پیام مازند
قصه گوی برتر مازندرانی در گفت و گو با ایرنا مطرح کرد :
قصه گویی روابط اجتماعی را در کودکان تقویت می کند
يکشنبه 26 خرداد 1398 - 11:07:51
پیام مازند - ساری - یک قصه گوی برتر مازندرانی که به مرحله پایانی اولین جشنواره ملی قصه گویی راه یافته ، بر ضرورت توجه والدین ، معلمان و دیگر دست اندرکاران آموزشی به نقش قصه گویی در تربیت کودکان تاکید کرد و گفت : می توان با استفاده از قصه گویی، روابط اجتماعی کودکان را تقویت کرد.

از بیست و هشتم خرداد ماه در ساری نخستین جشنواره ملی قصه گویی نهاد کتابخانه های کشور به میزبانی مازندران برگزار می‌شود. در این جشنواره 56 قصه گو گرد هم می آیند و در این رقابت شرکت می‌کنند. اکرم فتحی و رضا فعال، 2 قصه گوی مازندرانی هستند که موفق شده‌اند به این رقابت راه یابند.
رضا فعال در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: قصه گویی، روشی برای راهنمایی کودکان جهت رسیدن به واقعیت‌های زندگی است.
وی با بیان اینکه از طریق قصه می‌توان روابط اجتماعی و دیگر مهارت‌های زندگی را به زبان ساده به کودکان انتقال داد، افزود: به این ترتیب بچه‌ها برای ورود به آینده آماده می‌شوند.
این قصه گوی مازندرانی با اشاره به نادیده گرفتن هنر و مهارت قصه گویی در عصر حاضر، گفت: خلأ به وجود آمده در زمینه قصه گویی به دلیل فضای مجازی است و پدران و مادران در این فضا غرق هستند.
فعال با بیان اینکه در فضای مجازی هم می‌توان راهکارهایی برای گسترش قصه گویی به کار گرفت و قصه گویی را ترویج داد، افزود: پیشرفت تکنولوژی در مقابله با قصه گویی سنتی قرار گرفته است، اما باید از این ابزار برای رونق دو باره قصه گویی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای گسترش مجدد قصه گویی باید فرهنگ سازی کرد و این رفتار می‌تواند از مدارس شروع شو، ادامه داد: آموزش و پرورش می‌تواند ساعاتی را در مدرسه به قصه گویی اختصاص دهد که در روند آموزشی هم مؤثر واقع شود و می‌توانند در این زمینه از قصه گوهای کتابخانه های عمومی یا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهره برد.
این قصه گوی مازندرانی با بیان اینکه صدا و سیما هم از جمله ابزاری است که می‌تواند در ترویج قصه گویی نقش اثرگذار داشته باشد، اظهار داشت: البته فعالیت شبکه‌های ویژه کودک، تا حدودی این خلأ را پوشش داده است.
فعال از قصه گویی به عنوان یک حرفه نم برد و گفت: باید در این زمینه اطلاع رسانی بیشتری انجام شود تا کسانی که علاقه مند و یا مستعد قصه گویی هستند وارد این عرصه شوند.
وی افزود: در نخستین جشنواره ملی قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، قصه "کدوی قلقله زن" را با روش جدید و جذاب و با اضافه کردن شعر و حالت نمایشی، اجرا خواهم کرد.
اولین جشنواره ملی قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با شرکت 56 قصه گو به مدت سه روز قرار است در ساری برگزار شود.
این جشنواره از 28 خرداد شروع به کار می‌کند و مراسم اختتامیه آن هم سی ام خرداد با معرفی برترین‌ها پایان می‌یابد.
ترویج قصه‌گویی به عنوان ابزاری تربیتی و فرهنگی در کتابخانه‌ها، شناسایی کتابداران قصه‌گو و ارزیابی میزان توانمندی و مهارت‌های آنان، سنجش مهارت‌ها و کارآمدی کتابداران در امر قصه‌گویی و همچنین توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی از جمله اهداف نخستین جشنواره نهاد کتابخانه های عمومی کشور اعلام شده است.
9927/‏1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88027/قصه-گویی-روابط-اجتماعی-را-در-کودکان-تقویت-می-کند
بستن   چاپ