پیام مازند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
طرح افزایش سبوس نان در مازندران آغاز شده است
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 21:36:47
پیام مازند - ساری - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز طرح افزایش سبوس در نان در استان خبر داد و گفت: این طرح از اول مهرماه اجرایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدرضا شیران شامگاه چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: از اول مهرماه طرح افزایش سبوس در نان آغاز شده است و در حال حاضر 18 درصد بربری، 15 درصد لواش و 12 درصد سنگک باید دارای سبوس باشد و کارخانجات تولید آرد استان ملزم به رعایت آن هستند.
شیران با بیان اینکه در جامعه ما این باور غلط وجود دارد که غذای سنتی سالم تر است، افزود: بسیاری از فرآورده های سنتی آلودگی های میکروبی زیادی داردولی در کارخانجات صنعتی به سلامت جامعه اعتقاد دارند و دانشگاه های علوم پزشکی نیز بازرسی های لازم را انجام می دهند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: در کارخانجات صنایع غذایی، فرآورده غذایی استانداردهای ملی اعمال و کنترل کیفی انجام می شود.
وی با بیان اینکه فرآورده های صنعتی ریسک پایینی دارند و هزینه کمتری برگردن سیستم بهداشتی و درمانی وارد می کند، گفت:70 درصد تولید مواد غذایی در کشور، صادر می شود که این نشان دهنده آن است که مردم جامعه 30 درصد محصولات صنعتی و 70 درصد محصولات سنتی مصرف می کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه 100 هزار نفر در مجموع کارخانجات صنایع غذایی استان فعالیت دارند، تصریح کرد: افراد شاغل در این مجموعه‌ها تلاش برای ارتقا تولیدات صنایع غذایی دارند.
دکتر شیران بر اصلاح فرهنگ عمومی جامعه تاکید کرد و افزود : بسیاری از افراد با انتشار فیلم ، عکس ها و نگاه غیر کارشناسی جهت تخریب صنعت گام برمی دارند بنابراین رسانه ها می توانند با افزایش سواد جامعه و تغییر باور نادرست در جهت سلامت مردم قدم بردارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران میانگین مصرف نمک در دنیای را 5 گرم دانست و ادامه داد: در کشورما میانگین مصرف نمک بین 9_12 گرم می باشد که باید با تغییر سبک زندگی آن را اصلاح کرد.
وی به کاهش مصرف نمک، روغن و شکر در محصولات صنعتی اشاره کردو گفت: در گذشته روغن قنادی و مصرف خانگی 40 درصد اسید چرب ترانس داشتند که با اقدامات انجام شده این رقم در کشور 5 درصد و در استان زیر 2 درصد است.
دکتر شیران با بیان اینکه نشانگر رنگی میزان مصرف نمک، روغن و شکر را نشان می دهد،افزود: 90 درصد محصولات تولیدی کارخانجات مازندران نشانگر دارند و 80 درصد محصولات نیز درج نشانگر تراریخته دارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به محصولاتی که ترکیبات غذایی اضافه شده است، گفت: درکشور فقر آهن مشکل اساسی است که در سال های اخیر اسید فولیک و آهن در آرد افزوده شده است.
وی با بیان اینکه فیبر در مواد غذایی می تواند سبب کاهش بیماری ها مختلف از جمله دیابت، فشارخون، سرطان و ... می شود، افزود: سرطان گوارش در افرادی که فیبر نمی خورند بالا است که با توجه به اینکه نان غذای قالب مردم است می توان با افزایش میزان سبوس در کاهش آن گام برداشت.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/98611/طرح-افزایش-سبوس-نان-در-مازندران-آغاز-شده-است
بستن   چاپ