پیام مازند

آخرين مطالب

راهکار‌های قانونی کاهش گلوگاه‌های فساد در مدیریت شهری/ فضایی قابل رصد در مدیریت شهری فراهم شود اجتماعي

راهکار‌های قانونی کاهش گلوگاه‌های فساد در مدیریت شهری/ فضایی قابل رصد در مدیریت شهری فراهم شود
  بزرگنمايي:

پیام مازند - بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه کمیته علمی دبیرخانه دائمی مقابله با فقر و فساد و تبعیض، با اشاره به اهمیت توجه به مسائل حوزه مدیریت شهری، اظهار کرد: مدیریت شهری جایگاه مهمی در اعمال حکمرانی مطلوب دارد و نقش آن در ارتقای کارآیی مجموعه شهر اجتناب‌ناپذیر است.
وی با تاکید بر لزوم بهبود عملکرد مدیریت شهری، عنوان کرد: این حوزه در تقویت فرآیند‌های توسعه و پیشرفت، بهبود بهره‌وری و تأمین شرایط بهتر برای زندگی در شهرها، نقشی اساسی دارد بنابراین لازم است که مسائل حول محور مدیریت شهری، تحلیل، آسیب شناسی و ریشه‌یابی شود.
ضرورت اجتناب از تحلیل دوره‌ای مدیریت شهری
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه این تحلیل نباید صرفاً مرتبط با یک دوره مدیریتی خاص باشد، افزود: تحلیل مدیریت شهری معطوف به یک دوره خاص باعث می‌شود هم جامعیت تحلیل زیر سؤال می‌رود و هم شبهه بهره برداری سیاسی ایجاد شود.
وی تصریح‌کرد: درباره مسائل حوزه مدیریت شهری باید به‌گونه‌ای صحبت کرد که به موضوعات مستمر و مسائل مزمن این حوزه، پرداخته شود و ضمن تأکید بر فرایند‌ها و گلوگاه‌های فسادزا، به بازنگری این مسیر اقدام شود.
راهکار‌هایی برای کاهش تخلفات در حوزه مدیریت شهری
نگاهداری راهکار‌هایی برای کاهش زمینه‌های بروز تخلف و فساد در مدیریت شهری پرداخت و گفت: اولین راهکار می‌تواند این باشد که رابطه میان مراجعه کنندگان و مسئولان شهری، کاهش یابد.
وی با بیان اینکه مراجعه مردم به شهرداری برای دریافت مجوز‌های پیشینی یا پسینی است، توضیح داد: هوشمندسازی فرآیند اداری و نظارتی صدور مجوز‌ها و کارآمدسازی سامانه‌های مربوط به این حوزه، راه ارتباط مراجعه کنندگان با مسئولان شهری را کاهش می‌دهد.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: تجربه ثابت کرده است سامانه سپاری در ارائه خدمات و مجوز‌ها حجم تخلفات و مفاسد این حوزه را به‌صورت قابل توجهی کاهش می‌دهد.
لزوم توجه به شفافیت در نظام مدیریت شهری
وی دیگر راهکار شناسایی و مسدودسازی گلوگاه‌های فساد در حوزه مدیریت شهری را به ارتباط شفافیت در نظام مدیریت شهری دانست و افزود: باید تا حد ممکن فضایی شفاف از روندها، تصمیمات، توافقات و تغییرات قوانین و آیین‌نامه‌ها برای عموم مردم ایجاد شود.
نگاهداری با تأکید بر اینکه باید یک فضای تمام دید، قابل رصد و بررسی در حوزه مدیریت شهری فراهم شود، گفت: شفافیت در ارائه قوانین و مقررات به مردم و پیگیری اجرایی شدن آن از سوی کارگزاران در یک سامانه شفاف می‌تواند به کاهش فساد در این سیستم، کمک کند.
مسئولیت‌پذیر کردن مدیران شهری
وی مسئولیت‌پذیر کردن مدیران شهری را به‌عنوان سومین راهکار برای کاهش زمینه‌های بروز تخلف و فساد در مدیریت شهری، معرفی کرد و گفت: در نظام اداری مدیریت شهری، مدیران در چارچوب قواعد و مقررات از پیش تعیین شده تصمیمات لازم را می‌گیرند و امور مربوطه را به پیش می‌برند. اگر تصمیمات مدیران در یک چارچوب وسیع‌تری انجام پذیرد و اختیار و آزادی عمل بیشتری داشته‌باشند، می‌توان آنها را نسبت به تصمیمات و اقدامات‌شان مسئول کرد. در این صورت خود مدیر بیش از هر شخص دیگری باید مراقب عملکرد خود باشد.
تقویت تخصص گرایی در سطوح مدیریتی شهری
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس دیگر راهکار را تقویت تخصص گرایی در سطوح مدیریتی دانست و گفت: مدیریت شهری، به‌مراتب پیچیده‌تر و گسترده‌تر از مدیریت یک سازمان معمولی است. چون این حوزه علاوه بر مولفه‌های مدیریتی، باید بر مسائل فنی و مهندسی، شهرسازی، حسابداری، مالی و اقتصادی، علوم‌اجتماعی، محیط‌زیستی، حقوقی، جغرافیا و نظامی و انتظامی نیز توجه کنند.
وی ادامه‌داد: به همین دلیل استفاده از نیروی انسانی در سطوح مدیریتی و کارشناسی به‌گونه‌ای باید باشد که فرد حداقل خود نسبت به عوارض تصمیمات و ارائه نظر‌های غیرکارشناسی آگاهی تخصصی داشته‌باشد، چون تصمیم نهایی برای بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌ها بر‌عهده او گذاشته شده‌است.
ایجاد حساسیت اجتماعی نسبت به تصمیمات مدیران شهری
نگاهداری با بیان اینکه ایجاد حساسیت اجتماعی برای مقابله با فساد را یکی دیگر از راهکار‌های بازدارنده فساد دانست و گفت: تجربه نشان داده است که اگر فرد برای خطا‌های خود هزینه ندهد، آن را تکرار می‌کند. این هزینه باید به‌اندازه‌ای باشد که مانع تکرار خطا شود.
وی ادامه‌داد: با نگاه سود و هزینه قوانین موجود در رخداد فساد، قوانین و جریمه‌ها بازدارندگی لازم را برای مفسد به‌همراه ندارد. از این رو باید از ظرفیت‌های فشار اجتماعی و کنترل اجتماعی برای تقبیح امر فساد و طرد کردن افراد فاسد از جامعه بهره بیشتری برد.
ضرورت اصلاح قوانین در حوزه مدیریت شهری
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاداتی در حوزه قانون‌گذاری برای مسدودسازی گلوگاه‌های فساد مطرح کرد و گفت: یکی از اقدامات قانونی لازم این است که لایحه‌ای با عنوان اصلاح موادی از قانون شهرداری از طریق وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی پیگیری شود.
وی توضیح داد: این لایحه با در نظر گرفتن ضرورت سامان‌دهی و اصلاح رویه‌ها و فرایند‌های کمیته‌ها، شورا‌ها و کمیسیون‌های تخصصی از‌جمله کمیسیون ماده (100)، کمیسیون ماده (99)، کمیسیون ماده (12)، کمیسیون ماده (7)، کمیسیون ماده (5)، کمیسیون ماده (8)، کمیسیون بند «20» ماده (55)، کمیته نما، شورای معماری مناطق و اصلاح ماده (101) قانون شهرداری تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
نگاهداری پیشنهاد کرد که یک پنجره واحد و سامانه یکپارچه برخط برای صدور مجوز‌های ساخت و پایان‌کار از سوی شهرداری‌ها و از طریق وزارت کشور ایجاد شود.
وی توضیح داد: این سامانه باید به‌گونه‌ای باشد که طی یک دوره یک ساله همه فرایند‌های صدور مجوز را با رویکرد تسهیل و زمان‌مند کردن فرایند‌ها بازنگری کند.
دیگر پیشنهاد رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس این بود که ابهامات موجود در برگزاری مناقصات در شهرداری‌ها در بند «ب» ماده یک قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383/11/3 مرتفع شود.
زمینه سازی قانونی برای شفافیت در مدیریت شهری
وی با تأکید بر ضرورت ایجاد زمینه‌هایی برای شفافیت، بیان کرد: پیشنهاد دیگر می‌تواند این باشد که شهرداری‌ها موظف شوند سازوکاری لازم برای دسترسی برخط و شفاف شهروندان نسبت به طرح‌های شهری، اعلام وضعیت پرونده‌ها، ملک و قراردادها، احکام صادره از سوی کمیسیون‌های مختلف به‌ویژه کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری‌ها و کمیسیون ماده 5 در قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری را ایجاد کنند.
نگاهداری ضمن تأکید بر ارتقای شفافیت در سامانه‌های مدیریت شهری افزود: همچنین لازم است که زمینه‌هایی برای امکان استعلام‌گیری بلا واسطه ایجاد شود. این سامانه باید با ملاحظه قوانین و مقرراتی مانند ماده (19) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، یا بند «ب» ماده (3) قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (مصوب 1390)، ماده (8) از شیوه‌نامه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات «شهرداری‌ها و شورا‌های شهر و روستا» مصوب 1400/1/21 کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و شیوه‌نامه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات «قراردادها» مصوب 1399/12/17 کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات طراحی شود.
وی با تأکید بر ضرورت بازنگری بر مقررات مربوط به ماده (100) قانون شهرداری‌ها، گفت: با توجه به اینکه طرح اصلاح ماده (100) قانون شهرداری در مجلس شورای اسلامی هنوز به تصویب نهایی نرسیده، پیشنهاد ما این است که ضمن تسریع در بازنگری ماده (100) قانون شهرداری، مسیر‌های رفع و سلب مسئولیت به‌خصوص «اختیار» به شهرداری در اعلام تخلف ساختمانی بسته شود.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه‌داد: اقدامات راهبردی شهرداری‌ها در مقابله با فساد و تخلفات در حوزه‌های اولویت‌دار باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: حوزه‌هایی مانند دریافت پروانه ساختمانی و گواهی عدم تخلف و پایان‌کار ساختمان، واگذاری‌ها و افشای اطلاعات هنگام برگزاری مناقصات، نبود ارتباط مستقیم ارباب رجوع و کارکنان، شفاف سازی و همانندسازی سازوکار‌های رایج دولتی در فرآیند‌های مشارکت، سرمایه‌گذاری یا مناقصه و... از جمله حوزه‌های اولویت‌دار مقابله با فساد در حوزه مدیریت شهری است.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/785223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محور لاویج بازگشایی شد

مجموعه 14 جلدی «به دنیا آمده‌ام» رونمایی می‌شود

دستگیری 9 سارق در طرح محله محور نکا

به همه استقلالی‌ها پول دادند غیر از این بازیکن؟

حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس

قهرمانی تیم بابل در مسابقات بدمینتون واحدهای دانشگاه‌ آزاد کشور

روزی برای نکوداشت «خرم‌آباد»/ معرفی سرزمین تاریخ و طبیعت به جهان

چینی‌ها اطلاعات و پول 800 هزار نفر را سرقت کردند

خیران مازندرانی 80 مدرسه می سازند

دستگیری سارقان مسلح در مازندران + فیلم

خسارت سیلاب به چند راه ارتباطی روستایی در مازندران

وجود بیش از 3 هزار خیر مدرسه‌ساز در مازندران

دستگیری سارقان مسلح در مازندران

سیل در مازندران

«سرباز روز نهم» با تقریظ رهبر انقلاب به نمایشگاه آمد

«انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «شیخ‌شعبانی»

دهه کرامت با حال و هوای شهدایی/اجلاسیه‌های کنگره 12هزار شهید استان تهران در دهه کرامت آغاز می‌شود

اولویت اصلی دولت رسیدگی به خانواده‌های شاهد و ایثارگر است

هلاکت و دستگیری 4 سارق مسلح در مازندران

ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال

سهمیه آرد نانوایی های پُرتخلف در مازندران قطع می شود

تجمع مردم بجنورد در حمایت از طرح نور و قدردانی از پلیس

ورود آلاینده های کارخانه ها به دریای رامسر

ورود مدعی العموم به وضعیت رهاسازی فاضلاب در سواحل رامسر

تازه‌های کتاب برای بچه‌ها

سهمیه آرد نانوایی‌های پُرتخلف در مازندران قطع می‌شود

دستگیری عوامل ایجاد اخلال در نظم ورزشگاه شهید وطنی قائم‌شهر

تدارک نمایشگاه کتاب در روز دوم

1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند

کشف شواهد جدید از برخوردی که قمر زمین را شکل داده است

عکس | طعنه سنگین بازیگر سریال «نون‌ خ» به محمد حسین میثاقی

چرا بعضی از چهره های سیاسی کشور ، استفاده از سلاح هسته ای را مطرح می کنند؟

تاثیر هوش مصنوعی در روایت یک رستاخیز

دیدار مدیرکل مراجعات و پاسخگویی ایثارگران  با تیم ایثار جانبازان قم

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جانباز معزز حمید گلچی در قم

ساخت 43 مدرسه با حدود 200 کلاس درس در استان مازندران

آبگرفتگی در شهرهای مرکزی مازندران

پاسخ بانک مرکزی به مغالطه‌های سلطان چاپ پول

«دریاسر» با رعایت ضوابط محیط‌زیستی گردشگر می‌پذیرد

جزییات کاهش سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت

حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با 40 عنوان تازه در نمایشگاه کتاب

دیدار نماینده تام ‌الاختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران  با تیم ایثار جانبازان قم

جانبازان گرانقدر در صف اول ترویج فرهنگ متعالی ایثار و شهادت هستند

تجلیل مدیرکل بنیاد کرمانشاه از خانواده شهید «کریمی»

حدود 1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید کنسولگری ایران

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 20 اردیبهشت / بارش باران در چالوس و هراز

جمع شدن بساط سگ گردانی مطالبه مردم رامسر است