پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد؛

تجن کُشی عاقبت ندارد/ حال پریشان یک رودخانه مقالات

تجن کُشی عاقبت ندارد/ حال پریشان یک رودخانه
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- حال و روز بزرگترین رودخانه مازندران پریشان است و تجن کابوس مرگ وخشک شدن می بیند اما پدیده تجن کشی آخر وعاقبت ندارد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: تجن هم از سمت دریا وخزر و هم از کوه و بالادست مورد هجمه قرار گرفته و حال و روزش بیش از دیگر رودخانه‌های استان پریشان است.
در بالادست غارت منابع آبی و سدسازی در سرچشمه و استان‌های دیگر حال تجن را خراب کرده و در پایین دست و دامنه نیز تخریب بستر، برداشت شن و ماسه و تجاوزها حال پرآب‌ترین رودخانه خزر را پریشان کرده است.
سدسازی در بالادست بر روی سرشاخه تجن و در فینسک ، کابوس رود را دوچندان کرده و این رودخانه جاری در مسیر خود تا رسیدن به دریا با هزار چالش و دردسر روبرو است.
هرچه به پایین دست و سمت دریا می‌رویم، داغ بر دل نشسته حاشیه نشینان تجن افزون‌تر می‌شود، برداشت شن وماسه که به صورت مجاز و غیرمجاز از حاشیه و بستر رودخانه انجام می‌شود، تیشه بر پیکره رودخانه شیلاتی زده و حال وروز این رود را پریشان کرده است.
کامیون‌داران خاک تجن و مزارع را غارت می‌کنند
یکی از حاشیه نشینان رودخانه تجن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هر روز چندین کامیون شن و ماسه از بستر و حاشیه رودخانه تجن به یغما می‌رود، اظهار داشت: کامیون داران می‌گویند مجوز داریم.

پیام مازند


محمدی با بیان اینکه برداشت‌های غیراصولی شن وماسه بر دیواره و پیکره رودخانه شیلاتی تجن آسیب زده و هر روز مسیر رودخانه را دچار انحراف کرده، دردی است که سال‌ها با آن مواجه هستیم.
به گفته این کشاورز، پیمانکاران حتی به مزارع حاشیه رودخانه هم رحم نمی‌کنند و با پیشنهاد مبالغ وسوسه آمیز بین 100 تا 200 میلیون تومان از کشاورزان می‌خواهند اجازه برداشت خاک از مزرعه را داشته باشند.
پیمانکاران حتی به مزارع حاشیه رودخانه هم رحم نمی‌کنند و با پیشنهاد مبالغ وسوسه آمیز بین 100 تا 200 میلیون تومان از کشاورزان می‌خواهند اجازه برداشت خاک از مزرعه را داشته باشند
وی با اظهار اینکه سودجویان بابرداشت یک تا دومتر خاک از سطح مزرعه اقدام یغمای منابع خاک می‌کنند، ادامه داد: این کار در درازمدت منجر به لم یزرع شدن مزارع کشاورزی می‌شود و نتیجه آن در سال‌های آینده مشخص می‌شود.
در حال حاضر نرخ هر کامیون شن و ماسه بیش از دو میلیون تومان فراتر می‌رود وهر روز بر قیمت آن افزوده می‌شود و برداشت شن و ماسه از بستر و حاشیه، بزرگترین رودخانه مازندران را به کام مرگ می‌کشاند.
برداشت غیرمجاز شن و ماسه و تصرف و تخریب حاشیه و بستر رودخانه فقط درد تجن نیست و دیگر رودخانه‌های مازندران نیز با آن دست و پنچه نرم می‌کنند اما اوضاع تجن با دیگران متفاوت است.

پیام مازند


در بالادست سرشاخه‌های تجن و در استانی دیگر، سدی به نام فینسک در حال ساخت است که خواب تجن و خزر را بیش از پیش پریشان کرده است و قرار است.
محمد احمدی عضو تشکل زیست محیطی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سدسازی در بالادست سبب غارت منابع آبی مازندران و خشک شدن رودخانه تجن می‌شود، افزود: مهمترین اثر این سد ناخوانده که با قدرت ولابی گری در دست ساخت است بر روی رودخانه تجن بوده و آن را خشک می‌کند.
وی با اظهار اینکه با سد فینسک ، هم منابع آبی رودخانه به خارج از حوضه تجن منتقل می‌شود و این سد آب ورودی به سد شهید رجایی را کاهش می‌دهد.
برداشت‌های غیرمجاز چالش رودخانه تجن است
وی با عنوان اینکه رودخانه تجن با مشکلات و پیامدهایی نظیر تصرف و تخریب بستر و تجاوز به حریم و حاشیه نیز روبرو است، افزود: برداشت‌های غیرمجاز شن و ماسه و ساخت وسازهای بی رویه از چالش‌های فراروی رودخانه تجن به شمار می‌رود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: قطع آب تجن در واقع قطع زندگی حاشیه نشینان و کشاورزان است که با استفاده از منابع آبی آن به کشت وکار می‌پردازند و پدیده تجن کشی عاقبت بخیری ندارد.
تجن حال و روز خوشی ندارد از ساخت وسازهای بی رویه گرفته تا برداشت شن و ماسه و غارت سرچشمه‌هایش. طی ماه‌های گذشته پویش‌های مختلفی برای صیانت از تجن و سرشاخه‌های آبی مازندران راه اندازی شده است.

پیام مازند


منصورعلی زارعی رئیس مجمع نمایندگان مازندران که از مخالفان سد فینسک و تجن کشی است، به خبرنگار مهر می‌گوید: غارت منابع آبی وقطع سرشاخه‌های استان فاجعه آمیز است و احداث سد فینسک سبب می‌شود تا حقابه سد شهید رجایی که در حوضه آبریز تجن قرار دارد، کاسته شود.
وی با انتقاد از سکوت و کوتاهی مسئولان استان درباره سد فینسک اظهار داشت: ساخت این سد 800 هکتار از اراضی کشاورزی حاشیه سد را دچار چالش و با مشکل روبرو می‌سازد.
وی اظهار اینکه مجمع نمایندگان مخالف ساخت سد فینسک هستند، افزود: این طرح دارای ایرادات اساسی و کارشناسی است و احداث این سد در بالادست سرشاخه‌های آبی تجن ، توجیه اقتصادی و کارشناسی ندارد.
زارعی با اشاره به خسارت زا بودن احداث این سد یادآور شد: این سد آینده محیط زیست و کشاورزی حاشیه تجن و مناطق مرکزی را به مخاطره می‌اندازد و باید متولیان امر در این زمینه پاسخگو باشند.
تجن حال و روز خوشی ندارد و بیش از همه باید نگران کشاورزانی بود که سودجویان به مزارع آنها هجوم آوردند تا خاک آن را با خاک تجن باهم به یغما برند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/186222/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت

(تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت

مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

شرکت 20 هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان

روزهای گرم اردیبهشتی در آسمان مازندران

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی

محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد

ماسه‌خواری پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران