پیام مازند
عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین مطرح کرد
تشکل ها راهکاری در حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی
سه شنبه 12 شهريور 1398 - 11:14:16
پیام مازند - عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین گفت: یکی از راهکارها برای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی، سازمان ها و تشکل های غیر دولتی است.
اکبر محسنی فر در گفت وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه سازمان های دولتی با تاثیر گذاری در اجرای سیاست های اجتماعی در نقش های مختلفی چون مشاور دولت و گاه بازوی اجتماعی سیاست های اجتماعی فعالیت دارند، اظهار کرد: در هر جامعه ای نهادهای اجتماعی فعال تر باشد، آرمان حکومت مردم بر مردم، وسعت یافته است.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما نهاد آموزش و پرورش و نهاد خانواده، نقش خود را از دست دادند و حکومت نقش آن ها را برعهده گرفته است، تصریح کرد: وقتی حکومت نقشی را بر عهده بگیرد مانند آموزش و پرورش، دولت کار آموزش و پرورش را انجام می دهند، در واقع شکل سومی به وجود آمد که نه آموزش و پرورش و نه خانواده در آن نقش ندارد، آن هم فضای مجازی است که دانش آموزان و نوجوانان را به این سمت سوق می دهد.
عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین با بیان اینکه در جوامعی که نهاد سیاست، سیاست های اجتماعی را وضع می کند، باید ضمانت های اجرایی باشد یعنی نقش پلیس ضرورت می یابد، گفت: حمایت از آسیب دیدگان به سیاست ها مربوط است، وقتی حمایت، در اختیار نهاد سیاست باشد، بر پایه منافع خود به آسیب دیدگان اجتماعی می نگرد اما وقتی مردم یک جامعه، به حمایت از آسیب دیدگان برخیزند، بسیار عمیق تر و کامل تر عمل می کنند.
محسنی فر با تاکید بر اینکه آسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عام عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه قرار نمی گیرد، افزود: آسیب های اجتماعی پدیده هایی واقعی، متغیر، قانونمند، قابل کنترل و پیشگیری هستند.
وی خاطرنشان کرد: کنترل پذیری آسیب های اجتماعی، شناخت علمی را در هر جامعه ای برای پاسخ به پرسش های نظری و کاربردی، یافته های علمی برنامه ریزی شده کوتاه مدت و بلند مدت برای مقابله صحیح با آسیب های اجتماعی، درمان یا پیشگیری از گسترش و پیدایش آنها ضروری و پراهمیت می سازد .
عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین یادآور شد: آسیب شناسی اجتماعی به بررسی مشکلاتی که در سطح اجتماعی مطرح است، می پردازد و سعی دارد تا علل مختلف آنها را از جنبه های مختلف فردی، اجتماعی و غیره مورد بررسی قرار دهد .
محسنی فر تاکید کرد: آسیب اجتماعی به تعبیر بعضی از اندیشمندان حال و معلول مستقیم انقلاب صنعتی است و در اکثر جوامع وجود دارد اما آنچه جوامع مختلف را از هم متمایز می کند، نوع نگرش این جوامع به مسئله آسیب است .
وی گفت: حکومت خوب، حکومتی است که برای حل معضل آسیب های اجتماعی، فرمول صحیح و منطقی همراه با نوآوری و خلاقیت در جهت رسیدن به شکوفایی باشد
عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین با اشاره به اینکه شیوه برخورد با آسیب های اجتماعی، از سیاست هایی که توسط حکومت ها و نهاد های درون حکومت که در تمام جوامع وجود دارد تعیین می شود، تصریح کرد: جوامعی که با آسیب های اجتماعی جامعه با نگاه علمی و منطقی بنگرند و با قبول وجود آسیب ها سعی دراستفاده از روش های علمی برای حداقل رساندن آن ها از روش منطقی سود ببرد، این جوامع به مرحله ای از انباشت علمی رسیده است که به حق برخورداری تمامی انسان ها از حقوق مادی و معنوی اعتقاد دارند .
محسنی فر با بیان اینکه در جوامع مدرن، تمایل بر این است که سیاست کاهش آسیب اجتماعی، توسط دو نهاد خانواده و آموزش و پرورش به جامعه تزریق شود و نهاد سیاست کمترین مداخله را داشته باشد، بیان کرد: در جوامعی که نهاد سیاست، قدرتمندتر است، سیاست های کاهش آسیب اجتماعی، توسط این نهاد به جامعه دیکته می شود و تجربه نشان داده است جوامع نوع اول در مهارهای بحران های اجتماعی موفق تر بوده اند زیرا مردم راهکار مقابله آسیب را وضع و از آن حمایت می کنند.
وی اظهار کرد: انسان ها برای خود اختیاراتی دارند که بتوانند انسان مفید یا غیرمفید، برای جامعه باشند، در کشور ما اگر فرد، خانواده، آموزش و پرورش کار خود را به درستی انجام دهند می توانیم امید داشته باشیم که آسیب های اجتماعی کاهش پیدا کند.
عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور ورامین با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته مثلا اگر فرزندی دچار آسیب شود، روزنامه های محلی آنقدر به دولت فشار وارد می کنند که آنها مجبور به رسیدگی شوند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد و اگر فرزندی در آینده ای نزدیک پس از آسیب زنده بماند، یک آسیب جدی برای منطقه خود خواهد بود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/97058/تشکل-ها-راهکاری-در-حمایت-از-آسیب-دیدگان-اجتماعی
بستن   چاپ