پیام مازند
دامداران بیماری تب كریمه كنگو را جدی بگیرند
شنبه 28 اردیبهشت 1398 - 9:58:22 AM
ایسنا

پیام مازند- سید رحیم سید پور در گفت وگویی با اشاره به نزدیک شدن به فصل گرما و شیوع برخی بیماری های مشترک بین انسان و دام اظهار كرد: با آغاز فصل گرما برخی بیماری های مشترک انسان و دام همانند تب كریمه كنگو كه یك بیماری كشنده است شیوع پیدا می کند كه از هم اكنون باید هشدارها و اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

وی با بیان اینكه تب كریمه كنگو از طریق دام آلوده به انسان سرایت پیدا می كند، افزود: چند نمونه از این بیماری در سال های گذشته در منطقه به خصوص بخش كجور كه با دام بیشتری سروكار دارند دیده شد كه خوشبختانه با انتقال به موقع به مراكز درمانی و مراقبت هایی كه صورت گرفت، اشخاص مبتلا مداوا شدند.

مدیر شبكه بهداشت و درمان نوشهر با اشاره به اینكه خوشبختانه سال گذشته با اقدامات به موقع و تشخیص درست كه در روستاها توسط خانه های بهداشت صورت گرفت و بستری شدن آنها در بیمارستان نوشهر، اشخاصی كه مبتلا شدند از مرگ رهایی یافتند، ابراز كرد: سال  گذشته در منطقه كجور چند نمونه دام آلوده به تب كریمه كنگو  مشاهده شد و این احتمال وجود دارد كه امسال نیز انگل این بیماری وجود داشته باشد، بنابراین باید اقدامات به موقع و هشدارهای لازم صورت گیرد.

سیدپور با اشاره به مشكلاتی كه سال های گذشته برای برخی افراد در منطقه كجور و چالوس روی داد، افزود: این بیماری قابل كنترل و پیشگیری است و مردم بی جهت نگران نباشند، اما اگر به موقع تشخیص، كنترل و درمان نشود منجر به مرگ شخص مبتلا می شود.

وی نوعی انگل را عامل بیماری تب كریمه كنگو دانست و گفت: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ، جلسات آموزشی لازم با گروه های مختلف، شوراها، دهیاران و بخشداری ها صورت گرفت تا مراقبت های لازم در این راه انجام شود.

مدیر شبكه بهداشت و درمان نوشهر تصریح كرد: تب، دردهای عضلانی، كوفتگی، اسهال، گلودرد، سردرد، تغییر رنگ مدفوع و ادرار ، دردهای شكمی و كلا علائمی شبیه به آنفولانزا از مشخصات این بیماری است و افرادی كه با دام در ارتباط هستند و یا از محصول دام آلوده استفاده می كنند به محض مشاهده این علائم خود را به مراكز درمانی و پزشک معرفی نمایند تا درمان لازم انجام شود.

وی به بیان نكات ایمنی در جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری پرداخت و اضافه كرد: در جاهایی كه دام آلوده به این بیماری وجود دارد باید سم پاشی لازم توسط ماموران صورت گیرد تا به نقاط دیگر سرایت نكند همچنین دام ها باید در كشتارگاه ها به صورت بهداشتی ذبح شوند و گوشت نیز 24 ساعت پیش از مصرف در یخچال نگهداری شود و سپس مورد استفاده قرارگیرد، همچنین امعاء و احشام دام نیز باید 48 ساعت در فریزر باقی بماند.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84969/دامداران-بیماری-تب-كریمه-كنگو-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ