پیام مازند

آخرين مطالب

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند علمي

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند. به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند. «یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت. در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند. بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند». روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند. تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است. در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است. یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند.
به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند.
«یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت.
در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند.
بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند».
روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند.
تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است.
در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است.
یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فنس الکتریکی راهکاری ایمن جهت جلوگیری از سرقت

پسر خوشگل کره‌ای، روح و روان دختران جهان را به هم ریخت

جنیفر لوپز با این عکس به شایعات پایان داد

سپاهان بر سکوی سوم تور بین المللی دوچرخه سواری خزر

بازدید مدیر کل نوسازی مدارس از پروژه‌های در دست احداث رامسر

افشاگری طرفداری در مورد پرونده فساد در فوتبال ایران؛ 700 سکه و حواله خودرو، میثاقی واقعا پول گرفته است؟

فعالیت 18 هزار خادمیار مازندرانی در دهه کرامت

32 کیلومتر از راه‌های شهرستان گلوگاه خط کشی شد

مهلت شرکت در مسابقه مجازی کتابخوانی «هشت‌بهشت» تمدید شد

احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها چقدر است؟

«طرح نور» نه نافع است، نه رافع مشکل

موسسه مصاف رائفی پور چند حساب بانکی دارد؟

دولت می‌خواست تورم را تک‌رقمی کند، مشارکت مردم در انتخابات را تک‌رقمی کرد

بعضی روحانیون می گویند مردم در کشور کاره ای نیستند

رئیس دیوان عالی کشور: تعطیل کردن شنبه از یک «مجلس انقلابی» بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند، در خصوص آن اقلیت می‌توان تدابیر خاص اندیشید

موج جدید بارش‌ ها، از این روز آغاز خواهد شد

داستانک/ بوی مادر

حکایت جالب از ضرب المثل کسی که خرش از پل گذشت یعنی چه؟

کشف یک واحد تولید سم تقلبی در بابل

تجلیل از برگزیدگان مسابقه دار القران نور لنده

دبیرخانه تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی خزر در مازندران راه‌اندازی می‌شود

نکونام، نساجی را به آرزوی 24 ساله‌اش رساند

تاکید دادستان مازندران بر خدمت دهی مناسب در پارک‌ها

خدمات رسانی به شهروندان در پارک های ساری نامناسب است

افتتاح نمایشگاه گروهی آثار نقاشی در خرم ‎آباد

افتتاح نمایشگاه ظروف سفالی لعابدار دوره اسلامی در موزه بابل

خدمات رسانی به شهروندان در پارکهای ساری نامناسب است

9 خرداد، جنگ فوتبالی در نوشهر

ردیابی مگس میوه در هزار هکتار از باغهای بهشهر

طرح نور؛ فاز اول لایحه عفاف و حجاب است؟ هشدار درباره سیاسی شدن موضوع حجاب

تراکتور چگونه در مسیر سقوط قرار گرفت/ «پول» عامل خوشبختی نشد!

توزیع 800 کیلو بذر گواهی شده برنج در عباس آباد

رویداد ملی اشتغال در چالوس برگزار می شود

محفل خاطره گویی فتح خرمشهر در مازندران برگزار می شود

21 هزار مترمربع شبکه آبرسانی در کلاردشت اجرا شد

نیاز است که یک مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن تأسیس شود

ماجرای جنایت وحشتناک مرد دوزنه در جاده

دوئل عشقی دو مرد بر سر زن صیغه‌ ای، قربانی گرفت

جزییات جدید درباره تعطیلی آخر هفته

زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

تأثیر مطالعه بر سلامت روان

داستانک/ بو مادر

قرائت مکانیزه 61.5 درصد کنتور‌های برق

پرواز شماره 11 قرمزها برای استقلال(عکس)

کاهش 13 درصدی تورم کلی مازندران

غرق شدن یک جوان در رودخانه تجن

تاکید استاندار مازندران بر اجرای مصوبات سفر رئیس‌جمهور

همایش تکریم از خیرین پژوهش سلامت رویان برگزار می‌شود

حضور 2 تیم رسانه‌ای مازندران در رویداد ملی جام رسانه امید

دستورالعمل برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور اعلام شد