پیام مازند
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور:
کاشت گونه غیربومی پالونیا یک تهدید است
سه شنبه 26 شهریور 1398 - 10:35:36 AM
ایسنا
پیام مازند -
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور گفت: پالونیا به عنوان یک گونه غیربومی یک تهدید برای جنگل بوده و مناسب جنگلداری شهری به عنوان فضای سبزشهری است.
سید احسان ساداتی در گفت و گویی با اشاره به اینکه در طرح تنفس جنگل برداشت از پالونیا مگردر مواردی چون ریشه کن شدن، خشک شدن ممنوع است ،اظهار کرد: بر اساس بند (ف) دریکی از تبصره های قانون تنفس جنگل نوشته شده که دولت مکلف است تسهیلات لازم جهت توسعه زراعت چوب و واردات مواد اولیه صنایع مرتبط با چوب سلولزی را دراختیار صاحبان صنایع و کشاوزان طرف قرار داد آن فراهم کند .
وی با بیان اینکه در شرایط تنفس جنگل مواد اولیه صنایع وابسته به چوب باید تامین شود، تصریح کرد: کاشت گونه های سریع الرشد در زراعت چوب باید مد نظر باشد که صنوبرها یکی از گونه های اصلی در زراعت است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشورخاطرنشان کرد: افراد در گذشته کاشت سنتی صنوبرها را بدون اطلاع از نوع رقم و حتی اصول کاشت با حداکثر 15 تن در هکتار تولید می کردند اما پس از تحقیقات در مرکز ارقامی تند رشد با تولید 30 الی 40 تن صنوبر در هکتاربرای کاشت در زراعت چوب معرفی شد .
ساداتی با اشاره به اینکه می توان تولید و گسترش چوب را در فضای غیر از جنگل داشت، گفت: کشت تلفیقی صنوبر را در کنار صیفی جات و مکان هایی که قابلیت کشت صنوبرها را دارند مانند حاشیه اراضی زراعی و یا حاشیه رودخانه ها می توان انجام داد و اگر این کاشت با فواصل نزدیک انجام شود پس از 4 سال با قطر کم برای فروش آماده است و اگر فاصله کاشت زیاد باشد طی 8 الی 10 سال می توان از صنوبرها به عنوان یک فرصت استفاده کرد .
وی کاشت یک گونه غیربومی مانند پالونیا را یک تهدید دانست وافزود: از این گونه غیربومی می توان در جنگلداری شهری به عنوان فضای سبزشهری به علت زیبایی خاصی که در زمان گل دهی و دید منظر دارد، استفاده کرد اما در زراعت چوب مورد تایید قرار نگرفته و در دستور کار سازمان جنگل ها و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور نیست .
*ایران جزء کشورهای فقیر از لحاظ عرصه جنگلی است
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشوربا اشاره به وجود حدود 14 میلیون هکتار جنگل در کشور، یادآورشد: در حال حاضر جزء کشورهای فقیر از لحاظ جنگل هستیم و برای خارج شدن از این وضعیت باید سطح پوشش جنگلی را با اقداماتی چون توسعه جنگل کاری و کاشت گونه های درختی افزایش دهیم .
ساداتی یکی از معضلات اصلی کشوررا بر واردات چوب و ارز بر بودن و همچنین شیوع برخی آفات و بیماری ها عنوان کرد وگفت: اگر در واردات چوب برخی گونه ها به درستی قرنطینه نشود، ممکن است انتشار دهنده آفات و بیماری های وارداتی باشند که مشکلات خاص خود را به همراه دارد .
وی افزود: قطعا گونه هایی که باید به عنوان جنگل کاری استفاده شود بومی بوده و یا گونه های غیر بومی حتما بایستی مطالعات سازگاری توسط موسسه تحقیقات و مراتع کشور و بخش منابع طبیعی استان ها هم به لحاظ ماندگاری و هم رشد گونه مناسب انجام و سپس کاشته شود .
*تحقیقات در مراتع و عرصه جنگلی از محورهای اصلی طرح تنفس جنگل است
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشورحفاظت را یکی از محورهای اصلی طرح تنفس جنگل دانست و بیان کرد: فراهم کردن تسهیلات جهت توسعه زراعت چوب تا علاوه بر ایجاد اشتغال و برطرف شدن معظل بیکاری و مرتفع شدن نیاز صنایع وابسته به چوب بحث حمله به جنگل و قاچاق چوب هم کنترل شود .
ساداتی با اشاره به اینکه سرانه چوب در دنیا 3 دهم متر مکعب است اما در ایران این عدد به 2 دهم متر مکعب رسیده، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف چوب کم است و این کمبود باید از طریق زراعت چوب جبران شود که می توان به اقدام شایسته استاندار مازندارن اشاره کرد که طی دستوری در فصل درختکاری به دستگاه های زیربط جهت گسترش فضای سبز کاشت درخت را تاکید کردند تا تشویقی جنگل کاری و زراعت چوب شود .
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/97495/کاشت-گونه-غیربومی-پالونیا-یک-تهدید-است
بستن   چاپ