پیام مازند

آخرين مطالب

نور قرنطینه بر راسته لوسترفروشان اقتصادي

نور قرنطینه بر راسته لوسترفروشان
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ لوسترفروشان خیابان لاله‌زار می‌گویند هزینه تولید در سال گذشته نسبت به سال 98 نزدیک به 100 درصد افزایش داشته و نتوانسته‌اند حاشیه سود مدنظر را به دست آورند. یکی از فروشندگان می‌گوید مجبور شده است هدف 40 درصدی سود را به 15 درصد کاهش دهد. البته در خانه ماندن در روزهای قرنطینه باعث شده مردم بیشتر به لاله‌زار سر بزنند.
افزایش هزینه تولید
تهران، لاله‌زار. خیابانی قدیمی و خاطره‌انگیز. آفتاب جان‌داری می‌تابد اما از سمت برف‌های هنوز آب نشده کوه‌های تهران باد سردی می‌وزد. بهار است. هرازگاهی ماشینی از خیابان بین دو پیاده‌رو سنگفرش‌شده لاله‌زار می‌گذرد که اکثرا وانت‌هایی با بار لوستر هستند. پس از ساختمان غبارگرفته‌ای که کلمه رودکی هنوز بر سردر آن است؛ زیر پنجره‌های چوبی قدیمی که در دل آجرکاری‌های منظم جا گرفته‌اند؛ مغازه‌های لوسترفروشی است. مغازه‌‌هایی که شاید روزی به‌روزترین اجناس را پشت ویترین‌ها می‌گذاشتند و پیاده‌رویی که روزی شاهد صف‌های سینما و تئاتر بود؛ الان راسته چراغ‌فروشان است و با ویترین‌های تمام شیشه‌ای نورانی و مشتری‌هایی که به نورهای داخل مغازه‌ها خیره می‌شوند پر شده است.
بر سر در مغازه‌ها و روی تابلوهای نصب شده کلمات «انواع آباژور، چراغ و لوستر» به چشم می‌خورد. بازار خلوت است اما به نظر می‌رسد مشتری‌هایی که به انواع چراغ‌ها و لوسترها خیره شده‌اند، قصد خرید دارند. یکی از همین مغازه‌ها که لوستر می‌فروشد می‌گوید:« فروش سال 99 نسبت به 98 کساد بوده اما با توجه به شرایط راضی‌ام. قیمت دلار که بالا می‌رود حتی اگر بعد از آن پایین هم بیاید تاثیرش را روی بازار می‌گذارد. وضع ما خراب، وضع مشتری هم خراب». او جوانی است تقریباچهارشانه. یک سه‌پایه چوبی را وسط مغازه بین لوسترها می‌گذارد و می‌نشیند: «قیمت تمام شده کالای ما پارسال نسبت به سال قبلش بالای 100 درصد افزایش پیدا کرد. ما که نمی‌توانیم این میزان افزایش قیمت داشته باشیم، مشتری نمی‌خرد.
بازار با حاشیه سود پایین کار می‌کند موضوع سود اصلی است؛ دخل فقط کرایه مغازه و هزینه‌ها را در‌می‌آورد خبری از سود نیست. حاشیه سود 40 درصدی را به 15 درصد رسانده‌ایم.» این فروشنده می‌گوید 80 درصد اجناس مغازه‌اش خارجی است و تنها 20 درصد تولید داخل است: «آن هم اینجا سرهم می‌شود. البته خیلی به جنس بستگی دارد.» به یکی از لوسترهای آویزان‌شده‌ای که نور را با شیشه‌های رنگی حال‌وهوای دیگری می‌دهد اشاره می‌کند: «این لوستر دی‌ماه پارسال 700 هزار تومان فروخته شد اما الان رسیده به یک میلیون و 300 هزارتومان. اگر بخواهیم منطقی حساب کنیم زمانی که 700 هزار تومان بود باید بالای یک میلیون تومان فروخته می‌شد. می‌خواهم بگویم افزایش قیمت قیمت از سمت کاسب‌جماعت زمانی اتفاق می‌افتد که دیگر چاره‌ای نیست. وگرنه همه دنبال حاشیه سود پایین هستند.» به گفته این فروشنده بیشتر هزینه تولید در اجناسی است که از چوب ساخته شده‌اند: «لوستر و چراغی که از فلز ساخته شده باشد نوسان قیمتی زیادی ندارد.
چوب اما زیاد بالا و پایین می‌شود. نکته بعد هم اینکه بازار لوستر دیگر فقط لاله‌زار نیست. بازار اتابک، شریعتی و ستارخان باعث شده تقاضای صنف ما پخش شود.» این فروشنده می‌گوید ذائقه مشتری‌ها «به اندازه جیبشان است و دیگر بر اساس سلیقه تصمیم نمی‌گیرند. میانگین قیمتی لوسترهایی که می‌فروشیم الان 2 تا 3میلیون تومان است در صورتی‌که قبلا میانگین آنها 5 میلیون تومان بود. لوستر 5میلیونی سال 98 الان به 12 میلیون رسیده است».
سود قرنطینه برخلاف بیشتر مغازه‌ها که با لوسترهای بزرگ و نورانی خودنمایی می‌کنند، مغازه‌ای آباژورهای رنگی می‌فروشد. آباژورهایی که از سه‌پایه‌های فلزی و چوبی درست شده‌اند با محافظی که نور را به رنگ خودش به دیوار می‌تابانند. فروشنده، جوانی است حدود 20 ساله با صورتی جدی‌تر از سن و جثه‌اش. او می‌گوید فروش در سال گذشته خوب بوده و راضی است: «فروش آباژورهای خانگی 40 درصد بیشتر شد؛ آباژورهای خانگی و تقریبا ارزان.» به نظر می‌رسد قرنطینه رفتار خرید مشتری‌های این راسته را تغییر داده است: «مشتری‌هایی داشتم که مشخص بود صرفا برای تغییر دکوراسیون خرید می‌کنند نه از روی نیاز.» به گفته این فروشنده جوان تعداد زوج‌هایی که در سال گذشته و در روزهای قرنطینه به فکر تغییر دکوراسیون خانه افتاده‌اند بیشتر شده است: «ما طراحی‌ نورپردازی داخلی هم قبول می‌کنیم؛ این مشتری‌ها نسبت به 98 حدود 20 درصد بیشتر شده‌اند.»
بخش دوم دخل این مغازه را خریداران کادو و هدیه تشکیل می‌دهد: «آباژور هدیه‌ای مناسب و با قیمتی منطقی برای هدیه است. مشتری هم زیاد داریم. سفارش می‌دهند و ما هدیه را می‌فرستیم. بیشترین رنج قیمتی که خرید می‌کنند آباژورهای بین 500 تا یک میلیون و 500 هزار تومان است.» این فروشنده هم می‌گوید آباژورهایی که از چوب در ساخت آن استفاده شده است نوسان قیمتی بیشتری داشتند اما «هیچ کمبودی در بازار برای مواد اولیه وجود ندارد».
از پنج فروشنده‌ای که شرایط بازار لوستر و چراغ را از آنها پرسید چهار نفر از بازار راضی بودند. ابتدا توان پایین خرید کفه تقاضا و بعد عدم ثبات نرخ مواد اولیه دو مشکل اصلی تولیدکنندگان و فروشندگان انواع لوستر و چراغ است؛ مسائلی که اگر در سال پیش رو حل شود به نظر می‌رسد نور تازه‌ای به لاله‌زار پیر و خسته بتابد.
پربیننده ترین هجوم مردم به یک مرغداری در نیکشهر! +فیلم انتقاد تند روزنامه جوان از مهران مدیری و رامبد جوان فرهنگیان تسهیلات بدون وثیقه می‌گیرند آخرین تصمیم مجلس برای رتبه‌‌بندی معلمان ضرورت افزایش فرهنگیان مشمول رتبه بندی

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/197236/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح نور مایه قوت قلب و امید مردم است

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود

توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت مردم از اجرای طرح نور

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده‌های مازندران

گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

ثبت نام جام هواداری تمدید شد

طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود