پیام مازند
مهر گزارش می دهد
روایتی از عملیات والفجر 8/ چگونگی عبور از اروند خروشان و فتح فاو
چهارشنبه 3 مهر 1398 - 09:38:52
پیام مازند - ساری - دفاع مقدس سرشار از حماسه آفرینی های مازندرانی ها با لشکر خط شکن 25 کربلا و عملیات والفجر 8 است، عبور از رودخانه اروند خروشان با جزر و مدهایش هنوز در تصور هیچ ارتشی در جهان نمی گنجد.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: نام مازندران همانند دیگر گوشه و کنار ایران در برگ برگ صفحات زرین دفاع مقدس می درخشد، مازندران است و یک لشکر با مردانی از جنس شهید طوسی، شهید بصیر.
والفجر 8 حماسه ماندگاری در دوران دفاع مقدس است که نقش مازندران در آن را نباید نادیده گرفت، از اینرو برخی از والفجرنشینان از این حماسه می گویند.
سردار علی اکبر پاشا مسئول اطلاعات عملیات لشکر 25 کربلا در دفاع مقدس درباره عملیات والفجر 8 می گوید: ساعت شروع عملیات حدود 10 شب بود و تقریباً از همان دمِ غروب شب عملیات، کم کم هوا دگرگون و قطرات باران شروع شد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه می دهد: بچه ها در آب قرار گرفته بودند اما نم نم باران می بارید، نمی دانم چه سرّی در آن بود، ولی واقعیت آن بود که ما امیدوار بودیم در زمان عملیات که رودخانه اروند در مدّ کامل قرار داشت، به تدریج مهتاب در آید.
وی افزود: در طول جنگ، معمولاً زمان عملیات ها، در شبهای مهتابی انتخاب می شد، یعنی یک ساعت قبل از مهتابی شدن آسمان، عملیات شروع می شد تا این که زمان الحاق بچه ها، هوا به روشنایی می رسید، به این دلیل، عراقی ها خیلی از شبهای مهتابی می ترسیدند زیرا شبهای مهتابی، روشنایی مورد نیاز را برای عملیات فراهم می کرد و با این تصور می خواستیم که در شب عملیات والفجر 8 از روشنایی مهتاب استفاده کنیم.

این یادگار دفاع مقدس ادامه می دهد: وضعیت باران اوضاع را دگرگون کرد، شاید یکی از اسرارش در این نکته بود که هوای بارانی باعث شد تا در 24 ساعت اول، هیچ هواپیمایی از سمت دشمن نتواند پرواز کند و برخی سر و صداهای احتمالی بچه ها در عبور از اروند را به محاق می برد.
سردار پاشا با اظهار اینکه وضعیت آب اروند طبیعی بود و طبق پیش بینی ها که در مد کامل آرام باید باشد، همین گونه بود.
بچه های اطلاعات یقین داشتند که می توانند خط را بشکنند، می گفتند بیایید از روی جنازه های ما رد شوید، شما کاری نداشته باشید، همه چیز را ما آماده می کنیم و همین گونه هم شد
وی ادامه داد: بچه های اطلاعات یقین داشتند که می توانند خط را بشکنند، می گفتند بیایید از روی جنازه های ما رد شوید، شما کاری نداشته باشید، همه چیز را ما آماده می کنیم و همین گونه هم شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس یادآور شد: زمان گفتن رمز عملیات کنار فرماندهی بودم، آقا مرتضی رمز عملیات را خواند؛« لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم، یا فاطمه الزهراء (س) یا فاطمه الزهراء (س) یا فاطمه الزهراء (س)» و ما بعد از خوانده شدن رمز کنار نهر بوفلفل، کنار فرماندهی آمدیم و آماده حرکت قایق ها شدیم، قایق ها به سمت ساحل حرکت کردند.
سردار محمدصادق باقرزاده نیم چاهی فرمانده جهاد لشکر عملیاتی 25 کربلا نیز از عملیات والفجر 8 می گوید: در راستای اجابت فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر شکست حصر آبادان، بچه های جهاد در باتلاق هایی که حتی در شرایط عادی هم نمی توان روی آن جاده درست کرد، با ریختن آجر پاره، لاشه ماشین و نخاله های ساختمانی، 17 کیلومتر جاده زدند و جاده ابوشانک را به جاده آبادان – ماهشهر وصل کردند.
وی افزود: این جاده شاه کلید شکست حصر آبادان شد و در این پروژۀ عظیم، تقریباً جهاد سازندگی همۀ استانها مشارکت داشتند و مبتکر این طرح، شهید هزاردستان از جهاد اصفهان بود وجهاد سازندگی به پشتوانۀ تجربۀ سال 60، جادۀ خضر را در مدتی حدود یک ماه، احداث کرد.
هیچ کس تصور نمی کرد از اروند خروشان رد شویم و فاو را تصرف کنیم
سردار باقرزاده تصریح کرد: هیچ کس، تصور نمی کرد ما بتوانیم از اروند خروشان رد شویم و فاو را فتح کنیم و این از عنایت خدا و امداد الهی بود و همین طور از شجاعت و دقت نظر تک تک رزمندگان و فرماندهان و تثبیت این پیروزی هم کار یک شب و دو شب نبود، علاوه بر 75 شبانه روز مقاومت در مقابل پاتک های سنگین عراق، ما حدود دو سال و اندی در آنجا کار مهندسی کردیم تا ماشین جنگی رژیم بعث عراق را به عقب برانیم.

جمشید عبدالله پور از فرماندهان ارتش توپخانه جمهوری اسلامی نیز درباره رودخانه اروند و شرایط منطقه عملیاتی می گوید:عبور از رودخانه اروند، آن هم رودخانه ای که شش ساعت مد و شش ساعت جزر داشت، نه در تصور عراق، بلکه در تصور هیچ ارتشی در جهان نمی گنجید.
وی افزود: هنگام مد، حداقلِ ارتفاع آب در بعضی از جاها، تا چهار متر است و زمان جزر هم، وقتی که می خواهد آب پایین برود، با سرعت سرسام آوری وارد دریا می شود و چیزی جلودارش نیست، برای همین، نمی توان امکاناتی مثل مین شناور را که در دریا به کار گرفته می شود، در آن به کار برد، البته تحولاتِ بین جزر و مد، در یک مقطع، راکد و ابتدا و انتهای ساحل لجن زار است.
این رزمنده دفاع مقدس یادآور شد: عملیات والفجر8 و منطقه تصرف شده آن، یعنی شهر استراتژیک فاو، به قدری برای عراق مهم بود که حدود 70 روز با نیروهای ما در آنجا درگیر بود و حتی فرمانده نیروی هوایی عراق به اتفاق خود صدام، عملیات را شخصاً کنترل می کردند.
وی افزود: از آنجا که ایران به هدفش رسیده و آن را تثبیت و تحکیم کرده بود، دیگر عراق نتوانست این منطقه را پس بگیرد.
مازندران 10 هزار و 400 شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم کرده است و عملیات غرورآفرین والفجر 8 حماسه ماندگار در برگ زرین این دوران می درخشد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/97816/روایتی-از-عملیات-والفجر-8--چگونگی-عبور-از-اروند-خروشان-و-فتح-فاو
بستن   چاپ