پیام مازند
ضرورت ترغیب جامعه به مهارت آموزی/ ایجاد صنایع تبدیلی از ملزومات توسعه اقتصادی مازندران است
چهارشنبه 13 اسفند 1399 - 22:03:04
پیام مازند - حجت الاسلام محمدی لائینی با تاکید بر ضرورت ترغیب جامعه به مهارت آموزی، گفت: باید برنامه‌ریزی کنیم از حداقل منابع حداکثر فرصت را ببریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر محمدی لائینی» ا مروز (13اسفند) درنشست با «علی اوسط هاشمی» معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور ضمن تحسین رویکرد مهارت آموزی فنی و حرفه ای برای تربیت نیروی کار با هدف توسعه اقتصادی کشور، اظهار کرد: متاسفانه هنوز کاملا نتوانستیم میل به کار یدی و کارگاهی و تولیدی را بین اقشار مختلف جامعه تقویت کنیم و جوانان و دانش آموختگان تنها به دنبال کار دولتی هستند.
نماینده ولی فقیه درمازندران افزود: محصول این نگاه و عدم توجه به مهارت‌آموزی، موجب شده امروز با بیشترین بیکار فارغ‌‌التحصیل مواجه باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت ترغیب جامعه به مهارت آموزی، گفت: باید برنامه‌ریزی کنیم از حداقل منابع حداکثر فرصت را ببریم.
حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه آدم اگر ساخته بشود همه چیز ساخته می شود اگر بخواهیم به راحتی زندگی کنیم و همه دست به جیب خود بگذارند دنبال کار آسان و ساده باشند کسی به جایی نمی رسد اما اگر به جوان جویای کار، مهارتی بیاموزیم و فرهنگ و نگاه او را نسبت به کار عوض کنیم آنگاه موفق عمل کردیم.
وی اذعان کرد: یکی از موضوع‌هایی که همیشه مورد تأکید دین اسلام قرار گرفته، بحث کار و کوشش و پرهیز از بطالت است.هرگاه در جامعه ای کار ارزش شد و بیکاری آفت جامعه معرفی شد می توانیم شاهد توسعه اقتصادی و پویایی باشیم.
حجت الاسلام محمدی لائینی ادامه داد: در بعضی از استان ها فرهنگ کار در بین مردم رواج دارد و کسی به پرستیژ توجه ندارد و برای کسب درآمد با تمام توان کار می کنند و این ارزشمند است. به طور نمونه بسیاری از مهندسین خارجی در پروژه ها بیشتر از کارگران خود کار می کنند این فرهنگ می تواند پیش برنده باشد .
وی با بیان اینکه مدیران در فرهنگ سازی، ریل گذاری و برنامه ریزی موثر هستند، اظهار کرد: مالزی با یک عزم جدی دگرگون شد. باید تجربیات دیگر کشورهای پیشرفته را برای توسعه کشور به کار بگیریم. ما در مازندران روی طلا نشسته هستیم و داریم از فقر رنج می بریم؛ کوه، دریا، کشاورزی، راه های مواصلاتی، راه آهن، جنگل و دریا را داریم اما بیکاری معضل استان است. مغز ها را درست نساختیم که از این موهبت های الهی به درستی برای ثروت اندوزی استفاده کنیم.
حجت الاسلام محمدی لائینی به فقر مازندران در حوزه صنایع تبدیلی اشاره کرد و گفت: بزرگترین آفت اقتصاد ما خام فروشی است؛ خارجی ها زعفران ما را به ارزش افزوده تبدیل می کنند. مازندران با این همه کشاورزی صنایع تبدیلی نداریم چندسال گذشته سرما و یخبندان در استان داشتیم و مرکبات فقط مورد استفاده برای آبمیوه گیری داشتند اما استان از داشتن صنایع تبدیلی محروم بوده است و باغداران مرکبات یخ زده را کنار جاده ها رها کردند.
وی به نقش اثرگذار فنی و حرفه ای در آموزش مهارت به جوانان جویای کار اشاره کرد و افزود: فردی که مهارت آموخته باید مورد حمایت مالی قرار بگیرد تا مهارت تبدیل به کسب درآمد شود.
حجت الاسلام محمدی لائینی خواستار شناسایی نقاط قوت و ضعف در حوزه فنی و حرفه ای استان مازندران شد و گفت: ارتقای درخور و در تراز مردم فداکار و شریف مازندران را در این حوزه خواستاریم.
پایان پیام/286

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/189866/ضرورت-ترغیب-جامعه-به-مهارت-آموزی--ایجاد-صنایع-تبدیلی-از-ملزومات-توسعه-اقتصادی-مازندران-است
بستن   چاپ