پیام مازند
کمبود بچه ماهی و نگرانی پرورش دهندگان ماهیان سردآبی در مازندران
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 08:42:34
پیام مازند - ساری - بارندگی های اواخر سال گذشته و به ویژه فروردین ماه امسال درحالی شرایط را برای گسترش آبزی پروری در مازندران فراهم کرده که پرورش دهندگان ماهیان سردآبی می گویند به شدت با کمبود بچه ماهی و گرانی خوراک مواجه هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا اگرچه منابع آبی امسال مازندران با بارش قابل توجه برف و بارش در ارتفاعات دبی آب 120رودخانه بزرگ و کوچک افزایش و سطح آب چاه های استان نیز تقویت شد و زمینه پرورش و تولید مزارع کوهستانی ماهیان سردآبی را فراهم کرد اما وابستگی 90 درصدی به واردات بچه ماهی و گرانی سه برابری خوراک ماهیان ، فرصت طلایی را از تولید کنندگان استان گرفته است.
مدیر عامل اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان سردآبی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه منابع آبی امسال مزارع کوهستانی ماهیان سردآبی بسیار مطلوب و حتی بی نظیر است، گفت : در حال حاضر به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور به شدت با مشکلات واردات تخم چشم زده و بچه ماهی مواجه هستیم.
علی محمد قربانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به وابستگی 90 درصدی واردات تخم چشم زده و بچه ماهیان اشاره کرد و افزود :در حالی منابع آبی به عنوان مهمترین عوامل آبزی پروری فراهم است اما نمی توانیم از ظرفیت پرورش و تولید استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه عمده مزارع کوهستانی ماهیان سردآبی در 2هزارو سه هزار تنکابن، رودخانه هراز و رودخانه تجن در پائین دست سد شهید رجایی ساری با منابع آبی فراوان مواجه هستند، توضیح داد: به نظر می رسد با توجه به کمبود بچه ماهی و بالا بودن قیمت خوراک ،کمترین تولید را امسال داشته باشیم.
مدیر عامل اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان سردآبی مازندران توضیح داد: درحالی که طی سال های 70تا 80 وابستگی به واردات تخم چشم زده و بچه ماهی نداشته ایم بلکه صادرات نیز وجود داشته است ، اما در یک دهه اخیر به دلیل برخی سیاست ها و بی توجهی ها از جمله ناتوانی در مقابله با بیماری ها نتوانسته ایم وضعیت را حفظ کنیم.
قربانی با بیان اینکه در یک دهه اخیر 90درصد بچه ماهیان سردآبی از کشورهای اروپایی ، آسیای مرکزی ، ترکیه و حتی ارمنستان وارد مازندران می شود، اظهار داشت: انگیزه و علاقمندی پرورش دهندگان به بچه ماهی های خارجی به دلیل رشد سریع و رسیدن به مرحله برداشت است.
وی با اشاره به اینکه بچه ماهیان تولید داخل کشور با کندی رشد 45تا 90 روزه نسبت به بچه ماهیان خارجی دارند، بیان داشت: با توجه به بالا بودن قیمت خوراک دام پرورش ماهیان سردآبی با بچه ماهی داخلی اصلا به صرفه نیست.
مدیر عامل اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان سردآبی مازندران تعداد واحد های فعال پرورش ماهیان سردآبی در کوهستان و جلگه را 240 واحد اعلام کرد و گفت : ظرفیت تولید در هر دوره 6ماهه 10 تا 40 تن در هر واحد است.
قربانی به اهمیت تامین خوراک ماهی در پرورش اشاره کرد و گفت: قیمت نهاده های ماهیان شامل مخلوطی از پودر ماهی ، سویا و آرد گندم از کیلویی سه هزارو 200تومان اوایل سال گذشته اکنون به حدود 10هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: اگرچه قیمت انواع ماهیان سردآبی از جمله گونه سالمون قزل آلا بالا رفت ،اما تا 60 درصد هزینه تولید تامین خوراک است.
وی به کاهش تقاضا در بازار مصرف ماهیان سردآبی در کشور اشاره کرد و گفت: بالا رفتن قیمت ماهی سبب شد تا مصرف این مواد پروتئینی نیز به صورت محسوسی کم شود.
شیلات مازندران با دارا بودن بیش از سه هزارو 500 مرکزآبزی پروری واشتغال بیش از6هزارو 500 نفر جایگاه ویژه ای درفعالیتهای شیلاتی کشور دارد.
طبق آمار شیلات مازندران پارسال 76 هزار تن انواع آبزیان پرورشی به ارزش اقتصادی یکهزارو 400 میلیارد تومان در استان تولید شد. بنابر این آمار سال گذشته علاوه برمصرف انواع ماهیان پرورشی در داخل کشور، بیش ازهفت هزار تن انواع آبزیان مازندران به ارزش حدود 30 میلیون دلار به خارج ازکشور نیز صادر شد.
6990/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84403/کمبود-بچه-ماهی-و-نگرانی-پرورش-دهندگان-ماهیان-سردآبی-در-مازندران
بستن   چاپ