پیام مازند
خطر پسآب شهرک های صنعتی برای اراضی کشاورزی در مازندران
چهارشنبه 3 مهر 1398 - 17:48:53
پیام مازند -

رییس مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدید پذیر دانشگاه امیرکبیر گفت: پسآب های شهرک های صنعتی با داشتن عناصرسنگین و مواد شیمیایی برای زمین های کشاورزی و آب های زیرزمینی در مازندران بسیار خطرناک هستند.
مهران جوانبخت در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با اشاره به مورد توجه قرار دادن بحث فرهنگی برای زباله در سطح مازندران اظهار کرد: فرآیندی که باید بر روی زباله ها انجام شود متکی به تفکیک زباله از مبداء است که به صورت تخصصی در حوزه فرهنگی بسیار جای کار دارد.
وی تصریح کرد: پس از اقدامات فرهنگی درحوزه زباله باید تولید انرژی از پسماندهای تر و شیرآبه ها که در شهرهای شمالی کشور زیاد است در اولویت کار مسئولان قرار گرفته شود.
رییس مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر دانشگاه امیرکبیربا اشاره به اینکه پس از موضوع فرهنگی با استفاده از تکنولوژی روز و توانمندی های داخلی می توان اقدامات بسیار خوبی در حوزه پسماند انجام داد، گفت: با جداسازی مواد واجزای با ارزش افزوده بالا از این‌ پسماندها درتولید کمپوست و انرژی می تواند مورد استفاده قرار گرفته شود.
جوانبخت بسیاری از زباله های صنعتی، الکتریکی و الکترونیکی را غنی از فلزات با ارزش طلا، نقره و پلادیوم دانست و افزود: در زباله های خانگی از هرتن زباله می توان حدود 14 دلار استفاده کرد که با افزودن زباله های الکتریکی و الکترونیکی این عدد بالاترمی رود.
وی بیان کرد: استفاده درست از زباله ها که دارای ارزش افزوده بسیار بالا است باعث اشتغالزایی در منطقه، زندگی بهتر می شود درواقع یک فرصت مناسب برای کمک به محیط زیست است.
رییس مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر دانشگاه امیرکبیر میزان زباله شهرها را از نظر جنبه های توریستی و اجتماعی متفاوت عنوان کرد و ادامه داد: به عنوان نمونه شهری که 10 برابر جمعیتش توریست دارد مطمئنا با سیاستگذاری درست در منطقه می توان به آسانی ضوابط محیط زیستی و تفکیک پسماند صورت گیرد و اگراین فرهنگ سازی انجام نشود قاعدتا یک تهدید برای منطقه محسوب می شود.
جوانبخت مزایده گذاشتن پسماند و زباله های شهری که توسط شهرداری ها انجام می شود را یک چالش دانست و گفت: زباله فرآیندی دارد که باید به درستی انجام شود اما اگر پیمانکاری برای منافع مقطعی خود به عنوان مثال انواع باطری ها را که برایش توجیح اقتصادی ندارد در جای دیگری دفن کند فقط مشکل زباله حل می شود و از لحاظ زیست محیطی کمکی نکرده است.
وی با بیان اینکه سازمان های بالادستی و شهرداری ها باید فرآیندهای تفکیک زباله را به صورت صحیح برنامه ریزی کنند، اظهار کرد: مراحل تفکیک زباله باید به گونه ای باشد که پیمانکار فقط منافع خود را در نظر نگیرد بلکه به محیط زیست و جامعه هم توجه داشته باشد.
رییس مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر دانشگاه امیرکبیربا بیان اینکه برای شهرک های صنعتی باید مکان مناسب و استاندارد های مرتبط با پسماندها و پسآب ها در نظر گرفته شود، تصریح کرد: می توان با تصفیه پسماندها و پسآب ها در آبیاری فضای سبز و کاربردهای صنعتی درهمان شهرک ها استفاده شود.
جوانبخت خاطرنشان کرد: در مازندران پسماندهای محصولات کشاورزی زیاد است که می تواند جهت موادی با ارزش افزوده بالا استفاده شود به عنوان مثال در تصفیه آب ها و یا مواد الکترودی و پایه کربنی در باطری‌ها و ذخیره سازها استفاده شود.
وی افزود: کشور ایران باید با پسماندها همان کاری را انجام دهد که دنیا در حال انجام دادن است، هرچند عناصر آلاینده در پسماندها به میزان خشک و تر بودن متفاوت است اما قطعا این پسماندها می تواند به عنوان یک سرمایه دیده شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/97890/خطر-پسآب-شهرک-های-صنعتی-برای-اراضی-کشاورزی-در-مازندران
بستن   چاپ