، تصریح کرد: بیوتکنولوژی از علوم مختلفی است که در جامعه بشری وجود دارد و کشاورزی یکی از حوزه های کاربردی آن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخش های پزشکی، دارویی، میکروبی، صنعتی و غیره از حوزه های کاربرد بیوتکنولوژی است، تصریح کرد: استفاده از مهندسی ژنتیک در تامین غذای آینده مردم کره زمین می تواند بسیار موثر باشد.
عباسی با اشاره به اینکه در استفاده از محصولات ژنتیکی چندین سوال مطرح می شود، خاطرنشان کرد: سوال اینجا است که آیا می توان هر ژنی را به هر محصولی وارد کرد و یا اینکه مبدا و مقصد ژن استحصال شده کجا است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه محصولات تراریخته بر اساس نوع ژن انتقال یافته، سه نوع مشخص وجود دارد، گفت: انتقال از باکتری به گیاه، از همان گیاه و از گیاه دور به یک گیاه دیگر، انواع محصولات تراریخته از نوع ژن انتقال یافته هستند.
عباسی با اشاره به اینکه محصولات تراریخته شامل تمامی محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور نیست، اظهار کرد: نسل اول محصولات تراریخته در برابر آفات، باید مقاوم باشند.
وی به نسل دوم و سوم این محصولات اشاره و خاطرنشان کرد: نسل دوم محصولات تراریخته باید موجب افزایش کیفیت شوند و ماندگاری آنها را افزایش دهند و نسل سوم نیز در خصوص محصولات تراریخته دارویی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه 190 میلیون هکتار در دنیا محصول تراریخته مقاوم به آفت و علف کش را کشت می کنند، تصریح کرد: بر اساس آمار ارائه شده و قابل نقد جهانی، 4 محصول سویا، پنبه، ذرت و کلزا زیر کشت قرار گرفته است.
عباسی با اشاره به اینکه 20 درصد سطح زیرکشت کلزا و ذرت در جهان، تراریخته است، افزود: بر اساس آمار سال 2017، حدود 77 درصد سویا و پنبه کشت شده تراریخته بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه کشورهای دنیا این کشت را انجام می دهد، گفت: 90 درصد کشت محصولات تراریخته از 190 میلیون هکتار سطح زیر کشت، در کشورهای آمریکا، برزیل و آرژانتین صورت می گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از اینکه رشد تولید محصولات تراریخته در جهان، از سال 2010 تا امروز ثابت بوده است، اظهار کرد: این محصولات تنها 2 درصد سطح زیر کشت دنیا را شامل می شود و 98 درصد دیگر رغبتی به این موضوع ندارند.
عباسی افزود: 5 کشور در سال 2017 سطح زیر کشت محصولات تراریخته خود را پائین آوردند اما برای مقابله با کاهش این آمار، کشورهای آمریکا و برزیل سطح زیر کشت خود را افزایش دادند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81305/معجزه‌ای-به-نام-تراریخته؟!
بستن   چاپ