پیام مازند
سیلاب ، توت فرنگی نوبرانه مازندران را روانه دریا کرد
سه شنبه 6 فروردين 1398 - 17:15:00
پیام مازند - ساری - طغیان رودخانه ها و سیلاب ناشی از آن در واپسین روزهای ماه اسفند علاوه بر به گل نشاندن مزارع توت فرنگی مازندران ، محصول نوبرانه و گل نخست این مزارع را هم با خود به دریا برده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، برداشت توت فرنگی در مازندران از روزهای نخست فروردین به صورت نوبرانه آغاز می شود و کشاورزان مازنی هم با توجه به اوج سفرهای نوروزی و تقاضای بالا برای توت فرنگی ، بخش زیادی از درآمدشان را از کشت این محصول را از برداشت نخست کاسب می شوند.
مازندران با سطح زیر کشت یکهزار و 500 هکتار ، پس از کردستان رتبه دوم را در تولید توت فرنگی دارد. حدود یکهزار هکتار از از مزارع توت فرنگی مازندران در بخش " بهنمیر " شهرستان بابلسر واقع است ، منطقه ای که بر اثر طغیان رودخانه " تلار " بیشتر مزارع کشاورزی و باغی آن زیر آب رفته است.
کشاورزان مازنی از هر بوته توت فرنگی تا سه مرحله محصول برداشت می کنند ولی برداشت نخست که نوبرانه محسوب می شود با قیمت بالایی به بازار عرضه می شود و به همین دلیل هم همواره بین کشاورزان برای رسیدن به مرحله نوبرانه رقابت وجود دارد.
اگر چه میانگین تولید محصول در هر هکتار مزرعه توت فرنگی تا 10 تن می رسد ، ولی برداشت سوم به خاطر اشباع شدن بازار و دوام اندک نگهداری محصول ، قیمت آن را گاهی تا یک دهم قیمت نوبرانه کاهش می دهد.
در چند سال اخیر توت فرنگی به یکی از محصولات اقتصادی مازندران تبدیل شده است و به همین دلیل سطح زیر کشت این میوه بهاری رو به افزایش است.
مدیر جهاد کشاورزی بهنمیر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان خسارت وارده شده به توت فرنگی کاران این منطقه را " بسیار زیاد " توصیف کرد و گفت : همچنان در حال برآورد و ارزیابی میزان خسارت هستیم ، ولی نتیجه کلی این است که با توجه به آغاز برداشت و لجن زار شدن مزارع ، محصول و گل نخست توت فرنگی کاملا از بین رفته است.
نسیم عادلی با ابراز نگرانی از هزینه سنگین کشت توت فرنگی در این بخش ، افزود : به دلیل شرائط مناسب آب و هوایی بهمن و اسفند ماه سال گذشته ، امسال میوه توت فرنگی زودتر به بار نشسته و حتی برداشت نوبرانه در آخرین روزهای سال شروع شده بود ، ولی بارندگی شدید و سیلاب عمده این محصول را از بین برده است.
وی توضیح داد : با این که سیلاب وارد شده به مزارع فروکش کرده است ، اما گل و لای و لجن ناشی از سیلاب در مزارع باقی مانده است و بازگرداندن این مزارع به شرایط اولیه کاری سخت و هزینه بر است.
عادلی گفت : در حال حاضر توت فرنگی کاران به بارندگی ملایمی که سبب شستن گیاه و برداشت مرحله دوم این میوه شوند ،امید وار هستند.
وی افزود : از آنجایی که این میوه بهاری خوش رنگ پر طرفدار توجیه اقتصادی پیدا کرده است ، امسال سطح زیر کشت آن افزایش یافت به طوری که بسیاری از زمین های توت فرنگی به صورت اجاره ای زیر کشت این محصول رفت.
این کارشناس جهاد کشاورزی با بیان این که توت فرنگی کاران نسبت به بیمه زمین کشاورزی خود اقدام نکردند ، گفت : هر هکتار زمین توت فرنگی تا 500 میلیون ریال اجاره شده است.
توت فرنگی محصولی سرشار از آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین سی ، آنتی اکسیدان با قابلیت ضد سرطانی و خواص درمانی برای انعقاد خون، کسیه صفرا و مثانه است.
خواص ضد قارچی ، ضد ویروسی و ضد باکتریائی هم از دیگر مزیت های توت فرنگی است که استفاده مداوم از آن موجب نشاط و شادابی در افراد می شود.
توت فرنگی مازندران در سه منطقه بابلسر، جویبار و آمل کشت می شود.
بر اساس آخرین برآوردها ، میزان خسارت سیلاب 27 اسفند سال 97 به مازندران بیش از 13 هزار میلیارد ریال برآورد شد که بیش از پنج هزار میلیارد ریال آن مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
سیلاب به حدود هفت هزار واحد مسکونی مناطق مختلف مازندران از جمله شهرستان سیمرغ و نکا خسارت وارد کرد که 500 واحد به طور کامل تخریب شدند.
مازندران با 460 هزار هکتار اراضی کشاورزی و تولید سالانه هفت میلیون تن انواع محصول شامل برنج ، دانه های روغنی ، مرکبات و کیوی از مناطق مهم کشاورزی کشور است.
6990/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/82368/سیلاب-،-توت-فرنگی-نوبرانه-مازندران-را-روانه-دریا-کرد
بستن   چاپ