پیام مازند
جمع‌آوری ضایعات، سرفهرست اشتغال کودکان کار مازندران
يکشنبه 19 آبان 1398 - 15:32:59
پیام مازند - ساری - بنا بر گفته مسئولان بهزیستی مازندران حدود 85 درصد کودکان کار در مازندران پسران هستند که از این تعداد بیش از 50 درصد در جمع‌آوری ضایعات مشغول می‌باشند.

بنا برگزارش بهزیستی مازندران، سال گذشته فقط در شهرستان ساری 201 کودک کار جمع آوری و ساماندهی شد که 166 نفر پسر و 35 نفر دختر بودند که گفته می شود این تناسب تقریبا در همه جای استان مازندران یکسان است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین میزان اشتغال کودکان کار در استان مازندران بخصوص پسران مربوط به جمع‌آوری ضایعات است که بیشترین رنج سنی آنان 12 تا 14 سال است.
وحید حسین‌زاده به علت اشتغال بیشتر کودکان کار مازندران در جمع اوری ضایعات اشاره کرد و گفت: بازار ضایعات در مازندران به دلیل مصرف گرایی هم پر رونق تر و درآمد بیشتری را به همراه دارد و هم آزادی عمل بیشتری برای کودکان فراهم می سازد.
به گفته او فعالیت تکدی گری، گل فروشی ، واکس زنی و دیگر موارد در رتبه های بعدی جای دارد که شمار آنها بسیار کمتر از جمع آوری ضایعات است.
حسین زاده با اشاره به اینکه کودکان کار شامل چهار گروه هستند ، گفت: کودکان فقیر ، کودکان بلاتکلیف و در شرف بزهکاری، کودکان ساکنین پیاده رو که عمدتا با خانواده در خیابان ها هستند و در نهایت کودکانی که ارتباط خود را با خانواده قطع کردند و یا به عنوان کودکان فرار شناخته می شود.
ساماندهی گاز انبری جواب گو نیست
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران تاکید کرد: ساماندهی به منظور جمع آوری و ایجاد وحشت در کودکان به هیچ نتیجه نخواهد رسید و عملا پاک کردن صورت مسئله است.
حسین زاده با اشاره به اینکه برخورد سخت جواب عکس خواهد داد، افزود: در گذشته اقدام به جمع آوری کودکان کار شد که در نتیجه منجر به فعالیت زیر زمینی آنها شد که آسیب یا خطر تهدید آسیب ها را چند برابر کرد.
وی با اشاره به اینکه تقریبا علت اصلی فعالیت کودکان کار مشکلات اقتصادی است ،افزود: باید به جای دستگیری و نگهداری در مراکز بهزیستی و دیگر اماکن، آنها را از نظر اقتصادی تقویت کرد و با مهارت آموزی فعالیت اقتصادی آنها را سالم ساخت.
معاون اجتماعی بهزیستی مازندران اعتماد سازی را مهم ترین فاکتور در ساماندهی کودکان کار عنوان کرد و گفت: ایجاد استرس در این کودکان که به شدت آسیب پذیر هستند منجر به ترس و فرار آنها می شود که ممکن است عواقب خطرناک تری داشته باشد.
حسین زاده استقرار کامل نظام رفاه و تامین اجتماعی را تنها راه حل برای ساماندهی دائمی کودکان کار دانست و افزود: ایجاد امکانات بهداشتی ، امنیت روانی و اجتماعی ، تقویت اقتصادی ، حفظ حقوق کودک و آموزش از جمله شاخه های نظام رفاه و تامین اجتماعی است که همگی بر بستر اعتماد شکل خواهد گرفت.
وی حقوق مستمری هر کودک کار را حدود 170 هزار تومان اعلام کرد و گفت: نمی توان با این رقم انتظار ایجاد حس امنیت اقتصادی در کودکان داشت.
نهادهای دخیل وظیفه خود را به خوبی انجام نمی دهند
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه 11 دستگاه در ساماندهی کودکان کار دخیل هستند ، افزود: متاسفانه نهادهای دخیل آنطور که باید به وظیفه خود در قبال ساماندهی کودکان کار عمل نمی کنند.
حسین زاده با بیان اینکه اغلب دستگاه های مرتبط با کودکان کار ساماندهی را در جمع آوری آنها می دانند، گفت: باید این طرز تفکر تغییر کند و به سمت توانمندسازی کودکان کار حرکت کند.
وی اظهار داشت: باید همه دستگاه ها و نهادهای مرتبط با ساماندهی کودکان کار وظیفه خود را به درستی انجام دهند تا نتیجه مثبت حاصل شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران به عملکرد بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر اولویت ما بر حرفه آموزی ، سوادآموزی ، دریافت شناسنامه ، برقراری مستمری و دیگر اقدامات بود.
حسین زاده با اشاره به اینکه رشد کودکان کار بیشتر از توان فعالیت یک دستگاه است ، افزود: باید همه نهادها ازجمله آموزش فنی و حرفه ای و آموزش و پرورش پای کار باشند و نهادهای دیگر نیز کمک های مالی و اعتمادساز خود را بکار بگیرند.
برچسب‌ها
مددجویان بهزیستی مازندران کودکان کار

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/99896/جمع‌آوری-ضایعات،-سرفهرست-اشتغال-کودکان-کار-مازندران
بستن   چاپ