پیام مازند
مدیرکل دامپزشکی مازندران خبر داد
تب شالیزار در کمین دامداران!
سه شنبه 21 خرداد 1398 - 12:40:23
پیام مازند - مدیرکل دامپزشکی مازندران از بیماری تب شالیزار در زمان کشت شالیزاری در مازندران خبر داد.
سیدحسین رضوانی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در درجه اول تب مالت و تب کریمه است، اظهار کرد: بدلیل زمان کشت شالیزاری، بیماری تب شالیزار در این فصل شایع است که اداره کل دامپزشکی اجرای عملیات واکسیناسیون بروسلوز دامی را در تمام طول سال با برنامه مدون جهت جلوگیری از تب مالت انسانی در دستور کار دارد.
وی با اشاره به اینکه هر ساله جهت جلوگیری از تب کریمه، سمپاشی اماکن دامی و بدن دام در فصل بهار اجرا می شود، تصریح کرد: اطلاع رسانی، آموزش و نظارت بر تولید محصول سالم در خصوص سلامت و امنیت غذایی از مباحث مهم و اساسی در سلامت جامعه و مدنظر سازمان دامپزشکی است.
مدیر کل دامپزشکی مازندران خاطر نشان کرد: حق مردم بهرمند شدن از محصول پروتئین خام دامی سالم است که برای هدایت در انتخاب درست نقش اطلاع رسانی رسانه ها و دستگاه های سلامت محور حائز اهمیت است.
وی گفت: حضور همکاران بخش خصوصی و دولتی در مراکز تولیدی یا استحصال مانند کشتارگاه های دام و طیور به صورت تمام وقت در زمان فعالیت کشتارگاه دلیل بر اهمیت و اولویت سازمان بر تولید محصولات سالم است.
رضوانی یکی از راه های تضمین سلامت محصولات دامی را نمونه برداری و آزمایشات لازم بر روی آن ها اعلام کرد و گفت: از جمله این اقدامات و آزمایش ها، روی آبزیان به عنوان یکی از سالم ترین محصولات و تولیدات دامی است که قبل از ارائه جهت عرضه به بازار باید از نظر "مالاشیت" و سایر بیماری های مسری و یا بیماری های قابل انتقال از دام به انسان (زئونوز) کنترل می شود که دامپزشکی به این نکته توجه ویژه دارد و نیاز به همراهی بیشتر تولیدکنندگان است.
مدیر کل دامپزشکی مازندران اظهار کرد: برای صادرات و یا خروج تولیدات دامی باید محصول دارای شرایط بهداشتی لازم کشور مقصد باشد و همچنین تمام محصولات دامی وارداتی اعم از گوشت، نهاده، داروها و واکسن باید از نظر بهداشتی و سلامت محموله کنترل شود.
وی در ادامه بیان کرد: در خصوص دام، طیور، آبزیان، پرورش زنبور عسل، خوراک و نهاده ها، کنترل کشتار، مراکز قطعه بندی و بسته بندی و فرآوری لبنیات، مراکز عرضه و در تمام مراحل تولید اعم از نگهداری، عرضه، صادرات و واردات محصولات پروتئینی خام دامی، حضور دامپزشکی بعنوان ناظر پررنگ است.
رضوانی یادآور شد: محدوده اختیارات استانی اداره کل دامپزشکی بازدیدهای میدانی و استعلامات، نظارت بر شرکت های تولید دارو و واکسن های دامی و نیز مراکز توزیع و پخش آن ها، داروخانه ها، کلینیک ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و مراکز مایه کوبی است و تعداد بازدیدها بر اساس استانداردهای تعیین شده از سازمان مرکزی انجام می گیرد اما نظارت در بازار و عرضه محصولات بدون قید زمان و مکان در دستور کار ستاد و ادارات شهرستانی است.
مدیر کل دامپزشکی مازندران هدف اداره کل استان را سلامت دام و طیور و محصولات برای مصرف داخلی و صادرات و همچنین سلامت محموله های وارداتی اعم از گوشت قرمز و نهاده ها معرفی کرد و افزود: اعطای مجوز و نظارت بر واردات واکسن، دارو و مواد بیولوژیک در سطح فرا استانی توسط سازمان مرکزی صورت می گیرد که بزودی این مجوزها به استان ها نیز واگذار خواهد شد.
وی برنامه سازمان را تشویق تولید داخل برای جلوگیری از خروج ارز و تسهیل در صدور مجوزها جهت جبران کمبود گوشت قرمز عنوان کرد و گفت: مجوز واردات گوشت قرمز و دام زنده از سوی وزارتخانه صادر می شود و توزیع آن با هماهنگی شرکت پشتیبانی و تنظیم بازار انجام می گیرد که متولی این حوزه اداره صنعت،معدن و تجارت است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/86721/تب-شالیزار-در-کمین-دامداران!
بستن   چاپ