پیام مازند
باغداران در مبارزه با آفات از روغن امولسیون استفاده نکنند
شنبه 21 اردیبهشت 1398 - 2:47:26 PM
ایرنا
پیام مازند- استان مازندران 160 هزار هکتار باغ دارد ک ه بیش از 50 هزار هکتار آن سیاه ریشه شامل کیوی ، هلو ، شلیل ، آلبالو ، گیلاس ، گردو و گونه های دیگر است.
جهاد کشاورزی مازندران همچنین از باغداران خواسته است تا برای داشتن محصول سالم با قابلیت صادراتی از روش های پیشنهادی کارشناسان در سم پاشی استفاده کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در این باره  گفت : در حال حاضر یکی از آفات مهم باغ های سیاه ریشه استان ` سپردار سفید توت ` است که لازم است باغداران مبارزه با آن را طبق توصیه کارشناسان شروع کنند.
عبدالرحمن زاغی با اشاره به ضرورت مبارزه بموقع با آفت سپردار سفید توت در باغات سیاه ریشه ، افزود : زمان مناسب مبارزه شیمیایی از امروز تا دهم خرداد ماه است.
وی توضیح داد: مشاهدات و بازدیدهای میدانی نشان می دهد که مراحل رشدی آفت سپردار سفید توت روی درختان هلو، شلیل ،گردو و کیوی و پوره زایی نسل اول این آفت شروع شده است.
این کارشناس ارشد باغداری مدیریت آفت سپردار سفید توت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی شامل پاک کردن تنه و شاخه های ضخیم با اسکاچ نرم یا گونی و حذف و هرس سرشاخه های آلوده را توصیه کرد و گفت : باغداران قبل از هر اقدامی با تهیه نمونه از باغ و ارائه آن به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی ، نسخه گیاهپزشکی مناسب را تهیه کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود : لازم است سمپاشی درختان آلوده پس از خروج 70 درصد پوره ها از تخم و قبل از ترشح سپر انجام شود و سموم مناسب هم برای این کار دورسبان، دیازینون، اتیون، آپلاود و آدمیرال است که باید با دوز توصیه شده نسخه گیاهپزشکی و یا دستورالعمل سازمان حفظ نباتات انجام شود.
وی تاکید کرد : با توجه به اهمیت صادرات میوه کیوی ، برای کنترل شیمیایی از سموم توصیه شده تنها به صورت سمپاش پشتی تلمبه ای روی تنه و شاخه های اصلی درخت استفاده شود.
مازندران با 6 هزار و 500 هکتار باغ کیوی و تولید سالانه حدود 190 تا 200هزار تن 90 درصد کیوی کشو را تولید می کند .
این کارشناس حفظ نباتات مازندران گفت : با توجه به حساسیت شدید درختان سیاه ریشه به ترکیبات روغنی در فصل رشد، به باغداران و بهره برداران تاکید می شود که از اختلاط حشره کش های توصیه شده با روغن امولسیون شونده خودداری کنند.
وی همچنین به باغداران توصیه کرد : از سمومی که در ظروف اصلی بسته بندی و پلمپ شده و دارای برچسبی که نشان‌دهنده مشخصات کامل سم اعم از نام شرکت سازنده، تاریخ تولید، شماره پارت و بچ باشند و از فروشگاه های مجاز در قبال اخذ فاکتور خریداری شده در سمپاشی استفاده کنند .
مازندران 470 هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد و سالانه حدود هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید و به بازار های داخلی و بین المللی صادر می شود.
برنج، کیوی ، مرکبات، گل و گیاه ، مرغ ، لبنیات و محصولات شیلاتی مهمترین محصولات کشاورزی استان مازندران است که رتبه نخست تا سوم تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84778/باغداران-در-مبارزه-با-آفات-از-روغن-امولسیون-استفاده-نکنند
بستن   چاپ