پیام مازند

آخرين مطالب

بررسی مدیریت خشکسالی در شورای حفاظت از منابع آبی مازندران اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند -

پیام مازند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،آخرین وضعیت منابع آبی و برنامه‌های مربوط به فصل کشاورزی جاری در نخستین جلسه کمیته شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم‌آبی سال 1403 با ریاست استاندار مازندران مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این جلسه با ابراز نگرانی از کاهش آورد رودخانه‌های استان در سال آبی جاری اظهار کرد: یکی از نگرانی‌های ما کاهش آورد رودخانه‌های استان است.
در حوضه هراز پارسال در این زمان 16 متر مکعب بر ثانیه آورد داشتیم که امسال به 13 متر مکعب رسیده است.
حیدر داوودیان افزود: آورد رودخانه‌های استان از ابتدای سال آبی جاری -یکم مهر 1402- تا کنون در مجموع یک‌هزار و 167 میلیون متر مکعب بود که نسبت به سال گذشته 38 درصد افزایش را نشان می‌دهد، اما در مقایسه با دوره بلندمدت 6 درصد کاهش دارد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش آب‌های زیرزمینی هم متاسفانه افت تراز را شاهد هستیم. وضعیت منابع آب زیرزمینی استان نسبت به فروردین سال گذشته و شرایط نرمال به ترتیب 38.09 و 191.94 میلیون متر مکعب کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران اظهار کرد: ممنوعیت از انجام کشت دوم یکی از درخواست‌های جدی ما برای جلوگیری از افزایش افت آب‌های زیرزمینی است. برداشت آب از چاه‌ها برای انجام کشت دوم در حال آسیب زدن به سفره‌های زیرزمینی است و باید کشت دوم با استفاده از آب‌های زیرزمینی در استان متوقف شود.
داوودیان از کاهش چشمگیر سطح پوشش برفی در ارتفاعات استان نیز به عنوان یکی از چالش‌های جدی منابع آبی مازندران در سال‌های اخیر یاد کرد و گفت: سطح پوشش برفی استان در پایان فروردین 1398 حدود 8 هزار و 720 کیلومتر بود. اما امسال در همین روز به یک‌هزار و 398 کیلومتر مربع رسیده است. این کاهش برای ما نگران‌کننده است. زیرا برف در ارتفاعات ذخیره استراتژیک منابع آبی برای تابستان است.
وی اظهار کرد: البته آب‌بندان‌های استان خوشبختانه وضعیت مطلوبی دارند و حدود 98 درصد این مخازن پر شده است. با این حال در برخی نقاط استان با چالش مواجه خواهیم بود. طبق بررسی‌ها در شبکه هراز 18 هزار و 300 هکتار تحت تنش داریم و در شبکه تجن نیز 9 هزار و 520 هکتار تنش آبی پیش‌بینی می‌شود.
داوودیان افزود: با وجود شرایط مساعد ذخیره آب در سد‌ها و آب‌بندان‌های استان، پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود 410 میلیون متر مکعب در کل استان کمبود آب کشاورزی داشته باشیم که معادل آب مورد نیاز 32 هزار و 780 هزار هکتار از کشتزار‌های مازندران است. یعنی در 32 هزار هکتار از کشتزار‌های استان برا یتاأمین آب کشاورزی با چالش مواجهیم که در سه هزار هکتار از این مساحت امکان ارائه آب وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: امسال طبق برنامه‌ریزی‌ها و محاسبات ما امکان آبیاری سه هزار هکتار از کشتزار‌های استان در دشت تجن وجود ندارد. به جز این سه هزار هکتار در همه نقاط استان برای نوبت‌بندی توزیع آب برنامه‌ریزی شده است. برای دشت تجن چند برنامه احتمالی در نظر گرفتیم که بسته به شرایط برای اجرای این برنامه‌ها و نوبت‌بندی آب تصمیم گرفته می‌شود.
بارندگی؛ کاهش نسبت به بلندمدت، افزایش نسبت به پارسال
معاون اداره کل هواشناسی مازندران نیز در این جلسه از کاهش هفت درصدی بارندگی مازندران در سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت خبر داد و اظهار کرد: از اول مهر تا دیروز 418 میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت میانگین بلندمدت هفت درصد کاهش و نسبت به پارسال 45 درصد افزایش را نشان می‌دهد.
احمد اسدی افزود: در بیشتر استان‌ها بارش کاهشی بود و در 6 استان بارش بیشتر از نرمال ثبت شد. در مازندران هم 7.3 درصد نسبت به بلندمدت کاهش بارندگی داشتیم.
وی اظهار کرد: در هشت شهرستان تنکابن، آمل، سوادکوه، شمالی، سیمرغ، جویبار، ساری و گلوگاه میزان بارندگی‌ها افزایش یافت و در سایر شهرستان‌ها شاهد کاهش آمار‌ها نسبت به دوره درازمدت هستیم.
معاون اداره کل هواشناسی مازندران با بیان این‌که میانگین دمای استان نسبت به دوره بلندمدت در سال آبی جاری 2.5 درجه بیشتر شد، گفت: این افزایش دما افزایش تبخیر و مصرف آب را به دنبال دارد. پیش‌بینی می‌شود تا نیمه تیر امسال که فصل کاشت و داشت است نیز میانگین دمای هوای استان یک درجه بیشتر از نرمال باشد.
بهبود شاخص‌های آبی منطقه‌ای
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این نشست با بیان این که بهتر بودن نسبت به سال گذشته به معنای عادی شدن شرایط آبی استان نیست، گفت: پارسال بدترین سال آبی مازندران در 50 سال گذشته بود. اگر در سال جاری کمی وضعیت بهتر شده به این معنا نیست که امسال مشکلی نداریم.
بابک مؤمنی افزود: بهبود شاخص‌های آبی در مازندران امسال منطقه‌ای است و شامل همه نقاط استان نمی‌شود. از نگاه کارشناسی در حوضه تجن امسال هم شاید نتوانیم از منابع آبی سد شهید رجایی به منطقه‌ای مانند گهرباران یا زمین‌های کشاورزی شهرستان جویبار را پشتیبانی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوضه شهرستان میاندورود سال گذشته در حدود 3 هزار و 500 هکتار از کشتزار‌ها کشت عادی نشد. امسال هم اگر چالش آبی داشته باشیم اثرات اجتماعی خواهد داشت.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: باید حساب مناطق بالادست را از مناطق پایین‌دست جدا کنیم. نزدیک به 10 سال است که وضعیت نزولات جوی در بالادست نگران‌کننده است. آب جاری شده در جلگه نباید ما را فریب دهد.
مؤمنی گفت: پارسال 75 درصد نزولات جوی ما در جلگه اتفاق افتاد. ضمن این‌که آورد رودخانه‌های ما کماکان نگران‌کننده است و اگر این روند ادامه داشته باشد نمی‌توانیم آب مورد نیاز بخشی از کشتزار‌ها را تامین کنیم.
وی با بیان این که بازچرخانی یکی از راه‌های کمک به تأمین آب کشاورزی در استان است، تصریح کرد: ما برای بازچرخانی به کمربند پمپاژ در استان نیاز داریم تا پیش از ورود آب کشتزار‌ها به دریا حداکثر بهره را ببریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/787984/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه‌گذاری پرسود با خرید ویلا در چمستان

استقرار ناجیان غریق در سواحل دریای خزر از اول خرداد

محکومیت قاچاقچی الکل طبی در خرم‌آباد

فیلم/ پرسه پلنگ در جنگل‌های رامسر

حمایت همه‌جانبه سپاه ‌اردبیل از طرح نور فراجا + فیلم‌

برگزاری 31 همایش بزرگداشت امامزادگان در مازندران

برگزاری مراسمات دهه کرامت در 39 بقعه متبرکه مازندران

احتمال سقوط سنگ در جاده کرج - چالوس

رییس جمهور پایان هفته به مازندران سفر می کند

دستگیری عامل تیراندازی در خرم آباد

انسداد و ترافیک بالای جاده کندوان مشکل ساز شده است

احتمال سقوط سنگ در جاده کرج چالوس

ظرفیت‌های خرم‌آباد باید به جامعه معرفی شود

ماجرای پرداخت پول به موسسه مصاف چیست؟ به «خورشید خانوم» 145 میلیون تومان دادند تا در انتخابات شرکت کند؟!/ یک روزنامه: نواصولگرایان تصمیم گرفتند به کلونی اصلی افشاگری‌های اخیر علیه قالیباف، یورش ببرند

اجرای طرح ماهر مهمان در مدارس ابتدایی مازندران

پایان تعمیرات واحد 3 بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا

جزای یک میلیارد ریالی برای قاچاق چوب در بهشهر

جریمه یک میلیارد ریالی برای قاچاق چوب در بهشهر

مسابقه دوچرخه سواری در شیرود تنکابن

اجتماع بزرگ نوجوانان امام رضایی در حرم مطهر برگزار می‌شود

(تصاویر) شفق قطبی چگونه تشکیل می‌شود؟

تخلف 1973 واحد صنفی و خدماتی در مازندران

احتمال سیلاب و ریزش سنگ در محورهای کوهستانی مازندران

رئیس جمهور پنجشنبه به مازندران سفر می‌کند

شتاب بخشی به طرح تکمیل پارک موزه دفاع مقدس، همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور به مازندران

توزیع 86 هزار تن کود ازت در مازندران

قلع و قمع 105 فقره تغییرکاربری غیرمجاز در تنکابن

50 درصد شالیزارهای ساری آماده نشاکاری شد

اطلاعیه قطعی گاز در 3 شهر استان مازندران

ضرب المثل‌های ادبیاتی را وارد چرخه گفتاری و رفتاری می‌کنیم

ضرب المثل‌های ایرانی ریشه تاریخی دارند

حضور بانوی مازندرانی در رقابت‌های تکواندو آسیا

احتمال سقوط سنگ در جاده کرج - چالوس / مسافران در حاشیه جاده توقف نکنند

نات‌کوین؛ ارزدیجیتال تلگرام کی پول واقعی می‌شود؟

نیرگاه نکا آماده برای تامین برق تابستان

واحد بخار سیکل ترکیبی نیروگاه نکا به مدار تولید بازگشت

ورود دستگاه قضا به ترافیک جاده مرزن‌آباد تا تهران

برگزاری یادواره شهدای امدادگر در ساری

هدیه متفاوت دانش آموزان نیم قرن قبل مدرسه‌ای در آمل به دانش آموزان دهه نودی

دستگیری عامل تیراندازی در خرم‌آباد

بازسازی 212 سردهانه کشاورزی مازندران در 2 ماه اخیر

ویدئو| تصاویری از پَرسه پلنگ عظیم‌الجثه در رامسر

مسافران در جاده چالوس توقف نکنند

امام خمینی (ره) احیاگر معنویت و عقلانیت در تاریخ معاصر بود

رئیسی آخر هفته به شمال می‌رود

دریای خزر فردا مواج می‌شود

شعر حافظ حفظ کردن بچه دو سه ساله مسخره است

دو کتاب ارزشمند به نویسندگی بهروز اتونی درباره ضرب المثل‌های ایران در نمایشگاه کتاب

ضرب المثل‌های ایرانی ریشه تاریخی دارد

بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به سمت برنامه‌های ماندگار فرهنگی حرکت می‌کند