پیام مازند
خرماکلا؛ روستایی که به معدن گل تبدیل شد
چهارشنبه 13 اسفند 1399 - 10:18:56
پیام مازند - خبرگزاری فارس مازندران ـ زهرا طاهری‌پرکوهی| حاصلخیزی استان مازندران موجب شده حتی از میان سنگ هم سبزه بروید و همین موضوع این سؤال را در ذهن به وجود آورده که چگونه استانی با این همه سرسبزی این همه جوان بیکار داشته باشد.
در مقابل این نگاه که برخی جویای کار هستند برخی این اعتقاد را دارند کسی که علاقه‌مند به کار باشد بیکاری در استان مازندران معنا ندارد و در این میان برخی از روستاییان با بهره‌گیری از این ظرفیت توانستند گام‌هایی به‌سوی پیشرفت برداشته و حتی از دل روستاهای افرادی توانستند نام این روستاها را پرآوازه کنند.

پیام مازند

در کنار این موضوعات در چند دهه اخیر به دلایل مختلف از جمله نبود بسترهای اشتغال، توسعه نیافتگی و همچنین جذابیت زندگی شهری جمعیت روستایی استان وارد روند کاهشی شد و یکی از مسائل بحث مهاجرت به شهرها بوده که برای پیدا کردن کسب و کار و درآمد از دیار پدری خود دل کنده و راهی شهرها می‌شدند، آن هم با هزار دردسر کارگری و مستاجری، اما در این میان برخی از روستاییان کاری کردند، کارستان نمونه آن جوانان روستای خرماکلا با تکیه بر ظرفیت‌های روستا نه تنها راهی شهر نشدند بلکه در روستا کسب و کار راه انداختند و اکنون به درآمد خوبی رسیدند و روستا را به معدن گل تبدیل کرده و کماکان این مسیر ادامه دارد.
*این روستا بیکار ندارد
در روستای خرماکلا بیکار وجود ندارد و همه در تب و تاب کسب و کار و تولید هستند، اکنون با حمایت مسؤولان مسیر پرفراز و نشیب اشتغال برایشان هموار شده و می‌توانند وارد دنیایی شوند که واقعا به آنجا تعلق دارند؛ درست است دنیای‌شان پر از زحمت، پشتکار و تلاش است اما در این دنیای زیبا دیگر خبری از دغدغه بیکاری نیست و مهم‌تر از همه اینکه این اتفاق در دیارشان جایی که به آن تعلق دارند رقم خورده است.

پیام مازند

اینجا دیگر صحبت از نگرانی نیست بلکه حرف‌شان تولید است و کارآفرینی و همه به دنبال راهکاری برای تولید بیشتر و موفقیت در این مسیر هستند و خیلی زود توانستند تعداد گلخانه‌ها را افزایش دهند و نکته جالب اینکه این روند کماکان تداوم دارد.
*قدم‌های استوار روستاییان
با همت روستاییان، جوانان این روستا دیگر سرشان پایین و دل‌های‌شان نگران نیست که نکند روزی از دیار خود دل بکنند بلکه قدم‌هایشان استوار است و نه تنها به فکر دلتنگی و دوری از دیار خود نیستند بلکه با ایجاد اشتغال در این مسیر حتی برای فرزندان خود نیز در آینده فرصت شغلی ایجاد خواهند کرد و دیگر حتی فکر دلتنگی و غربت را از دل خود دور کردند.

پیام مازند

*خرماکلا؛ روستایی که به معدن گل تبدیل شد
ولی‌الله ناد‌علیزاده مسؤول کانون فرهنگی شهید گرایلی روستای خرما‌کلای قائم‌شهر یکی از جوانانی است که ایده نخستین گلخانه لیموترش را در سال 96 در روستای خرماکلا اجرا کرده و اکنون جوانان روستا نیز در این مسیر قدم برداشتند و تاکنون تعداد گلخانه‌های روستا به حدود 200 گلخانه رسیده است.
این روستا به معدن گل تبدیل شده از لیموترش گرفته تا گل و سبزی و صیفی و باید گفت همه روستاییان درحال تکاپو هستند و جوانی نیست در این روستا بیکار باشد و اکنون خرماکلا به پایتخت لیموترش گلخانه‌ای ایران تبدیل شده است.

پیام مازند

با کمک مجموعه کانون فرهنگی شهید گرایلی و پایگاه بسیج آموزش‌های لازم به جوانان داده شدو مراحل اخذ مجوزها نیز تسهیل شده است تا جوانان بهتر بتوانند در مسیر کار و تولید قدم بردارند.
واحدهای گلخانه‌های نه تنها در روستای خرماکلا بلکه در روستاهای اطراف نیز درحال توسعه است، موضوع مهم استقبال جوانان برای ورود به این کار است؛ به‌طوری‌که در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه گلخانه‌ها، بسته‌بندی، حمایت از تولید کنندگان از صفر تا صد، احداث سازه، ایجاد شرکت تعاونی به منظور فروش و تهیه نهاده‌های کشاورزی همه و همه درحال اجرا است.

پیام مازند

*روند افزایش گلخانه‌ها
رضا قاسمی عضو شورای اسلامی روستای خرماکلای قائم‌شهر نیز در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: بحث احداث گلخانه پرورش گل و گیاه و لیموترش حدود سه سال است که در این روستا مطرح شده ولی طی دو سال اخیر تعداد گلخانه‌ها افزایش پیدا کرده به‌طوری‌که تعداد گلخانه لیموترش به 200 گلخانه پرورش لیمو در دست اقدام است.

پیام مازند

وی با اشاره به اینکه روستاییان در این زمینه بسیار علاقه‌مند هستند، افزود: نکته جالب این است که بیشتر این افراد جوانان هستند.
عضو شورای اسلامی روستای خرماکلای قائمشهر با بیان اینکه این روستا دارای یک‌هزار و 150 نفر جمعیت در قالب 360 خانوار است، اضافه کرد: با اتفاقات خوبی که طی سال‌های گذشته در این روستا رقم خورده می‌توانیم بگوییم که جوان بیکار در این روستا نداریم.

پیام مازند

*دریافت تسهیلات از 6 ماه به یک هفته رسید
قاسمی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی که انجام دادیم کاهش پروسه زمانی دریافت مجوزها بوده به‌طوری‌که زمان گرفتن مجوز پرورش گل و گیاه و یا لیمو در گذشته 6 ماه بوده اکنون به یک هفته رسیده است.
وی بیان کرد: به جوانانی که قصد احداث گلخانه در واحد یک هزار متری را داشته باشند 500 میلون تومان تسهیلات با دوره تنفس یک ساله البته با بهره چهار درصد از سوی بنیاد برکت اختصاص می‌یابد.

پیام مازند

قاسمی یادآور شد: درحال حاضر بیش از 300 واحد گلخانه لیموترش و 100 واحد گلخانه گل و گیاه در حال فعالیت بوده که پیش‌بینی ما این است که 500 گلخانه با وسعت 200 هکتار برسد.
*تولید 3 هزار قلم محصولات کشاورزی؛ فرصت خوبی برای اشتغال در مازندران
عبدی مدیرکل امور روستایی استاندار مازندران نیز در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: باید گفت زیرساخت‌های اشتغال در روستاهای مازندران وجود دارد و در این مسیر روستاهای استان گام‌های بزرگی برداشتند که یکی از روستاها، روستای خرماکلا است.

پیام مازند

وی با اشاره به تولید 3هزار قلم محصولات کشاورزی در مازندران، افزود: برخی از روستاییان باانگیزه در این مسیر وارد شدند و اثبات کردند این مسیر شدنی است.
* روستاییان باانگیزه
مدیرکل امور روستایی استاندار مازندران تصریح کرد: با گام‌های خوبی که در راستای توسعه اشتغال در روستاهای استان برداشته شده روستاییان ترغیب شده و جوانان برای بازگشت و درواقع مهاجرت معکوس انگیزه کافی پیدا کردند.

پیام مازند

در دوم دی ماه در روستای خرماکلای قائمشهر با حضور آیت‌الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان و حسین‌زادگان استاندار مازندران به‌صورت ویدئو کنفرانسی در راستای بهره‌برداری از 28هزار طرح اقتصادی و اشتغالزایی و زیربنایی بنیاد برکت با حضور قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و مخبر رئیس عالی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، افتتاح 100 طرح ویژه گلخانه‌ای در استان مازندران در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش فارس، همت و اراده بالای روستاییان و حمایت‌های مسؤولان توانست تولیدات بومی را راه‌اندازی کند و امید را در دل مردم روستانشین منطقه خرماکلا زنده کند که در این سال‌ها نام خرماکلا زبانزد عام و خاص است.
انتهای پیام/86034/ج

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/189637/خرماکلا؛-روستایی-که-به-معدن-گل-تبدیل-شد
بستن   چاپ