پیام مازند

آخرين مطالب

همه چیز درباره دختر شناگر سوریه ای که در المپیک شگفتی ساز شد ورزشي

همه چیز درباره دختر شناگر سوریه ای که در المپیک شگفتی ساز شد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - یسری ماردینی اهل سوریه که همراه خواهرش قایق پناهجویان را با شنا کردن نجات داده بود، باز هم با حضور در المپیک نام خودش را بر سر زبان‌ها انداخت
داستان الهام‌بخش یک پناهجو در المپیک
سری ماردینی با داستان قابل توجهش در ریو 2016 تمام توجه‌ها را به سمت خودش جلب کرد. حالا ماردینی در توکیو 2020 هم دوباره نام خودش را بر سر زبان‌ها انداخته و مسئولیتی دو برابر داشت؛ اگرچه باز هم نتوانست نتیجه‌ای که می‌خواهد بگیرد. با این حال این شناگر ماده پروانه با 23 سال سن به دوره‌های بعدی هم امید دارد.
نماینده تمام جهان
مراسم افتتاحیه المپیک با تمام مراسم‌های دیگر فرق دارد؛ لحظه استقبال است و جشن و تقدیر. جمعیت از سر شوق فریاد می‌زنند چون می‌دانند که بازی‌های المپیک آغاز شده‌اند. ورزشکاران برای جمعیت و برای دیگر ورزشکاران کف می‌زنند. برای ورزشکار پناهنده‌ای به نام یسری ماردینی لحظه ورود در مراسم افتتاحیه المپیک 2016 ریو زیر پرچم تیم المپیک پناهندگان، لحظه تغییر شگرف زندگی‌اش بود.
این شناگر جوان در گفت‌وگو با کتی لدکی که پنج مرتبه قهرمانی المپیک را بدست آورده است گفت: «لحظه‌ای که وارد ورزشگاه شدم تمام طرز فکرم در مورد کلمه پناهنده تغییر کرد. در آن لحظه فهمید که هیچ فرقی با بقیه رقیبانش از دیگر کشورها ندارد.»
یسری نماینده مردم خود بود، مردمی فراتر از مرزها: «می‌دانم که شاید پرچم کشور خودم را حمل نمی‌کنم اما پرچم المپیک را در دست دارم که نماینده تمام جهان است.»
ماردینی با راه رفتن در تیم بزرگ‌تری از پناهجویان در المپیک 2020 توکیو دوباره آن حال و هوا را تجربه کرد. او یکی از 29 ورزشکاری بود که برای تیم پناهجویان تابستان امسال انتخاب شد. بازی‌های المپیک امسال دستاورد مهم دیگری را در زندگی ماردینی ثبت کرد. دختری که توانایی شنا کردنش باعث نجات زندگی‌اش شده بود.
هدف؛ زنده ماندن
یسری در این باره می‌گوید: «من و خواهر بزرگ‌ترم متوجه شدیم که به خاطر جنگ در امان نیستیم. در مدرسه بمب می‌انداختند حتی در استخر هم بمب‌گذاری صورت گرفت. انگار جز زنده ماندن هیچ هدف دیگری در زندگی نداری.»
داستان سفر 25 روزه ماردینی سرتیتر تمام خبرگزاری‌های سراسر جهان شد. این سفر شجاعت و سرسختی فوق‌العاده او در زندگی را نشان می‌دهد: «ما سوار لنجی بودیم که ظرفیتش 7 نفر بود اما ما 20 نفر بودیم. این لنج‌ها اصولاً 10 کیلومتر را در عرض 45 دقیقه طی می‌کنند. قایق شکست و موتور متوقف شد و دیگر کار نکرد. خواهرم از یک طرف قایق به داخل آب پرید و من هم از طرف دیگر پریدم. او عصبانی شد و داد زد که به قایق برگردم با اینکه ما هردو شناگر بودیم. سپس دو پسر هم به داخل آب پریدند و ما با یک دست سعی کردیم قایق را با طناب ببندیم و با پا به آن ضربه بزنیم تا قایق در جای درستی قرار بگیرد و کارهایی از این قبیل. سه ساعت و نیم طول کشید تا به ساحل برسیم.»
سفر ماردینی با رسیدن به جزیره لسبوس در یونان به پایان نرسید. تازه شروع ماجرا بود. او و خانواده‌اش به 7 کشور دیگر هم سفر کردند تا به آلمان یعنی محل اقامت کنونی‌اش رسیدند. در حالیکه توجه‌ها بر این است که آیا ماردینی می‌تواند در المپیک نتایج خوبی بگیرد، هدف پناهنده سوری بزرگ‌تر از اینهاست. هدف شخصی او این است که همگان بهتر بتوانند وضعیت پناهندگان را درک کنند، تنها چیزی که آنها به دنبالش هستند امنیت و فرصت است. یسری در این باره هم توضیح داد: «این همان چیزی است که من همیشه سعی دارم به مردم بگویم. من از 3 سالگی شناگر بوده‌ام. تمام طول زندگی‌ام روی شنا کردن کار می‌کردم و چیزی نبود که از زمان آمدنم به آلمان به آن روی آورده باشم. قضیه این است که در سوریه من این فرصت را نداشتم. من از حمایت فدراسیون برخوردار نبودم.»
رؤیای پناهجویان
کتی لدکی از تیم ایالات متحده آمریکا با به اشتراک گذاشتن بخشی از تاریخچه خانوادگی خود به این ورزشکار سوری پاسخ داد. پدربزرگ پدری لدکی، یارومیر، اهل چکسلواکی بود که بعدها به جمهوری چک و اسلواکی تقسیم شد. او در سال 1947 بورسیه دریافت کرد تا در ایالات متحده آمریکا به تحصیل بپردازد اما خانواده او را مجبور کردند تا همانجا بماند و به کشور کمونیستی ناامنشان برنگردد. او گفت: «من برای آنچه پدربزرگم در زندگی به‌دست آورده و سختی‌های زیادی که در این راه کشیده احترام قائلم. فکر می‌کنم چنین چیزی باعث شده تا احساساتم پیرامون مسائل پناهندگان و چالش‌هایی که آنها با آن روبه‌رو هستند شکل بگیرند. همه رؤیاهایی دارند. همه اهدافی دارند. وقتی نمی‌توانید به اهداف‌تان برسید باید اول به فکر امنیت خود و خانواده خود باشید و بعد به فکر دستیابی به اهداف بیافتید.»
ماردینی که تحت تاثیر این داستان قرار گرفت با تصدیق حرف‌های لدکی گفت: «او یک پناهنده است. اگرچه روزهای سختی داشته است هنوز هم روی رؤیایش کار می‌کند. برای همین باید به آن احترام بگذاری.»
خیلی جالب است که ماردینی که زمانی شنای لدکی را در صفحه تلویزیونش در سوریه تماشا می‌کرد حالا در کنارش ایستاده است. این قدرت دگرگون کننده تیم المپیک پناهندگان و پیام همبستگی آن‌هاست.
ماردینی با بازگشتش به میادین المپیک بار دیگر پیغامش در بین هیاهوها و هیجانات بازی‌های تابستانی را به گوش دنیا رساند.
منبع: خبرورزشی

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/221709/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت

(تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت

مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

شرکت 20 هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان

روزهای گرم اردیبهشتی در آسمان مازندران

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی

محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد

ماسه‌خواری پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران