پیام مازند

آخرين مطالب

روند صعودی صادرات در استان‌های شمالی / بهبود اقتصاد کشور در گرو توسعه تجارت خارجی است اقتصادي

روند صعودی صادرات در استان‌های شمالی / بهبود اقتصاد کشور در گرو توسعه تجارت خارجی است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تغییر رویه دولت جدید در سیاست‌های کلان کشور از جمله توسعه تجارت با کشورها باعث شده است تا ضمن ارزآوری به کشور، وضعیت تولید و اشتغال تا حدودی بهبود پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، رونق صادرات است که مهمترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می‌دهد، در ایران سال‌ها اقتصاد کشور بر پایه صادرات نفت خام اداره می‌شد اما مدتی است که به واسطه حفظ این منابع و انتقال آن به نسل‌های بعد به صادرات کالاهای غیرنفتی با هدف کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام تاکید می‌شود.
به باور کارشناسان، صادرات کالاهای صنعتی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، وضعیت اشتغال در جامعه را بهتر خواهد کرد، ضمن اینکه صادرات غیرنفتی موجب کسب درآمدهای ارزی برای تأمین نیازهای وارداتی در کشور هم می‌شود.
گذشته از همه اینها، صادرات کالا باعث تاثیرپذیری کمتر کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهان که از اقتصاد نفتی به وجود می‌آید، خواهد شد، از این رو تحولات اقتصاد جهانی به سمت حذف موانع تعرفه‌ای و کاهش تعرفه‌های صادراتی حرکت می‌کند و برای افزایش سهم کشور در اقتصاد جهانی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، جهش صادراتی امری جدی به حساب می‌آید.
توسعه تجارت منجر به بهبود تولید می‌شود جمیله رجبلو، کارشناس مسائل اقتصادی در این زمینه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: همه کشورها برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیاز به مبادله دارند که این مبادله بر اساس تقسیم کار اجتماعی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه تجارت باعث می‌شود تا بنگاه‌های داخلی در سطح گسترده‌ای به عوامل تولید با هزینه کمتر دست پیدا کنند، می‌افزاید: صادرات به وسیله منافع جانبی قادر است بر بهره‌وری کل عوامل تولید اثر مثبت بگذارد و موجبات افزایش کل تولید اقتصاد را فراهم کند.
این مدرس دانشگاه معتقد است: تجارت منجر به افزایش تخصص و کارایی در بخش‌های صادراتی می‌شود و در نهایت باعث تخصیص مجدد منابع از بخش‌های غیرتجاری و غیرکارا به بخش‌های تجاری می‌شود که این پدیده می‌تواند به رشد تولید کمک کند.
رجبلو با تاکید بر اینکه افزایش صادرات بر رشد تولید و بهره‌وری تأثیر مستقیم دارد، می‌افزاید: بنابراین توسعه تجارت خارجی نه تنها باعث ارزآوری می‌شود بلکه به افزایش تولید و به تبع آن اشتغال هم کمک شایانی خواهد کرد.
یکی از پتانسیل‌های توسعه مبادلات تجاری با دنیا استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی و صادرات از این طریق به کشورهای همسایه است، چراکه دسترسی آسان و زمان کوتاه حمل بار به کاهش هزینه‌ها و قیمت تمام شده محصول کمک زیادی می‌کند.
گلستان یکی از این استان‌هاست که مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد و به همین خاطر است که از آن به عنوان دروازه ورود به بازارهای تجاری کشورهای حوزه cis یاد می‌شود.
مدیرکل گمرکات گلستان از صادرات افزون بر 435 هزار تُن انواع کالای غیرنفتی از مبادی گمرکی این استان به ارزش 256 میلیون و 571 هزار دلار از ابتدای سال‌جاری تاکنون خبر می‌دهد و می‌گوید: این میزان صادرات به لحاظ وزنی 44 درصد و به لحاظ ارزش دلاری 40 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

پیام مازند

صادرات کالا از گلستان به 27 کشور دنیا شهریار شهریاری مدیرکل گمرک استان گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره صادرات استان به سایر کشورها، می‌گوید: پلی استایرن، پنیر، تخم‌مرغ، انواع لوله پروفیل و آهنی، خوارک آماده آبزیان، ورق نئوپان، یُد، خرما، پسته فندقی و طاقه نایلون 10 کالای عمده صادراتی گلستان در 10 ماه گذشته بوده است.
وی بابیان اینکه کالاهای غیرنفتی گلستان در 10 ماه نخست سال‌جاری به 27 کشور جهان صادر شده است، اضافه می‌کند: بیشترین حجم صادرات این استان در مدت یاد شده با حدود 76 میلیون دلار معادل تقریبی 30 درصد به ترکمنستان بوده است.
به گفته مدیرکل گمرکات گلستان، کشورهای قزاقستان، عراق، پاکستان، ازبکستان، بلغارستان، رومانی، ارمنستان، روسیه، افغانستان، قرقیزستان، لهستان، ترکیه، تاجیکستان، گرجستان، هند، آذربایجان، امارات، یونان، قطر، قبرس، عمان، بلاروس، بحرین و کویت در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
وی ادامه می‌دهد: در این مدت افزون بر 68 هزار و 545 تُن انواع کالا به ارزش تقریبی 131 میلیون و 784 هزار دلار از طریق گمرک مرزی اینچه‌برون وارد استان شد.
شهریاری، روغن خام سویا، استیرن، فوتس اویل، پارچه و الیاف پنبه را از جمله کالاهای وارداتی از مرز اینچه برون اعلام می‌کند و می‌گوید: این کالاها از 25 کشور وارد شده است که چین با حدود 44 میلیون و 967 هزار دلار در صدر آن قرار دارد.
وی در خصوص حجم و ارزش ترانزیت خارجی از گمرکات گلستان در 10 ماه گذشته می‌گوید: در این مدت 45 هزار و 189 تُن انواع کالا به ارزش تقریبی 235 میلیون و 760 هزار دلار وارد شده است.
افزایش 50 درصدی صادرات از مازندران مازندران از دیگر استان‌هایی است که با برخورداری از ظرفیتی نظیر منطقه اقتصادی ویژه بندر امیرآباد به عنوان بزرگترین بندر شمالی ایران از ظرفیت بالایی برای توسعه صادرات برخوردار است و خوشبختانه تجارت در این منطقه از رونق خوبی برخوردار است، در کنار این منطقه صادرات کالا از چهار گمرک نوشهر، ساری، فریدون‌کنار و آمل هم انجام می‌شود و این شرایطی را به وجود آورده است که مسئولان این استان با خرسندی خبر افزایش حدود 50 درصدی صادرات کالا از این استان را خبر می‌دهند.
امیر جمشیدی، سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران در این‌باره به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: در 9 ماه سال‌جاری بیش از یک میلیون تن انواع کالا از گمرکات استان مازندران صادرات شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 48 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه می‌دهد: ارزش صادرات انواع کالا از گمرکات مازندران در این مدت بیش از 237 میلیون و 686 هزار دلار بود که از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه پارسال 15 درصد افزایش دارد.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران می‌افزاید: پنج قلم عمده کالاهای صادراتی شامل فرآورده‌های لبنی با 90 میلیون دلار، سیمان با 30 میلیون دلار، مواد پلاستیکی با 25 میلیون دلار، مرکبات با 17 میلیون دلار و فرآورده‌های خوراکی گوناگون با 12 میلیون دلار بود و از این حیث سهم ارزشی 74 درصدی از کل صادرات گمرکات مازندران را داشته‌اند.
وی می‌گوید: عمده کالاهای صادراتی گمرکات‌مازندران به 47 کشور دنیا ارسال می‌شود که به ترتیب عراق با 110 میلیون دلار، روسیه با 57 میلیون دلار، ترکمنستان با 11 میلیون دلار، قزاقستان با 10 میلیون دلار و امارات با هفت میلیون دلار جزو پنج کشور اول طرف مبادله تجاری گمرکات مازندران بوده‌اند.

پیام مازند

صادرات بیش از 468 میلیون دلار از گیلان صادق برزگر، سرپرست نظارت بر گمرکات گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از صادرات 782 هزار و 620 تُنی کالا از گمرکات این استان در 9 ماه سال‌جاری خبر می‌دهد و می‌گوید: این میزان صادرات بیش از 468 میلیون دلار ارز وارد کشور کرده است.
وی با بیان اینکه این مقدار کالا به ارزش 468 میلیون و 191 هزار و 693 دلار ارزآوری داشته است، می‌افزاید: این کالاها، شامل محصولات نباتی، سبزیجات، معدنی، سیمان، سنگ، نمک، شیشه، محصولات شیمیایی، پلاستیکی و نیز صنایع غذایی نظیر بیسکوئیت، کلوچه، رب گوجه و کنستانتره است.
وی اضافه می‌کند: این کالاها از گمرکات گیلان به کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان، گرجستان، افغانستان، اوکراین، ترکمنستان و بلاروس صادر شده است.
به گزارش ایمنا، اقتصاددانان اهمیت ویژه‌ای برای تجارت خارجی یا همان صادرات در روند توسعه اقتصادی قائل هستند و از آن به عنوان موتور رشد اقتصادی نام می‌برند، چرا که صادرات زیربنای اصلی تقسیم کار اجتماعی است و می‌تواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم کندف بنابراین امیدواریم با رشد و توسعه در این بخش بتوان نقصان و کمبودهای مالی را به نوعی جبران کرد.
گزارش از الهام رئوفی‌فر، خبرنگار ایمنا در گلستان
کد خبر 734435

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعزام زائران آملی به مرقد امام راحل

افق دید امام براساس مبارزه با استکبار و نظام سلطه بود

نشانه‌های رکود در بازار‌ها در آستانه انتخابات

ضرورت تعامل حداکثری بازار پول و سرمایه/ تصمیم‌گیری برای افزایش سرمایه ایران خودرو در تیرماه

دستگیری 4 متهم سرقت به عنف در نوشهر

آفتاب بهاری در مازندران

تهرانی‌ ها روز دوشنبه مراقب خود باشند

عرضه «صدایی که از اعماق وجودم می‌آمد» در کتابفروشی‌ها

تکذیب ثبت نام استاندار مازندران برای انتخابات ریاست جمهوری

امام خمینی یک نور الهی است که هرگز خاموش نمی شود

تداوم هشدار زرد هواشناسی؛ بارش باران و تگرگ در محورهای شمالی کشور

جهان امروز بیش از هر زمانی به اندیشه‌ها و آموزه‌های امام خمینی (ره) نیاز دارد

باز کردن قفل کیف پول بیت‌کوین 3میلیون دلاری ازطریق «هک زمان»

از خداحافظی باشکوه کروس تا رقص نور و جشن قهرمانی در برنابئو / عکس

آیین سوگواری سی و پنجمین سالگرد رحلت امام راحل (ره) در آمل برگزار شد

سرمایه‌گذاری برای پروژه‌ها باید با تایید بانک مرکزی باشد

صدها زائر آملی به مرقد امام راحل اعزام شدند

جایگزین ریال؟

مستند ساری تجربیات ارزان‌ ترین راهکار برای تولید علم است

محاکمه مرد طمعکار به اتهام قتل هولناک زن ثروتمند

مردم محمودآباد طعم شیرین وقف را باید در زندگی خود حس کنند

گنبد آجری و تاریخی روستای بالاسرست در آستانه تخریب + فیلم

لرستان میزبان جشنواره سراسری فرهنگی و ورزشی می‌شود

مراسم سالروز ارتحال امام در حوزه کمالیه خرم‌آباد برگزار می‌شود

حمل‌ونقل دریایی انگیزه سرمایه گذاری را در مازندران بیشتر کرده است

بین رفتن یا نرفتن مانده ای آرام جان؟

مهتاب پشت ابر نماند...

پایان ریال در اقتصاد ایران؟

ترافیک راه های مازندران سنگین است

آبیاری 52 هزار هکتار اراضی مازندران از سد شهید رجایی

اعلام ساعت کار اداری جدید دستگاه های مازندران

حدیثی آیه ای چیزی بخون مادر پریشونم

آزمون استخدامی اختصاصی افراد دارای معلولیت 17 خرداد برگزار می‌شود

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز چهارشنبه

والتر کاپاشر نویسنده اتریشی درگذشت

تشریح محدودیت‌های ترافیکی جاده‌ها در تعطیلات پیش‌رو/ اعلام زمان یکطرفه شدن چالوس و هراز

تبریک احمد نور برای قهرمانی پرسپولیس

پوشش فیبر نوری 380 روستای مازندران

هشدار هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز چهارشنبه

نصب 255 سایت مخابراتی در دولت سیزدهم

محدودیت‌های ترافیکی 7 روزه در محورهای مازندران

ساعت جدید کار ادارات مازندران

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌ها از 13 تا 19 خرداد

«ز اشک پرس حکایت»، روایتی از غم رحلت امام خمینی(ره) ‌

دیدگاه‌های معمار کبیر انقلاب و شهدای 15خرداد تا ابد در تاریخ این کشور ثبت شد

مازندران دومین استان با رشد منفی جمعیت است

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی 7 روزه در راه‌های مازندران

مخابرات مازندران از زیان‌دهی گزاف خارج شده است

جمعیت مازندران درحال کاهش است!

مخابرات مازندران بعد از 12 سال به سوددهی رسید