پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می دهد؛

سایه سنگین هوای جهنمی بر مازندران! گفتگو

سایه سنگین هوای جهنمی بر مازندران!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران مازندران نیز با وجود اینکه یک منطقه پربارش محسوب می شود اما بی نصیب از تغییرات دمایی قرار نگرفته و بهار امسال شاهد گرمایی بیش از آنچه انتظار داشتیم در این خطه بودیم،هرچند برخی کارشناسان معتقدند وجود سدها می تواند در جهت تعدیل آب و هوا تاثیرات مطلوب بگذارد.

بیش از سه دهه است که موضوع تغییر اقلیم در سطح جهان مطرح شده و آثار و تبعات آن نیز کم و بیش مشهود است و به این دلیل، بررسی تأثیر تغییرات آب و هوایی و روند تدریجی گرم شدن زمین بر استراتژی توسعه در حوزه‌های مختلف، بیش از پیش درکانون توجه دولتمردان و مراجع علمی قرار گرفته است، چراکه از منابع آب و حوزه انرژی گرفته تا کشاورزی، منابع غذایی، بهداشت، جنگل و مرتع و رویدادهای طبیعی نظیر سیل و طوفان می‌توانند از تغییرات آب و هوایی تأثیر بپذیرند، مازندران نیز با وجود اینکه یک منطقه پربارش محسوب می شود اما بی نصیب از تغییرات دمایی قرار نگرفته هرچند برخی کارشناسان معتقدند سدها می توانند در جهت تعدیل آب و هوایی نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
محمدرضا رضوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: گرم شدن کره زمین مقوله ای که درتمام دنیا در حال رخ دادن است اما برخی کشورها مانند ایران به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی و نبود خودروهای استاندارد و غیره از منابع آلوده کننده اصلی در جهان به شمار می روند.
وی تصریح کرد: استقرار حدود یک سوم جمعیت کشور در دو سوی البرز مانند مازندران، قزوین، کرج، تهران، رودهن و بومهن تاثیر به سزایی درگرما دارد.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه سال گذشته سال گرمی بود، خاطرنشان کرد: میانگین دما در سال گذشته حدود 4.5 درجه افزایش را نشان می داد که از پیامدهای هوای گرم ذوب شدن برف ها و یا جلوگیری از وقوع پدیده برف را می توان نام برد.
رضوی گفت: مازندران وابستگی شدید به منابع آب کوهستان مانند روخانه هراز، چالوس، سجاد رود، کلارود دارد و متاسفانه گرم شدن هوا باعث فصلی شدن این رودخانه ها می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در برخی استان ها هرچند بارش ها خوب است اما با گرم شدن یک باره هوا برف ها آب شده و گاهی در خرداد ماه رودخانه ها خشک می شود، بنابراین تبدیل شدن رودخانه های اصلی به رودخانه های فصلی دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به اینکه پیش از فصلی شدن رودخانه ها باید سد سازی انجام شود، تاکید کرد: هرچند همکاران محیط زیست ملاحظاتی دارند که اجازه ساخت سد را در هر جا را نمی دهند، اما احداث سد هزار باعث تعدیل آب و هوای کوهستان می شود و می تواند از فصلی شدن رودخانه ها جلوگیری کند.
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه تفاوت یک درجه دما رژیم بارش ها را تغییر می دهد، افزود: دنیا به دنبال این است که تا پایان سال 2040 فقط اجاره افزایش 1.5 درجه را به کره زمین بدهد چرا که با همین یک درجه حداقل ها افزایش و حداکثر ها هم افزایش بیشتری پیدا می کند. به عنوان نمونه در مازندران یک درجه کم شدن هوا بارش ها را به برف تبدیل می کند اما اگر همان یک درجه از دست برود در منطقه میانبند هم دیگرپدیده برف رخ نمی دهد.
رضوی ادامه داد: تغییرات آب و هوایی زمان ، مکان، شدت و مدت بارش ها را تغییر می دهد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر گرم شدن زمین آلودگی هم به شدت در حال افزایش است، یادآورشد: سال گذشته مازندران جز 6 استان آلوده کشور بود که یکی از دلایل آن نیروگاه مازند نکا بوده که حدود 4 درصد برق کشور را تولید می کند در این نیروگاه از سوخت مازوت استفاده می شود که این آلودگی تا فریدونکنار و محمودآباد کشیده شده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران افزود: مسافرخیز بودن مازندران باعث افزایش زباله می شود و متاسفانه زباله جمع کن ها غروب و شب شروع به آتش زدن ضایعات می کنند و این چرخه آلودگی، مدام در مازندران وجود دارد.
رضوی ادامه داد: کشاورزان حدود یک ماه دیگر پس از درو کردن برنج ها برای ایجاد کشت دوم برنج کاه و کلش ها را آتش می زنند که گاهی اوقات دید شهرها به 50 متر می رسد.
وی اتفاق اساسی تر در آلودگی مازندران را شخم و شیار دوباره مزارع پس از برداشت برنج برای کشت دوم دانست و گفت: شخم و شیار دوباره باعث آزاد شدن گاز متان می شود که 20 برابر گاز کربنیک توانایی حفظ گرمایش را دارد، یعنی زمین ها پس از شخم و شیار گاز متانی که 6 ماه در زمین نهفته بود را بیرون می زنند که این خود باعث افزایش گرمایش شده، در واقع کشت دوم خود باعث گرمایش و آلودگی می شود.
مدیرکل هواشناسی مازندران ادامه داد: ادامه این روند زمستان های کوتاه تررا به دنبال دارد وقتی سرما و یخبندان در جنگل ها رخ ندهد برخی آفات که براثر سرما از بین می روند در زمستان هم زنده می مانند وباعث بروز مشکلاتی چون از بین رفتن شمشاد ها می شوند.
رضوی بیان کرد: امسال بهار زیاد افزایش دما نداشت اما چندی پیش به یک باره در فصل بهار رکورد 40 ساله زده شد که به آن شوک گرمایی گفته می شود که خود مشکلاتی چون آسیب رساندن به محصولات و برنج و غیره را نیز به دنبال دارد اما برای امسال تابستان هوای گرمی را پیش بینی کردیم همان طور که زمستان حدود 4.5 درجه گرمتر از میانگین بود.
وی با اشاره به اینکه کوهستان ها مانند یخچال عمل می کند، افزود: متاسفانه قله دماوند به دلیل تغییرات دمایی هوا در حال از دست دادن یخچال هایش است مثلا گرمای دو سال پیش باعث جاری شدن سیل شد؛ طی مطالعات اصلا بارشی در آن سال رخ نداد و آن سیل تنها به دلیل ذوب شدن یخچال های دماوند بر اثر گرمایش جوی بوده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/212591/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت

(تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت

مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

شرکت 20 هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان

روزهای گرم اردیبهشتی در آسمان مازندران

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی

محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد

ماسه‌خواری پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران