پیام مازند
احیا، ترویج و ارتقای ورزش‌ها و بازی‌های بومی و محلی در مازندران
چهارشنبه 10 مهر 1398 - 11:35:49
پیام مازند - رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران گفت: یکی از اهداف ما احیا و ترویج بازی‌های سنتی در راستای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلان دولت با توجه به ورزش‌های حرفه‌ای است.

محمدرضا بحرگرد نیکو در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی مازندران بازی‌های بومی محلی و رایج این استان تشابه نزدیکی به هم دارند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر چوب بازی به صورت قهرمانی کشور، هفت سنگ، گردو بازی، درنا بازی از جمله بازی‌هایی هستند که در سطح مازندران از گذشته تاکنون برگزار می‌شود.
رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد مدال‌آوران ما در عرصه بین المللی روستایی هستند و ما در رشته هایی از جمله فوتبال، والیبال، کبدی و اسکیت روستایی ورزشکارانی را در سطح ورزش قهرمانی داریم.
بحرگرد نیکو با اشاره به اینکه بازی‌های بومی محلی قدمتش به بیش از هزاران سال قبل برمی‌گردد، افزود: این بازی‌ها در واقع ریشه در فرهنگ و خون ما دارد، پس نمی‌توان مدعی فرهنگ سازی باشیم، ما در واقع انتقال دهنده فرهنگ اجدادمان به نسل بعد هستیم.
وی با بیان اینکه باید برای احیاء و ترویج بازی های بومی محلی به سراغ آموزش و پرورش رفت، تصریح کرد: دانش آموز از ابتدا و پایه در زنگ ورزش باید با بازی بومی محلی آشنا شوند زیرا از کودکی در تفکرش به نوعی فرهنگ سازی خواهد شد.
رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران یادآور شد: در گذشته زنگ‌های تفریح دانش آموزان با بازی‌های بومی محلی می‌گذشت اما امروز به دلیل تهاجم بازی‌های رایانه‌ای دانش‌آموزان وارد دنیای مجازی شده و از اینگونه بازی‌ها جدا شدند.
بحرگرد نیکو در ادامه بیان کرد: سرمایه‌گذاری در ورزش بومی محلی در آینده فرزندان ما تاثیر گذار خواهد بود بنابراین احیا و ترویج این بازی فقط مختص به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش روستایی نیست.
وی ادامه داد: با همکاری مجموعه ورزشی تمامی نهادها، شورا و بخشداری‌ها می‌توان با هدف مشخص در راستای برگزاری مسابقات بومی محلی و کلاس های داوری و مربیگری اقدام کرد.
رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران با بیان اینکه عمده تفکر ما در کنار برگزاری مسابقات بومی و محلی ایجاد نشاط و شادابی است، گفت: از بین 250 بازی بومی محلی قانون 20 بازی مدون شده و به صورت یکپارچه در سراسر استان اجرا می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/98268/احیا،-ترویج-و-ارتقای-ورزش‌ها-و-بازی‌های-بومی-و-محلی-در-مازندران
بستن   چاپ