پیام مازند
چگونه ترس را در کودکان کاهش دهیم؟
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 15:02:20
پیام مازند - ترس یکی از پدیده هایی است که نقش مهمی در تکامل انسان ابتدایی داشته است و در شکل گیری و توضیح شخصیت انسان جزء یکی از فاکتورهای اساسی محسوب می شود.
کودک 6ساله ای دارم که از عروسک می ترسد و ترس او سبب شده دیگران از ضعفش سواستفاده کنند و همیشه او را از چیزهایی بترسانند و بخندند.
فرزندانم دو قلو هستند و پسرم به این شدت از چیزی نمی ترسد اما دخترم ترس شدیدی از عروسک و پل هوایی دارد تا جایی که یادم می آید تا کنون اتفاق خاصی نیفتاده و نمی دانم دقیقا این ترس ها از چه موقع شروع شده است.
به گزارش ایسنا مازندران، ترس یکی از پدیده هایی است که نقش مهمی در تکامل انسان ابتدایی داشته است و همچنین در شکل گیری و توضیح شخصیت انسان و روابط اجتماعی وی ترس جزء یکی از فاکتورهای اساسی محسوب می شود که درست سنجیدن نقش آن در روانشناسی و جامعه شناسی بسیار حائز اهمیت است.
ترس یکی از اجزاهای روانپریش هاست، بنابر این لازم است برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی از همان ابتدا راه های پیشگیری را یاد گرفته و در روند زندگی عملی شود.
هرگز کودک را به خاطر ترسش مسخره نکنید، او را مورد تهدید و سرزنش قرار ندهید،از گفتن جملاتی نظیر: خجالت آور است، تو دیگر بزرگ شده ای یا مگر من می ترسم ؟جدا بپرهیزید.
با او در مورد افراد شجاع صحبت کنید و برایش قصه هایی تعریف کنید که قهرمان آنها کودکان شجاع هستند.
نزد او از افراد ترسو انتقاد نکنید و رفتار آنها را زشت بشمارید.
تا جایی که می توانید او را به مهر و علاقه خودتان نسبت به او مطمئن سازید.
او را از نظر بدنی و مزاجی تقویت کنید، زیرا عدم قدرت بدنی، توانایی و مقاومت فرد را کاهش می دهد.
هر گاه عمل شجاعانه هر قدر هم کوچک، از او سرزد، وی را تشویق کنید.
هر گز از او توقع انجام کالری را که بیش از حد تواناییش است نداشته باشید.
برای غلبه بر ترس، چاره ای جز روبرو شدن با آن نیست بنابراین کودک را با آن چیزی که می ترسد، روبرو کنید و کوشش نکنید که او را از آن دور کنید.
برای از بین بردن ترس کودک هرگز او را ناگهانی با چیزی که از آن می ترسد روبرو نکنید بلکه او را کم کم با موقعیت ترسناک آشنا کنید.
در مقابل کودک ترسو صبور باشید و عجله ای برای از بین بردن ترسش نداشته باشید.
از بین بردن یا کاهش ترس کودک به زمان احتیاج دارد، این را باید قدم به قدم طی کرد یعنی تماس کودک را را باچیزی که از آن می ترسد به تدریج بیشتر کرد.
توجه داشته باشید که تا کودک به مرحله ای عادت نکرده است وارد مرحله بعدی نشوید هر چه ترس کودک شدیدتر باشد زمان بیشتری را باید برای کاهش و از بین بردن ترس صرف کنید.
علت ترس را بیابید، گاهی اوقات شناخت علت می تواند کمک بزرگی در تخفیف ترس بکند ولی همیشه کافی نیست.
رفتار عاقلانه و خونسردانه پدر و مادر در برخورد با شرایط خطرناک نمونه ای از رفتار صحیح در موقعیت های خطرناک را به کودک نشان می دهد بنابراین سعی کنید برای کودک خود الگوی مناسبی باشید.
تهیه کننده: فاطمه خراسانی کارشناس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی مازندران
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/93654/چگونه-ترس-را-در-کودکان-کاهش-دهیم؟
بستن   چاپ