پیام مازند
کمپین تحرک بدنی، همه جا، همیشه، برای همه در مازندران
يکشنبه 21 مهر 1398 - 17:44:15
پیام مازند - ساری - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از برگزاری کمپین تحرک بدنی، همه جا، همیشه به منظور اطلاع رسانی در خصوص ضرورت های داشتن تحرک بدنی مناسب و عواقب نامطلوب کم تحرکی در میان اقشار مختلف جامعه توسط فعالیت های متنوع مراکز، پایگاه ها و خانه های بهداشت سراسر استان خبر داد.

این برنامه 10 تا16 آبان ماه در استان مازندران برگزار می شود.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی مرکز بهداشت مازندران، دکتر محسن اعرابی با بیان این که کم تحرکی احتمال ابتلای افراد را به سرطان، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اضافه وزن افزایش می دهد گفت: این کمپین با موضوع تحرک بدنی و با پیام روز بدون تحرک هرگز اجرا می شود.
وی افزود: این کمپین با هدف کلی ترویج سبک زندگی سالم با محوریت تحرک بدنی و با تاکید بر اطلاع رسانی به جامعه در خصوص وضعیت نامطلوب تحرک بدنی در جامعه، نقش فعالیت بدنی در تامین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، خطرات و پیامدهای نامطلوب کم تحرکی ، موانع و راهکارهای افزایش تحرک بدنی و شیوه ادغام فعالیت بدنی منظم در زندگی روزمره طراحی و برگزار می شود.
رییس مرکز بهداشت مازندران خاطرنشان کرد:توسعه شهرنشینی، ماشینی شدن روند انجام کارها، مشغله کاری و در مجموع تغییرات سبک زندگی مردم، کم تحرکی به عنوان یک معضل بهداشتی و زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماری ها مطرح شده است.
اعرابی با بیان این که مطابق مطالعات انجام شده بیش از 50 درصد افراد جوامع مختلف دچار کم تحرکی هستند اظهار کرد: طبق آمار بیشتر مردم کشورمان کمتر از میزان مورد نیاز ورزش می کنند و 35 درصد افراد 15 تا 64 سال کشور، در اوقات فراغت خویش هیچ فعالیت فیزیکی انجام نمی دهند.
وی گفت: ناهنجاری های قامتی ، ناهنجاری در اندام حرکتی و ضعف در عضلات و تاندون ها از جمله عوامل و دلایل کم تحرکی در اغلب دانش آموزان است.این دانش آموزان ساعت های زیادی از وقتشان به تماشای تلویزیون یا کار با رایانه پر می شود که وجود این عادت در نوجوانان مطمئنا در صورت ماندگاری و از جنبه رفتاری پیش گویی کننده وضعیت نامناسب سلامتی و ابتلاء به انواع بیماری های غیر واگیر در نسل آینده کشور خواهد بود.
رییس مرکز بهداشت مازندران افزود:یکی از عوامل خطر در بیماری های قلبی عروقی ناشی از کم تحرکی است که میانگین مرگ و میرهای متاثر از بیماریهای قلب و عروق در ایران 40 درصد و در مازندران 43 درصد است واز دیگر پیامدهای کم تحرکی چاقی و اضافه وزن است به طوری که طبق آمار 48 درصد مردم کشورمان چاق یا اضافه وزن دارند.
به گفته اعرابی تحرک ناکافی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب یکی از 10عوامل خطر اول در ایران است و طبق آمار درصد زیادی از موارد مرگ به علت سکته های قلبی و مغزی و سرطان هاست.
وی در ادامه اظهار کرد: فارغ از مشکلات و برخی کمبودهایی که در زیرساخت های مورد نیاز وجود دارد تحرک بدنی و فعالیت جسمانی یکی از ضروریات داشتن جسم و روح سالم است. و این یک واقعیت است که دیر یا زود بی تحرکی برای ما مشکل ساز خواهد شد. حتی اگر هیچ عامل خطرزای دیگری در فرد نباشد، بی تحرکی به میزان بسیار زیادی احتمال ابتلای افراد را به سرطان، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اضافه وزن را افزایش خواهد داد.
رییس مرکز بهداشت مازندران خاطرنشان کرد: پیاده روی تند، انجام کارهای منزل، باغبانی می تواند از مصادیق تحرک بدنی باشد. تحرک بدنی مناسب روزانه می تواند بدون تحمیل هیچ هزینه و صرف وقتی، در حین انجام کارهای روزمره، در همه سنین و برای همه افراد جامعه در هر مکانی انجام شود. امیدواریم فعالیت بدنی به عنوان بخشی از برنامه روزانه افراد قرار گیرد.
6097

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/98775/کمپین-تحرک-بدنی،-همه-جا،-همیشه،-برای-همه-در-مازندران
بستن   چاپ