پیام مازند

آخرين مطالب

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف علمي

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف
  بزرگنمايي:

پیام مازند- رضا اسماعیل زاده در مورد اینکه هر چه نان سفید تر باشد به دلیل کمبود مواد مغذی احتمال ابتلا به بیماری در آن بیشتر می شود  و صحت و سقم این موضوع و تفاوت آن با نان قهوه ای اظهارکرد: گاهی علت تیرگی و سفیدی رنگ نان به میزان درصد استخراج  آب از خمیر نان بستگی دارد به طوری که هر چه آب درصد استخراج بیشتر و حاوی مقادیر سبک بیشتری باشد تیرگی رنگ نان  بیشتر خواهد بود و به دلیل سبوس نان ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی افزود: اما گاهی رنگ تیره نان در حین فرآیند پخت  ایجاد می شود که در صنایع غذایی  از آن به نام واکنش شیمیایی پولار یاد می‌شود، در این صورت شاید به ظاهر برای مصرف کننده دلیل برشتگی نان مطلوب تر باشد اما به دلیل مواد سرطان زا بر اثر واکنش شیمیایی به لحاظ تغذیه مطلوب نیست.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران  تصریح کرد: اذهان عمومی پوسته قهوه ای رنگی که در سطح نان بربری دیده می شود را جز سبوس نان می دانند اما اینگونه نیست.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود آرد سفید نان در حین پخت سی ماده مغذی خود را از دست می  دهد، خاطرنشان کرد: آرد سفید به دلیل کمبود سبوس از لحاظ مقاومت تفاوتی با آردهای دیگر ندارد و آنچه که باعث می‌شود اتلاف مواد مغذی رخ دهد شرایط پخت نان است، به طوری که حرارت مستقیم و غیرمستقیم در هدر رفتن مواد مغذی نان تاثیر به سزایی دارد.

اسماعیل زاده  کناری با اشاره به اینکه هر آردی که سفید تر باشد به دلیل کمبود  سبوس در آن  مواد مغذی کمتر است، گفت:بنابراین هرچه در سفره مردم نان سفید تر باشد از مطلوبیت کمتری برخوردار است.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران   با اشاره به اینکه بهترین نوع نان سنگک است،اظهار کرد:   چون برای نان سنگك بیشتر از آرد كامل استفاده می‌شود و آرد كامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود .

وی با بیان اینکه متاسفانه ذائقه مصرف کننده به سمتی که رنگ نان سبوس دار است نرفته و این تغییر نگرش و ذائقه  باید در مردم ایجاد شود،در مورد استفاده از جوش شیرین در مصارف پخت نان نیز تاکید کرد: استفاده جوش شیرین در پخت نان ممنوع شده و عوارض نامطلوبی بر بدن دارد اما به دلیل اینکه ماده ای حجم دهنده است در برخی نانوایی ها مصرف می شود که باید با نظارت جئی با آن برخورد شود.

اسماعیل زاده  کناری افزود: در این راستا لازم است ارگان نظارتی از نانوایی ها و نان پخته شده نمونه برداری و آزمایش گیری انجام دهند تا استفاده جوش شیرین در نان ها مشخص شود.

 وی گفت:بهترین حالت برای  چخت نان در نانوایی ها این است که تخمیر به حالت طبیعی انجام شود و اگر این تخمیر به حالت طبیعی اتفاق بیفتد نان از حجم گیری  طبیعی و کافی برخوردار خواهد بود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بشار اسد: با حمله ترکیه مقابله می‌ کنیم

بهره‌برداری چند باره از اراضی کشاورزی چالش برانگیز است

انتقال آب بین منطقه ای در دنیا منسوخ شده است

لزوم توسعه فرهنگ حفاظت از جنگل‌های هیرکانی

رامسر رکورد دار سال آبی کشور

صیادان به فکر بازسازی ذخایر باشند

پررنگی فعالیت‌های فناورانه زنان در مازندران

کنترل تولید زباله، نیاز به فرهنگ عمومی دارد

فراتر از ذهن در جنگل‌های هیرکانی

سیستم زراعی بسته؛ چرخه‌ای مناسب برای تقویت خاک است

چرا ماهیان دریای خزر خودکشی می‌کنند؟

رنگین کمان‌های فراری در قلاب گردشگران

محتوای کتاب‌های آموزشی مدارس جوابگوی نیاز دانش آموزان است

زائران اربعین بدون تزریق واکسن مننژیت وارد عراق نشوند

ورود شیرآبه‌های سمی به دریا؛ عمق آلودگی زیست محیطی در مازندران

بخش سی سی یو بیمارستان بهشهر افتتاح شد

مازندران به ساخت اولین پارک کسب و کار فضاپایه کشور نزدیک‌تر شد

فرصتی به نام گردشگری میراث در مازندران

ایتالیا ماهان را تحریم می کند یا نه؟

جهاد دانشگاهی مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی می‌شود

فرونشست در راه مازندران...

کشاورزی مازندران بدون فارغ التحصیل!

بیماری قلبی و عروقی عامل مرگ بیش از 17 میلیون نفر در جهان

راهکارهای کاهش میزان مصرف آب در کشاورزی

پیشگیری از انقراض گونه شمشاد در جنگل های هیرکانی

پل‌های مازندران با سازه‌های بتنی ساخته شود

اولین عامل مرگ وناتوانی در دنیا چیست؟

هم‌اکنون شرایط اقلیمی مازندران چگونه است؟

توسعه گردشگری با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است

ردیابی سودجویان طب سنتی در بابل

خطر پسآب شهرک های صنعتی برای اراضی کشاورزی در مازندران

جراحی مغز در بیمارستان امام خمینی (ره) نور

این فعالیت تجاری–خوراکی را جدی بگیرید!

برگزاری کلاس‌های اقتصاد مقاومتی برای دانشجویان مازندران

2500 نفر از جامعه دانشگاهی تحت پوشش بنیاد نخبگان مازندران

اراضی کشاورزی آلوده؛ در محاصره شهرک‌های صنعتی

نقش نیروی دریایی در کشور مغفول مانده است

محیط زیست مازندران؛ آلوده‌تر از همیشه

جهاد دانشگاهی مازندران میزبان داوطلبان‌ آزمون جامع دوره‌های کوتاه مدت گردشگری

کارگاه آموزشی دریانوردی در دانشکده فنی محمودآباد به بهره برداری رسید

افزایش رانش زمین با ویلاسازی در ارتفاعات مازندران

برگزاری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در مازندران

تشکل ها راهکاری در حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی

برگزاری هشتمین دوره مناظره دانشجویی مرحله استانی، به میزبانی دانشگاه پیام نور

آلوده بودن اراضی کشاورزی کنار شهرک های صنعتی مازندران یک حقیقت است

مدرسه فرصت کم نظیری برای ساختن آینده است

ارتقای کیفیت ساخت و ساز با رعایت استفاده از مصالح استاندارد در مازندران

پروژه پردیس پارک علم و فناوری مازندران کلنگ زنی می شود

کاشت گونه غیربومی پالونیا تهدید است

جنگ آینده کشورها برای تصرف منابع انرژی است؟