پیام مازند

آخرين مطالب

دستهایشان زبان است؛ گوش شنوایی نیست مقالات

دستهایشان زبان است؛ گوش شنوایی نیست
  بزرگنمايي:

پیام مازند -

پیام مازند


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بخش قابل توجهی از جمعیت مازندران دارای اختلالات شنوایی است و همانند دیگر بخش‌ها از مشکلاتی نظیر شغل، مسکن، ازدواج و نبود کمک‌های حمایتی رنج می‌برند.
در حال حاضر سالانه 70 میلیون ریال بودجه برای تأمین اقلام و نیازهای ناشنوایان در مازندران اختصاص داده می‌شود و رفع انبوه مشکلات با این بودجه ناچیز میسر نیست.
سهیل روحی مدیرعامل ناشنوایان بابل و مترجم ناشنوایان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هشت هزار ناشنوا در استان وجود دارد، افزود: برخی از این افراد کم شنوا، برخی ناشنوای متوسط و شدید هستند.
وی با بیان اینکه در بین ناشنوایان قهرمان بین المللی در رشته کشتی، پینگ پینگ، والیبال و فوتبال داریم، افزود: در حال حاضر یکی از ناشنوایان استان در مسابقات والیبالیست جهان حضور دارد.

پیام مازند

وی مسکن، اشتغال و دریافت مستمری را از جمله مشکلات ذکر کرد و گفت: نگاه مسئولان به این جامعه درد و رنج آور است زیرا نگاه حمایتی ندارند و مشکلات را پشت گوش می‌اندازند و سهل انگاری می‌کنند.
نگاه مسئولان به این جامعه درد و رنج آور است زیرا نگاه حمایتی ندارند و مشکلات را پشت گوش می‌اندازند و سهل انگاری می‌کنند
روحی ادامه داد: همچین برای دریافت وام باید مدت‌ها دوندگی کنند درحالی که طبق قانون باید تسهیلات چهار درصدی برای اشتغال ارائه شود.
مدیرعامل ناشنوایان بابل یادور شد: در حوزه مسکن نیز تسهیلات ارائه شده بسیار اندک است و این مشکل در حوزه ازدواج ناشنوایان نیز وجود دارد.
وی خواستار حمایت ویژه مسئولان از این قشر شد و گفت: برای خرید باطری سمعک دچار مشکل هستیم و قیمت باطری در بازار آزاد 70 هزار تومان است و برخی از افراد قدرت خرید آن را ندارند.
وی از دولت و مسئولان خواست تا با پیگیری‌های لازم نسبت به عرضه دولتی سمعک اقدام کنند تا مددجویان از آن بهره مند شوند.
مدیرعامل ناشنوایان بابل بودجه کانون ناشنوایان استان را سالانه هفت میلیون تومان ذکر کرد و گفت: این مبلغ برای جامعه هشت هزار نفری بسیار اندک است زیرا این بودجه کفاف اجرای طرح‌ها را نمی‌دهد.
احمدرضا که دروازه بان و کاپیتان تیم فوتبال ناشنوایان است و از سال 88 در این رشته فعالیت دارد و عضو تیم ملی است، نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال‌ها روز جهانی ناشنوایان برگزار می‌شود ولی مسائل و مشکلات این قشر همچنان پابرجا است.
وی ارتباط با ادارات و نهادها را با توجه به ناتوانی در گفتار ضعیف دانست و گفت: نیاز به افرادی به عنوان مترجم داریم تا بتوان مسائل را مطرح کرد.
اشتغال مشکل بزرگ ناشنوایان است
وی اشتغال را دغدغه بزرگ فراروی ناشنوایان برشمرد و گفت: اشتغال افراد ناشنوای قهرمانان ملی و جهانی نیز با مشکل روبرو است و به رغم وجود مصوبه توجه چندانی به آن نمی‌شود.
احمدرضا یادآور شد: قرار بود اصلاحیه‌ای در مصوبه مجلس صورت گیرد تا ناشنوایان نیز از برخی مسائل بهره مند شوند ولی تاکنون این اصلاحیه انجام نشده است.
وی از نمایندگان خواست تا پیگیر مطالبات ناشنوایان از جمله اشتغال باشند و ادامه داد: توجه به این قشر که در ارتباط گیری با مسئولان و جامعه ضعیف هستند، امری ضروری است و مسئولان باید گوش شنوای پیام جامعه هدف باشند.
فرزاد گوهردهی مدیرکل بهزیستی مازندران نیز در مراسم روز جهانی ناشنوایان در ساری با بیان اینکه باید پیگیری‌های لازم از سوی دستگاه‌ها برای توزیع عادلانه امکانات موجود در جامعه برای افراد دارای معلولیت و شنوایی صورت گیرد، گیرد، افزود: مجموعه‌ای از نهادهای دولتی و غیردولتی و سمن‌ها برای رفع مشکلات باید وارد میدان شوند و پای کار بیایند.
قانون جامع حمایت از توانخواهان نیازمند بودجه کلان است
وی افزود: برای عملیاتی شدن قانون جامع حمایت از معلولان نیازمند تخصیص دو هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار است و باید این منابع در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد و اکنون فاصله زیادی بین اعتبار مصوب و تخصیص یافته وجود دارد.
گوهردهی یادآور شد: توسعه خدمات توانبخشی در مناطق مختلف استان از جمله برنامه‌های حمایتی بهزیستی به شمار می‌رود و علاوه براین آموزش مهارت‌های زندگی روزمره برای مددجویان از دیگر اقدامات است.
مدیرکل بهزیستی مازندران حرفه آموزی و اشتغال، روزآمد کردن مهارت آموزی و رفتن به سمت فناوری‌های جدید، راه اندازی تشکل ملی ناشنوایان، را از جمله برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: توسعه غربالگری و برنامه‌های ژنتیک در استان در دستور کار قرار گرفت و سال قبل 28 هزار نفر از نوزادان تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار گرفته است.
وی از راه اندازی 18 واحد غربالگری شنوایی در استان خبر داد و گفت: از مجموع 28 هزار نوزاد 46 نفر از آنان دارای اختلالات شنوایی بودند و با مداخله بهنگام به مراکز مربوطه مراجعه کردند و هیچ نوزادی نداشتیم که به دلیل ناتوانایی مالی خانواده، پشت نوبت کاشت حلزون قرار گیرد.
وی شمار افراد دارای اختلالات شنوایی تحت پوشش را بیش از هشت هزار نفر ذکر کرد.
ناشنوایان و کم شنواهای مازندران بیش از آنکه نیازمند امکانات و رفع دغدغه‌های فراروی باشند، به توجه مسئولان و شنیدن دردهایشان نیازمند هستند و رفع نگاه‌های ترحم آمیز و تدوین برنامه‌های جامع برای زندگی بهتر از مهمترین مطالبات این قشر به شمار می‌رود.
کد خبر 5317649

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/233129/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت