پیام مازند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان :
حرکت اقتصاد مازندران به سمت گردشگری اجتناب ناپذیر است
سه شنبه 13 فروردين 1398 - 01:43:08
پیام مازند - ساری - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با بیان این که در حال حاضر مازندران استانی مسافر پذیر است ، گفت : با توجه به چالش های اقتصادی استان و کشور ، حرکت اقتصاد مازندران به سمت گردشگری اجتناب ناپذیر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، مفید غلامی راد روز دوشنبه در ستاد تسهیلات خدمات سفر نوروزی مازندران افزود : مازندران یک استان گردشگری است یعنی موضوعی است که باید مورد توجه و برنامه ریزی قرار گیرد؛ هدف موضوع گردشگری چند بحث است اولا اقتصاد ما در آینده باید قاعدتا مبتنی بر خدمات باشد چون وضعیت کشاورزی ما در حال دگرگونی است.
وی گفت : با وجود این که در حال حاضر بیش از 30 درصد ارزش افزوده و حجم اشتغال استان در حوزه کشاورزی است ، اما روندی که از سمت غرب به سمت مرکزی و شرق سوق پیدا می کند گویای این است که اقتصاد استان در حال تغییر مسیر به سمت گردشگری است.
غلامی راد افزود : ساختار اقتصادی استان بویژه در مناطق مرکزی و شرقی نیز در آینده نه چندان دور تغییر می کند پس باید این مساله را به عنوان یک پیش بینی در برنامه های توسعه ای در نظر بگیریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت : برنامه پنج ساله استان باید به گردشگری در ابعاد مختلف توجه کند، در برنامه های مختلف هم هدف گذاری ها و هدف گیری های خوبی شده بود اما به دلایل مختلف به اهداف نرسیدیم.
وی ادامه داد: بر اساس آمار ظرفیت های اقامتی استان نشان دهنده این است که مازندران پتانسیل و ظرفیت دارد که هرچه قدر در این ایام و نیز ایام معمول گردشگر وارد استان شود را بپذیرد.
غلامی راد تاکید کرد: برخی استان ها در این شرایط حتی اعلام کردند از پذیرش گردشگر بیشتر معذورند اما استان مازندران این ظرفیت را دارد و پتانسیل دیگر استان هم تعداد واحدهای اقامتی دولتی از بهشهر تا رامسر است که از قانون برنامه چهارم هدف گذاری شده که استفاده اش عمومی شود اما متاسفانه هنوز عملیاتی نشده که امیدواریم با پیداکردن راهکارهای مربوطه این موضوع را هم بتوانیم مدیریت کنیم.
رئیس سازمان مدیری و برنامه ریزی مازندران گفت : با توجه به اینکه این موضوع ملی است در صورت مدیریت، بسیار می تواند به ظرفیت های استان بیفزاید.
وی بر ضرورت تغییر مدیریت گردشگری از وضعیت سنتی کنونی هم تاکید کرد توضیح داد : مساله مهم دیگر این است که چه حوزه هایی را باید ورود کنیم که از این فضای مدیریت ستادی در آینده خارج شویم و به مرحله ای برسیم که هرچه تعداد مسافر به استان وارد شود بتوانیم مدیریت کنیم و دغدغه ای نداشته باشیم.
غلامی افزود: حوزه بهداشت، هلال احمر ، حمل و نقل و تنظیم بازار اینها مسایلی است که نیازمند هماهنگی ستادی هستند اما امیدواریم به مرحله ای از نظر زیرساخت های فرهنگی از جمله کنسرت، موسیقی و نمایشگاه، حمل و نقل و مسایل فرهنگی به مرحله ای از توسعه برسیم که نیاز به برنامه ریزی های روزانه نباشد.
وی گفت : در حال حاضر یکی از مسایل استان درآمد پایین مردم استان است هر چند سرانه درآمدی استان از بسیاری استان های کشور بالاتر است اما ظرفیت های استان ایجاب می کند این درامد را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد : حوادثی همچون سیل بیشتر تاکید می کند که درامد را برگردشگری یعنی به نوعی مسافرپدیری متمرکز تر کنیم ، باید به مرحله درامدزایی گردشگری با تدوین برنامه های موثر برسیم.
7335/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/83606/حرکت-اقتصاد-مازندران-به-سمت-گردشگری-اجتناب-ناپذیر-است
بستن   چاپ