پیام مازند
مهر گزارش می دهد؛
غمنامه دریا و ساحل ادامه دارد/ دستکاری در آمار غریق مازندران
شنبه 6 مهر 1398 - 9:26:33 AM
liv
پیام مازند - ساری - غمنامه دریا و ساحل با پاک کردن صورت‌مسئله و دستکاری در آمار غریق حل نمی‌شود و همچنان صدای ضجه خانواده قربانیان در کرانه خزر شنیده می‌شود.

 کاری نداریم 40 نفر غرق شدند و یا به گفته دست‌اندرکاران 31 نفر، جان باختن یک نفر نیز در دریا، زیادی است. پایان این غمنامه و خاطرات تلخ شمال کی می‌رسد.
نمی‌دانیم آمار پزشکی قانونی را باور کنیم یا مسئولان سیاسی را، پزشکی قانونی می‌گوید تا پایان مردادماه 40 نفر در دریای مازندران غرق شدند و مدیران سیاسی عنوان می‌کنند شمار غریق تا پایان طرح دریا یعنی شهریورماه با کاهش 44 درصدی به 31 نفر رسیده است.
غمنامه دریا و ساحل تمامی ندارد اما سیاسی‌ها تلاش دارند این رنج رفته و داغ نشسته بر دل خانواده‌ها را با آمارسازی ها، مرهم نهند. صدای ضجه و شیون قربانیان غریب دریای خزر به گوش می‌رسد و سواحل خزر همچنان از امکانات امداد و نجات قوی و تخصصی محروم است و هرسال همین مشکلات وجود دارد.
طبق اعلام پزشکی قانونی مازندران امسال از اول خرداد تا 31 مردادماه 40 نفر شامل 36 مرد و چهار زن در دریای مازندران غرق شدند که رشد 17 درصدی داشته ولی عیسی قاسمی طوسی مدیرکل اجتماعی مازندران از پایان طرح دریا با 31 غریق و کاهش 47 درصدی خبر می‌دهد.

همچنین طبق آمارها در 10 سال گذشته هزار و 740 نفر در دریای مازندران جان باختند.
طرح دریا در سال جاری از اول خردادماه 98 در حدود 95 نقطه از 337 کیلومتر ساحل خزر شروع شد و به‌طور رسمی نیز 31 شهریورماه پس از 124 روز، سوت پایان این طرح برای سال جاری نواخته شد.
وجب‌به‌وجب خزر بوی غم می‌دهد، خانواده تهرانی که جوانشان را در ساحل بابلسر ازدست‌داده‌اند می‌گوید پسرم جلوی چشممان در دریا خزر شد و داغش برای همیشه در دلمان مانده است.
محدثه اکرمی مادری که جوانش را ازدست‌داده می‌گوید: پسرم فقط یک‌لحظه رفته بود تا آبی به تن زند و برگردد اما متأسفانه گرفتار چاله دریایی شد و با پیکر بی‌جانش روانه تهران شدیم و خاطره سفر به شمال برای همیشه برای ما تلخ و غمبار شده است.
وی گفت: چرا نباید طرح‌های سالم‌سازی با امکانات کافی در ساحل شمال وجود داشته باشد درحالی‌که هرروز مسافران زیادی برای دیدن دریا و شنا به منطقه سفر می‌کنند.
نجات مسافر ان با هزار ناجی غریق
امسال تعدادی از هم‌وطنان در دریای مازندران غرق شدند که هلال‌احمر می‌گوید هزار و 141 نفر را از غرق شدن نجات دادیم و اگر فعالیت هزار ناجی غریق نبود شمار غریق دریا امسال بیشتر می‌شد.
مجتبی اکبری می‌گوید: در 400 کیلومتر از نوار ساحلی استان گروه‌های نجات‌غریق به‌ویژه در مناطق حادثه‌خیز به‌صورت شبانه‌روزی فعالیت داشتند و امسال بیش از هزار نفر را از غرق شدن نجات دادند.
وی به‌کارگیری انواع تجهیزات پیشرفته اعم از آمبولانس، موتورسیکلت، قایق نجات، جت اسکی، خودروهای نجات و خودروی پشتیبانی را ازجمله اقدامات در طرح امداد و نجات ساحلی بیان کرد و گفت: بااین‌حال نیاز به تقویت امکانات امداد و نجات ساحلی وجود دارد.
اکبری درعین‌حال از مسافران خزر خواست تا از شنا در مناطق ممنوعه خودداری و به توصیه‌های ناجیان غریق توجه داشته باشند.

نقی کریمیان رئیس هیئت نجات و غواصی مازندران نیز شنا و یا نجات خودسرانه در دریا را عامل غرق شماری از هم‌وطنان بیان کرد و گفت: سال قبل پنج نفر براثر نجات خودسرانه در آب‌های ساحلی استان یکجا جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین جان‌باختگان در شهرهای بابلسر، محمودآباد، نوشهر و عباس‌آباد است تصریح کرد: باید مسافران همکاری بیشتری با ناجیان غریق داشته باشند و از شنا در مناطقی که تابلوی ممنوع دارد بپرهیزند.
نجات‌غریق باید دریا را بشناسد که چه قسمت‌هایی گود است و امکان خطر وجود دارد و نباید اجازه دهد مسافران در مناطق پرخطر شنا کنند
درعین‌حال نادر غیاثی پیشکسوت نجات‌غریق محمودآبادی نیز که از سال 54 به‌عنوان ناجی غریق فعالیت دارد و تابستان امسال در ساحل مسکن مهر به خدمات‌دهی پرداخته است می‌گوید: نجات‌غریق باید دریا را بشناسد که چه قسمت‌هایی گود است و امکان خطر وجود دارد و نباید اجازه دهد مسافران در مناطق پرخطر شنا کنند.
وی با اشاره به بهبود وضعیت نجات‌غریق مازندران در چند سال اخیر ادامه داد: در چند سال اخیر بیشتر قسمت‌های ساحلی دارای ناجی غریق است و هر 100 تا 150 متر یک ناجی غریق دارد.
این پیشکسوت نجات‌غریق عدم توجه برخی مسافران به هشدارهای ناجیان را از مهم‌ترین مشکلات در روند امدادرسانی بیان کرد.
طبق آمار 80 درصد غرق‌شدگان دریای خزر را افراد غیربومی تشکیل می‌دهند و بر اساس اعلام پزشکی قانونی، بیشترین سنین غرق‌شدگان به ترتیب 21 تا 30 سال سن با 12 مورد، 11 تا 20 سال با 10 مورد و 31 تا 40 سال با 7 مورد بوده و ماه‌های مرداد با 22، تیر با 15 و خرداد با 3 مورد بیشترین و کمترین تعداد غرقی را داشته‌اند.
همچنین 25 نفر خارج از طرح، 8 نفر بخش خصوصی، 5 نفر منطقه غیرقابل پوشش و 2 نفر هم داخل طرح‌های دریای غرق شدند و باوجود توصیه و هشدارهای بسیار، افراد محدوده‌های ایمن‌سازی نشده و خارج از طرح را برای شنا انتخاب کرده بودند.
طرح دریای امسال با آمارسازی‌های مسئولان به پایان رسید و صدای ضجه قربانیان به گوش می‌رسد آیا کسی مرهم برای دل داغدار خانواده‌های آنان دارد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/98072/غمنامه-دریا-و-ساحل-ادامه-دارد--دستکاری-در-آمار-غریق-مازندران
بستن   چاپ