پیام مازند

آخرين مطالب

پشت پرده «اد کن، پول بگیر» چیست؟ مقالات

پشت پرده «اد کن، پول بگیر» چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند -

پیام مازند


این روزها با نزدیک‌شدن به انتخابات شورای شهر و روستا حتما با کانال‌ها و گروه‌های «اد کن، پول بگیر»، برخورد کرده اید؛ کانال‌هایی که به گفته رئیس پلیس فتا صد در صد کلاهبرداری و دروغند و شگرد این شیادان به این صورت است که به شما پیام می‌دهند که اگر چند نفر را اد کنید فلان مبلغ را به حساب شما واریز می‌کنند در حالی که هیچ پولی واریز نمی‌شود و حتی ممکن است خودتان هم هدف کلاهبرداری قرار بگیرید.
به گزارش ایسنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: در ادامه ماجرای ورود خودم را به تله تارعنکبوتی یکی از این کانال‌ها نوشته‌ام تا با جزئیات بیشتری از شیوه کلاهبرداری با عنوان «اد کن، پول بگیر!» یا «شگرد جدید کلاهبرداری با اضافه‌کردن عضو به گروه‌های تلگرامی» آشنا شوید همچنین در گفت‌وگو با بازپرس دادگاه انقلاب از روش‌های دیگری که این گروه‌ها می‌توانند سر شما کلاه بگذارند نوشته‌ایم.
موضوع از چه قرار است؟
در شرح فعالیت برخی از این گروه‌ها آمده است: «سلام دوستان، ما با یه شرکت قرارداد داریم تا زمانی که گروه به دویست هزار نفر برسه، تبلیغاتشو انجام بدیم و اسپانسر خوب ما بابت هر 100 نفر اد مبلغ 100 هزار تومان پرداخت می کنه!»
ادمین این گروه‌ها مدعی می‌شود که هر فرد با اضافه‌کردن یک عضو جدید به گروه می‌تواند مبلغ هزار تومان دریافت کند. ادمین‌های این گروه‌ها نیز برای جذب بیشتر عضو و اطمینان به مخاطبان، بعضاً رسیدهای جعلی پرداخت پول به اعضایشان را به نمایش می‌گذارند. در حالی که هیچ واریز پولی در کار نیست.
عضویت در کانال تلگرامی
با عضوشدن در یکی از این کانال‌ها با تعداد بالای پیام‌ها و تصاویر فیش‌های جعلی واریز مواجه شدم که می‌تواند برخی را اغوا کند با این حال برای پی‌بردن به راز این گروه‌ها، تعدادی از شماره‌های مخاطبانم را اد کردم. دقایقی پس از اد کردن شماره‌ها، پیامی از سوی کانال برایم ارسال شد با این مضمون که «شماره‌های شما توسط روبات دریافت و تایید شد. شماره کارت بانکی برای مدیر کانال ارسال کنید و منتظر واریزی باشید.»
پس از اینکه شماره یک کارت بانکی را برای مدیر کانال ارسال کردم بلافاصله پیامی دریافت کردم با این مضمون: «هدیه شما یک میلیون تومان است که به دلیل تعداد زیاد واریزی‌ها حدودا 440 روز دیگر برایتان واریز خواهد شد. در صورت اینکه بخواهید در لیست وی‌آی‌پی قرار بگیرید و ظرف 48 ساعت هدیه را دریافت کنید باید پکیج «بمب ثروت» به مبلغ 200 هزار تومان را از ما بخرید!»
آغاز کلاهبرداری
قبل از هر کاری از ادمین خواستم که 200 هزار تومن از حق‌الزحمه‌ام کم کند و مابقی را برایم ارسال کند که از این کار امتناع کرد اما با وجودی که می‌دانستم کلاهبرداری است پول را پرداخت کردم. در نهایت با ارسال فیش واریزی، دو فایل زیپ که حاوی دو ساعت سخنرانی انگیزشی و اصطلاحا آموزشی برای کسب درآمد در فضای مجازی بود دریافت کردم و خبری از حق‌الزحمه اد کردن نبود تا اینکه پیامی از سوی مدیر کانال برایم آمد که نوشته بود: «جهت تایید نهایی [تمام مخاطبین] خود را در لینک زیر اد کنید و پیام بعدی ما را برای 5 نفر بفرستید تا پول برای شما واریز شود.» اما دیگر کسی پاسخگو نبود و این پایان معامله بود.
البته گزارش‌هایی هم از خالی‌کردن حساب افراد دیده شده که با توجه به در اختیار داشتن اطلاعات بانکی که به بهانه واریز پول از شما گرفته می‌شود دور از ذهن نیست.
طعمه‌ای در تله عنکبوت
از طریق شماره کارت بانکی با شگردهای خاص توانستم شماره تلفن فردی را که برایش پول واریز کرده بودم پیدا کنم و دوباره این ماجرا را پیگیری کردم و به نتایج پیچیده‌تری رسیدم. پیامک‌های من و فردی که پول به حسابش واریز شده بود چند روزی به طول انجامید. در نهایت مبلغ من بازگردانده شد اما فردی که پول به حسابش واریز شده بود دختر 18 ساله‌ای بود که می‌گفت: «من فقط کارتم را اجاره داده‌ام و ارتباط من با فرد اصلی فقط از طریق یک شماره مجازی است!»
او در پایان به دنبال راهکاری بود که بتواند از دست این گروه خلاص شود.
پایان این کانال‌ها و گروه‌ها چه می‌شود؟
اما شاید برایتان جالب باشد که پایان این گروه‌ها و کانال‌هایی که ده‌ها هزار نفر در آن اد می‌شوند چه می‌شود. برای این موضوع چند سناریو وجود دارد. یکی اینکه این گروه‌ها به عنوان مکانی برای تبلیغ استفاده می‌شود یا با قیمت‌های گزاف به افراد یا گروه‌ها و شرکت‌هایی که به دنبال گروه‌ها و کانال‌های پرمخاطب هستند فروخته می‌شود.
مراقب کارت بانکی‌تان باشید
در این خصوص با یکی از قضات دادگاه انقلاب گفت‌وگو کردم که می‌تواند برای کسانی که حساب و کارت بانکی‌شان را اجاره داده‌اند راهگشا باشد. او در این خصوص می‌گوید: «در چنین مواردی فردی که کارت بانکی‌اش را اجاره داده می‌تواند با مراجعه به پلیس و شرح ماجرا، در صورت اثبات اخاذی و کلاهبرداری، خودش معاونت در جرم نداشته باشد. در غیر اینصورت قانون با او برخورد خواهد کرد.»
همچنین این نکته را هم نباید فراموش کرد که در صورتی که فردی حساب و کدملی خود را به فرد دیگری اجاره ‌دهد و وجوهی را که منشاء آنها از اعمال مجرمانه بوده در حساب خود نگهداری ‌کند یا موجب نقل ‌و انتقال آن ‌شود، علاوه بر معاونت در جرم اصلی و تحمل مجازات مقرر برای آن جرم، به جرم پولشویی که مجازات آن استرداد تمام وجوه تراکنش‌شده و سود بانکی مقرر و همچنین جزای نقدی به میزان یک‌چهارم مبالغ تراکنش‌شده است، محکوم می‌شود. همچنین بر اساس قانون مالیاتی اجاره‌دهندگان حساب را با مشکلات بزرگی در زمینه پرداخت مالیات با ارقام نجومی روبه‌رو می‌کند و از سوی دیگر برای اجاره‌دهندگان پرونده‌هایی با عنوان پولشویی تشکیل می‌شود و برای وثیقه تا زمان بررسی بیشتر پرونده باید مبلغ کامل حساب شود و تراکنش‌های انجام‌شده با حساب بانکی را وثیقه کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/210876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است