پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد

خطر سیل بردگی 4 روستای نوشهر؛ سد ممرز تَرَک برداشت مقالات

خطر سیل بردگی 4 روستای نوشهر؛ سد ممرز تَرَک برداشت
  بزرگنمايي:

پیام مازند - نوشهر- حفره‌های ایجاد شده روی دیواره دریاچه و تالاب ممرز، خطر آب بردگی پایین دست را تشدید کرده است، آیا کسی صدای حاشیه نشینان تالاب ارواح را می‌شنود.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: حفره‌های ایجاد شده روی دیواره دریاچه ممرز که به تالاب ارواح شهره است، هفت سال توسط حاشیه نشیان این دریاچه گوشزد می‌شود وبه نظر می‌رسد تا فاجعه‌ای به بارننشیند ، کسی این هشدار را جدی نخواهد گرفت.
اهالی روستاهای پایین دست سدآبی خاکی ممرز موسوم به تالاب ارواح نگران شکسته شدن دیواره‌های سد و زیرآب رفتن مزارع وخانه هایشان هستند.
یکی ازساکنان روستاهای حاشیه دشت ممرز که تالاب ارواح بالادست آن واقع شده است، می‌گوید: سال هاست موضوع ایجاد حفره و شکاف‌های ایجاد شده در سد آبی خاکی را گوشزد کرده ایم و مسئولان بی پولی را دلیل کم توجهی مطرح می‌کنند.
چهار روستای نوشهر در خطر سیلاب وآبگرفتگی
وی که خود را ناییج معرفی کرده است می‌گوید روستاهایی بزرگ نظیر ونوش ، خضرتیره ، پاشاکلا ونارنج بن در حاشیه دشت ممرز و تالاب آبی وخاکی واقع شده که با شکسته شدن آن، دشت‌ها و خانه‌های منطقه زیر آب می‌رود.
وی بهسازی این سدآبی خاکی را نیاز اهالی منطقه بیان کرد و از مسئولان خواست تا در این زمینه تدبیر اتخاذ کنند.

پیام مازند


دریاچه ممرز که تالاب ارواح شهره است در نوشهر واقع‌شده و برای دیدن آن باید پنج کیلومتری به شمال از توابع روستای ونوش نوشهر رفت، جایی که میان جنگل انبوه پهن‌برگ هیرکانی گم‌شده است. طول دریاچه در حدود 700 متر و عرض آن 300 متر است، در درون دریاچه درختان خشک‌شده‌ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده‌اند. اهالی منطقه سال‌ها از سد آبی خاکی ممرز برای آبیاری دشت‌ها و کشاورزی استفاده می‌کنند.
طول دریاچه در حدود 700 متر و عرض آن 300 متر است، در درون دریاچه درختان خشک‌شده‌ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده‌اند. اهالی منطقه سال‌ها از سد آبی خاکی ممرز برای آبیاری دشت‌ها و کشاورزی استفاده می‌کنند
یزدان کرد بخشدار مرکزی نوشهر در پیگیری خبرنگار مهر با اظهار اینکه اهالی حاشیه دشت ممرز وسد آبی وخاکی براین عقیده هستند که سد دچار درز وشکاف شده افزود: این سد کاربری کشاورزی دارد وبرای آبیاری استفاده می‌شود.
وی با اشاره به تشکیل جلسه برای حل مشکل سدآبی وخاکی و نشست با روستاییان، بهسازی این سد را خواسته روستاییان بیان کرد و گفت: پیشنهاد شده که اداره امور آب وجهاد کشاورزی برای بهسازی آن برنامه ریزی داشته باشند.
وی با اظهار اینکه اعتباری برای بهسازی سدآبی وخاکی به جهاد کشاورزی تخصیص داده شده است، افزود: قرار شد در این بخش نیز برنامه ریزی شود.
کرد با عنوان اینکه همچنین مقرر شد تا 15 روز آینده یک دستگاه بیل مکانیکی وزنجیره ای برای بهسازی سد آبی وخاکی فعال می‌شود، گفت: این درحالی است که طبق تاکید فرماندار، حق برداشت خاک از سد آبی وخاکی وجود ندارد و نباید به دیواره‌ها و ترانشه های سد آسیب وارد شود.
بخشدار مرکزی نوشهر یادآور شد: روستاهای نارنج بن، ونوشف پاشا کلاً وخضرتیر در حاشیه دشت وسد ممرز واقع شده است و در هفته جاری نیز بازدید میدانی برای پیگیری و رصد مشکلات صورت می‌گیرد.
در عین حال سعید یزدانی فرماندار نوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه با حضور دستگاه‌های مرتبط و اهالی نسبت به پیگیری چالش حفره‌های ایجاد شده در سد آبی خاکی آب بندان دشت ممرز و رفع این چالش هفت ساله برنامه ریزی شده است، افزود: هرلحظه امکان آن می‌رود با توجه به حفره‌های ایجاد شده و تخریب سد خاکی قدمی و جاری شدن سیل به روستاهای پایین دست آسیب وارد شود.
آببندان ممرز بهسازی می‌شود
وی با تاکید بر بهسازی وبازسازی آب بندان تصریح کرد: باید تا 20 روز آینده طرح ونقشه جدید این دشت با همکاری امور منابع آب، محیط زیست، دهیاران وشوراها تهیه شود و تا پایان سال جااری نسبت به مرمت و باسازی و افزایش سطح آب در آن اقدام شود.

پیام مازند


وی با اشاره به کاربری کشاورزی آب بندان افزود: کشاورزان از سد آبی وخاکی در فصل کشاورزی برای آبیاری استفاده می‌کنند و باید با بهسازی آن دغدغه تأمین آب در بخش کشاورزی را حل کرد.
یزدانی تاکید کرد در تلاش هستیم تا با همکاری مردم و دستگاه‌های مرتبط مشکل وخطر جدی آب بندان آبی وخاکی ممرز را مرتفع و حل کنیم.
بیش از 900 آب بندان آبی وخاکی در مازندران وجود دارد که مرمت وبهسازی این آب بندان ها در از جمله نیازها وضرورت ها است، کل مساحت آب بندان های مازندران 18 هزار هکتار است که سال گذشته فقط هزار هکتار از این آب بندان ها بهسازی و مرمت شده است.
از سوی دیگر کاربری چندمنظور ه آب بندان ها در مازندران آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است و بیشتر سدهای آبی وخاکی استان جنبه کشاورزی وذخیره آب را دارند درحالی که می‌توان از این مناظر و جاذبه‌ها برای پرورش ماهی درقفس و گردشگری نیز بهره گرفت.
سدهای آبی وخاکی برخی مناطق مازندران نظیر نور نیز مشکل آب بندان دشت ممرز را دارد، این آب بندان 2.5 کیلومتری که بیشتر کاربرد کشاورزی دارد سال هاست دچار شکاف و حفره بوده و با تخریب آن شهر نور را زیر آب خواهد برد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/185909/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت