پیام مازند
« دریا تا کویر»؛ مقصد بکر گردشگری در تعطیلات نوروز
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 11:44:01 AM
مهر
پیام مازند- استان‌های شمالی از جمله مازندران با داشتن جاذبه‌های فراوان تاریخی و طبیعی می‌تواند مقصد گردشگرانی باشد که از استان‌های کویری به ویژه استان‌های حاشیه به آن سفر کنند.

آستانه بهار و ایام نوروز فرصتی است تا جاذبه‌های گردشگری خزر تا کویر بیشتر معرفی و مورد توجه قرار گیرد و در حال حاضر گردشگری به صورت سنتی و ابتدایی در استان‌های خزری و کویری رواج دارد.

غنای تاریخی و فرهنگی و اشتراکات فرهنگی و اجتماعی ضرورت توجه به گردشگری خزر تا کویر را الزامی می‌سازد و این مسیر می‌تواند به عنوان مسیر ناشناخته صنعت گردشگری مورد توجه قرار گیرد.

می‌توان به جای پرداختن به این مسائل، بازتعریفی در حوزه گردشگری در دو منطقه ایجاد کرد که این مسئله می‌تواند به رونق اقتصادی دو طرف کمک کند

محمد یاوری استاد دانشگاه در مازندران با بیان اینکه در حال حاضر مسائلی مانند انتقال آب دریای خزر، حساسیت‌هایی را در دو منطقه ایجاد کرده است می‌گوید: می‌توان به جای پرداختن به این مسائل، بازتعریفی در حوزه گردشگری در دو منطقه ایجاد کرد که این مسئله می‌تواند به رونق اقتصادی دو طرف کمک کند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر گردشگری در مناطق خزری و کویری به صورت سنتی و ابتدایی در جریان است اظهار داشت: در هر دو منطقه جاذبه‌های بکر و ناشناخته‌ای وجود دارد که باید به عنوان مقصد و بسته سفر و گردشگری معرفی شود.

وی ترسیم نقشه جدید گردشگری را در حوزه خزر تا کویر الزامی دانست و گفت: در مازندران و یا در استان‌های کویری نظیر سمنان جاذبه‌های تاریخی و بکری وجود دارد که قابلیت جهانی دارند و این مناطق مانند چشمه سورت، قله دماوند، غارها و آبشارهای تاریخی در مازندران یا راه ابریشم و آثار تاریخی سمنان و مناطق کویری به گردشگران معرفی شود.

در عین حال، سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به اینکه در منطقه خزر تا کویر صنعت گردشگری رواج نیافته است و بیشتر به صورت مسافرپذیری است یادآور شد: در زمینه گردشگری باید الگو و سیمای روشنی در دو منطقه تعریف شود.

وی   می‌گوید: داشتن برنامه مدون و مشخص برای گردشگری در مسیر خزر تا کویر یک امر ضروری است زیرا مناطق کویری مهد تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلفی بوده اند و در عین حال باید سهم خود را از صنعت گردشگری بازیابی کنیم.

وی تاکید کرد برای ایجاد مسیر جدید گردشگری در حوزه خزر تا کویر باید همه بخش‌ها و دستگاه‌ها کمک کنند زیرا در حال حاضر صنعتی به نام گردشگری در این حوزه وجود ندارد و نقش سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه محسوس و چشمگیر است.

راه اندازی محور گردشگری خزر تا کویر می‌تواند به توسعه دو منطقه کمک کند

فرزانه سابقه تاریخی در مناطق خزری و کویری و اشتراکات فرهنگی و اجتماعی را زمینه تقویت گردشگری برشمرد و گفت: راه اندازی محور گردشگری خزر تا کویر می‌تواند به توسعه دو منطقه کمک کند.

گردشگری خزر تا کویر می‌تواند افق تازه ای فراروی صنعت گردشگری در مازندران و استان‌های حاشیه ایجاد کند زیرا وجود دو هزار اثر تاریخی و جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، آبشارها، خانه‌های تاریخی، گنبدها، تپه سارها، پارک‌های طبیعی، مناطق حفاظت شده می‌تواند این مناطق را به محلی بکر برای گردشگران مبدل سازد.

مازندران در گوشه‌ای از معادله گردشگری خزر تا کویر با داشتن نوار ساحلی، آبشارهای زیبا، مناطق ییلاقی چشم نواز، آداب و رسوم بکر برای مسافران بهاری آغوش گشوده است.

دریاچه ولشت، تالاب‌های فریدونکنار و میانکاله، دریاچه خضر نبی در نوشهر، دریاچه گل پل قائمشهر، دریاچه ساهون، استخرپشت نکا و شورمست تنها بخشی از جاذبه‌های خزری در مازندران زیبا به شمار می‌روند که می‌تواند برای مسافران کویری جذاب باشد.

وجود مهمترین باغ غیرکویری ایران با داشتن عمارتی تاریخی که مایه شگفتی رهگذران و گردشگران می‌شود نیز می‌تواند مسافران آمده از کویر را مجذوب و متحیر سازد تا چند روزی مازندران را برای اقامت و بهارگردی برگزینند.

از سوی دیگر مناطق کویر نظیر سمنان نیز با آب و هوای دو گانه و جاذبه‌های طبیعی و تفریحی نظیر پارک جنگلی سوکان، بازار بزرگ، آبشارها و مناطق تاریخی دیدنی می‌تواند در معادله گردشگری خزر تا کویر ایفای نقش داشته باشد و مسافران و گردشگران زیادی را از حوزه خزر و کنار ساحل زیبا به دشت‌های رویایی کویر جذب کند.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81381/«-دریا-تا-کویر»؛-مقصد-بکر-گردشگری-در-تعطیلات-نوروز
بستن   چاپ