پیام مازند

آخرين مطالب

طعم دار کردن سفر به مازندران با غذاهای سالم و سنتی مقالات

طعم دار کردن سفر به مازندران با غذاهای سالم و سنتی
  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین -  غذاهای سالم و سنتی به دلیل استفاده از نوع مواد اولیه و نحوه آماده کردن با ویژگی های خاص هر منطقه همیشه یکی از علائق گردشگران به شمار می رود و رستورانهای مازندران نیز در سالهای اخیر تلاش کردند بخشی از منوی خود را به غذای محلی اختصاص دهند.
  تِرشِ آش ، گزنه آش ، چَنگلِ اُوش ، بِنه بَزه اش ، کَچِلیک هاورش ، اسفناج هاوریش ، نرگسی ، هَلی قورو ، مِلاقرمه ، لَوِه کباب و ماهی شکم پر از جمله غذاهای سنتی مازندران هستند که تنها به سفره مردم این استان خلاصه نمی شود و با قرار گرفتن در منوی رستوران ها و واحدهای پذیرایی آماده ارائه به مسافران است .
رویش انواع سبزی های معطر و خودرو در دل طبیعت و جنگل های مازندران از جمله اُوجی ، َایه ، َاناریجه ، ُزلنگ ، شنبلیله و نعناع به عنوان مواد اولیه موردنیاز به همراه ویژگی های مصرف کم نمک ، شکر و روغن در پختن غذاهای سنتی باعث شده تا گزینه سالم خوری نیز به دیگر امتیاز های تنوع ، خوشمزگی و جذابیت این نوع غذاها اضافه شود .
علاوه بر حس خوب و دلچسب سفر به مازندران که با دیدن چشم انداز و جاذبه های طبیعی و خدادادی جنگل و دریا این خطه از شمال کشور رقم می خورد می توان لذت این سفر را با تجربه کردن خوردن غذاهای لذیذ و سالم سنتی چندین برابر کرد .
فرشته عابسی محقق و پژوهشگر غذاهای محلی مازندران، استفاده کم و به اندازه روغن ، نمک و شکر را از جمله ویژگی های غذاها سنتی این استان برشمرد و افزود : در رقابت با غذاهای لوکس فست فودی که مملو از نمک و چربی است غذاهای سنتی مازندران خود را نباخته اند و هنوز هم برای افراد دندان گیر هستند .
عابسی که 9 سال از عمر خود را برای جمع آوری اطلاعات غذاهای سنتی در روستاهای استان گذراند و ماحصل و جمعبندی آن کتابی با عنوان "سفره مازندرانی " است، گفت: معرفی و طرز تهیه بیش از 300 نوع خورشت ، نان ، آش ، لبنیات ، مربا ، دسر ، ترشی ، رب ، شیرینی ، پلو ، ته چین و کوکوی سنتی از شرق تا غرب مازندران نتیجه سالها کار تحقیقاتی و میدانی ام است .
این تحصیلکرده رشته تغذیه دانشگاه گفت : به دلیل استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی همچون سبزی های خودرو همچون اوجی ، َایه ، َاناریجه ، ُزلنگ ، شنبلیله و نعناع که بوفور در دل طبیعت این استان می روید دیگر نیازی به فریز کردن و نگهداری طولانی مدت نیست .
وی با اشاره به اینکه سبزی ها مملو از فیبر هستند ، ادامه داد : استفاده زیاد از سیر و پیاز بخش دیگری از فواید غذاهای سنتی این خطه از شمال کشور است که در کاهش اثرات رطوبت بر روی افراد تاثیر دارد .
این کارشناس تغذیه اضافه کرد : نوع غذاهای مازندرانی به گونه ای است که افراد بیمار همچون دیابتی ها و فشار خونی ها با خوردن آنها سلامتیشان به خطر نمی افتد که قند و یا فشار خونشان بالا برود .
زهرا اسلامی مولف کتاب غذاهای سنتی مازندران نیز  گفت : استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی از دل طبیعت استان ، غذاهای سنتی مازندران را ارگانیک و سالم کرده است .
وی افزود : تقریبا در 80 درصد غذاهای محلی مازندران از سبزی های خودروی جنگلی و بومی هر منطقه استفاده می شود .
وی ادامه داد : به طور مثال محصولات دانه های انار جنگلی مثل رب انار ، گردو، شیر، کره، ماست، دوغ و روغن حیوانی در غالب غذاهای محلی مازندران استفاده می شود .
اسلامی از آش به عنوان یکی از متنوع ترین غذاها در مازندران که در وعده عصرانه و پیش غذا سرو می شود ، نام برد و افزود : مازندران در داشتن آش های محلی از جمله آش اِگره، دوآش، بِنه بَزه آش و چَنگل اُو که با سبزی های محلی مثل اناریجه ، زولنگ، گزنه ، انواع رب آلوچه،ازگیل، انار و نارنج و برنج و دوغ تهیه می شود جز مناطق سرآمد در این زمینه است .
وی همچنین به ماهی به عنوان سالم ترین و پرفایده ترین گوشت ها ذکر کرد و ادامه داد : مازندرانی ها ماهی را با سبزی، گردو، دانه های انار خرد شده، شکم پر می کنند و در جشن ها، اعیاد و ضیافت های خانوادگی این غذا را سرو می کنند .
* مهر تایید علوم پزشکی بر غذاهای سنتی
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با برشمردن برخی از ویژگی های غذای سالم گفت : مصرف کم نمک ، شکر و روغن از جمله این موارد است .
فیروز امینی افزود : انتخاب رژیم غذایی مناسب و سالم مهمترین عوامل پیشگیری و مقابله با بیماری های سرطان ، قلبی و عروقی ، دیابت و فشار خون به شمار می رود .
وی همچنین یک رژیم غذایی مناسب را کمک کننده برای رسیدن به یک وزن ایده آل می داند و افزود : مصرف پنج واحد میوه و سبزیجات به همراه غلات و مصرف کم گوشت های فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس در این امر دخیل است .
وی همچنین تازه خوری را به عنوان دیگر فاکتور ویژه غذاهای سالم نام برد و ادامه داد : پاک بودن از هرگونه فرآوری ها ، افزودنی و قندهای اضافی ، نگهدارنده های نیترات سدیم برای یک غذا بتوان برآن برچسب سالم زد ، نیاز است .
امینی ادامه داد : اما غذاهای سنتی مازندران که در آنها استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی و همچنین استفاده از سبزیجات وجود دارد در این برهه زمانی به عنوان غذای سالم به شمار می روند .
وی احیای غذاهای سنتی مازندران را علاوه بر اینکه گامی برای حفظ میراث و فرهنگ استان دانست ، افزود : می تواند قدمی برای سلامت افراد جامعه نیز باشد .
*** غذاهای سنتی منوی 20 درصد واحدهای پذیرایی مازندران
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به قرار گرفتن غذاهای سنتی در منوی واحدهای پذیرایی استان گفت : این اقدام از سال گذشته در مازندران کلید خورد و هم اکنون 20 درصد واحدهای پذیرایی ، غذاهای سنتی ارائه می دهند .
مهران حسنی تعداد واحدهای پذیرایی مازندران را 400 واحد اعلام کرد و افزود : بسته به توان ، امکانات و داشتن سرآشپز ، هر واحد پذیرایی یک یا چند نوع غذای سنتی را ارائه می کند .
وی ادامه داد : تجربه یکساله قرار دادن غذاهای سنتی در منوی واحدهای پذیرایی مازندران نشان می دهد که این نوع غذاها در میان مردم و مسافران طرفداران خود را دارد.
معاون گردشگری مازندران با اشاره به اینکه بررسی ها نشان داده که غذاهای محلی و سنتی استان مشتری پسند است تاکید کرد : معرفی و شناساندن غذاهای سنتی به مسافران یکی از ابزار و نیازهای سفر به شمار می رود تا از این طریق آنان با بخشی از فرهنگ و آداب منطقه آشنا شوند .
حسنی اضافه کرد : مازندران نیز به عنوان مقصد سفر بیش از 30 میلیون مسافر نباید از این بسته جذاب و دل انگیز سفر غافل بماند و باید به آن بیش از بیش توجه شود .


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

لاک تراشی؛ هنر زندگی با جنگل در مازندران

درختان نارنج شهرهای مازندران؛ حیاط خلوت مگس مدیترانه‌ای

زمستان مازندران در شهر چشمه‌های آبگرم

شیب نزولی  ابتلا به آنفلوانزا در کشور

دنیای مجازی ، اوقات فراغت جوانان

خواب زمستانی گردشگری مازندران در فصل سرد

مازندران برای کشاورزی خاک وارد خواهد کرد؟

تشدید فرسایش خاک کشاورزی مازندران با تغییرات اقلیمی

فله فروشی، برند معکوس چای مازندران

جنگل‌های هیرکانی مازندران را بهتر بشناسیم

جنگل‌های هیرکانی از شرایط موجود تا وضعیت موعود

پای کشاورزی هوشمند در مازندران می‌لنگد!

کیوی مازندران رانده از داخل و مانده از بازارهای خارجی

"خزر" اسیدی می‌شود؟

صادرات مرکبات مازندران؛ نقطه سر خط

پویش باورهای مردمی درکیفیت محصولات لبنی مازندران

اتفاقات اخیر را چگونه تحلیل کنیم

افزایش اعتماد به اورژانس اجتماعی در مازندران

کفه نامتوازن گردشگری در رامسر

یاقوت و طلای سرخ مازندران در حسرت صنایع تبدیلی

روایت مرکباتی که تلخ شد

روایت مرکباتی که تلخی شد

سیر تحول چپ سیاسی به سمت اصلاح‌طلبی

روزی به نام مازندران/ گرد فراموشی بر برخی آیین های ملی

«الف» تا «ی» آزادی/ رونمایی از تمثال شهیدان

جشن تیرگان به رسم کمانگیر ایران زمین

همایش پدافند غیرعامل مازندران تحت الشعاع معضل پسماند

پایگاه مشروطه خواهی بابل در آستانه فروپاشی

یک صنعت و صد فایده در مازندران اما هزار افسوس!

از پدافند غیر عامل چه می‌دانید؟

آغاز دوباره فعالیت بازار پرنده فروشی فریدونکنار

اسکله‌های گردشگری مازندران در یک قدمی اجرا

نیروگاه زباله سوز؛ مصوبه کاغذی دولت دهم برای ساروی ها

بایدها و نبایدهای قوانینی که بوی تخلف می‌دهند

مجوز راه‌اندازی 27 اقامتگاه بوم‌گردی در بخش کجور نوشهر صادر شد

باغ‌های مرکبات مازندران در معرض هجوم مگس مدیترانه‌ای

شوری 4 برابری آب دریای خزر با طرح انتقال

بدهی در بدهی ؛ ریشه مشکل کمبود دارو و تجهیزات در مازندران

همگام با قدم‌هایی در مسیر عاشقی/ همه خادم الحسین (ع) هستند

پاییز مازندران در جنگل های راش سوادکوه

53 هفته پس از سیل، یادم تو را فراموش + فیلم

تور صیادان مازندران پهن شد/نگرانی از نفس های آخر ماهی سفید و کپور

تند شدن نبض خشکسالی در تالاب بین‌المللی میانکاله

ظرفیت گردشگری طبیعت؛ ناشناخته در مازندران

تولیدات معدنی مازندران هم ردیف نفت درآمدزاست اگر...

نم کشیدن صنعت نوغانداری در مازندران

فعالیت خاموش مهدهای کودک غیرمجاز در مازندران

فرو نشست در راه مازندران...

نیروگاه زباله‌سوز ساری کلاف سردرگم

فعالیت های بدون نظارت معادن شن و ماسه در سوادکوه