پیام مازند
افتتاح واحد غرب در گرو نیازها و انتظارات منطقه است
سه شنبه 17 فروردين 1400 - 14:17:23
پیام مازند - ایسنا/مازندران رئیس جهاد دانشگاهی مازندران افتتاح یک مرکز تحت مجموعه جهاد در غرب استان را در گرو نیازها و انتظارات منطقه با توجه به ظرفیت های موجود دانست.
به گزارش خبرنگار ایسنا، نشست هماهنگی راه‌اندازی و عقد تفاهم‌نامه یک مرکز جهاد دانشگاهی در غرب مازندران روز گذشته در محل فرمانداری تنکابن برگزار شد.
در این نشست که با حضور ریاست و معاونین پشتیبانی، آموزشی، پژوهشی و اشتغال جهاد دانشگاهی مازندران و همچنین فرماندار، امام جمعه، رئیس بخش مرکزی و رئیس دانشگاه رودکی تنکابن در شهرستان برگزار شد، محمدرضا شافعیان، رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر ظرفیت ها و قابلیت های بالای غرب استان خاطرنشان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف خدمات ارزشمندی را ارائه کرده و در بسیاری موارد پیشگام بوده است.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به فقدان شدید بسیاری از فعالیت های علمی و پژوهشی در غرب استان، دلیل آن را نبود یک مرکز دولتی دانشگاهی، فقدان پایگاه های پژوهشی و مجموعه های مطالعاتی در حد فاصل شهرستان‌های نور تا رامسر دانست و افزود: غرب استان مستحق حمایت‌های بیشتری است چرا که ظرفیت‌های این مناطق بالاست.
شافعیان با ابراز علاقه و اعلام آمادگی مجموعه جهاد دانشگاهی برای راه‌اندازی یک مرکز در غرب استان، راه اندازی این واحد را منوط به احصای خواسته ها، انتظارات و ظرفیت های منطقه دانست و تاکید کرد: نخست باید چالش ها و نقاط ضعف و نواقص غرب استان به ویژه تنکابن شناسایی و احصا شود تا مشخص کنیم که آیا انتظارات و توقعات مدیران ارشد در حوزه عملیاتی و استحفاظی جهاد دانشگاهی قرار می گیرد یا خیر، سپس مرکز غرب استان راه اندازی شود.
وی ایجاد حضور جهاد دانشگاهی در غرب و انجام ماموریت ها و فعالیت های تحت اختیارات این مجموعه را در گرو مشارکت همه مدیران ارشد و اجرایی غرب استان دانست و اظهار کرد: استقرار واحد جهاد دانشگاهی در غرب و در یک مجموعه دانشگاهی با اعضای هیئت علمی مایه مباهات و مسرت است اما اقدامات جهادی نیازمند پای کار آمدن تمامی مسئولان است و اجرای طرح ها و برنامه های جهاد حضور و حمایت بزرگان و مدیران شهری و شهرستانی را طلب می کند.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه احداث این مرکز به معنای انجام فعالیت ها و پاسخگویی در برابر ارائه عملکردها بوده و صرف ایجاد یک واحد در غرب نیست تصریح کرد: از آنجا که جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلفی چون اشتغال، پژوهش، فعالیت های علمی و اقتصادی، رسانه و خبرگزاری و نیز انتشارات متولی ارائه خدمات درخشانی است، لازم است متناسب با نیازها و توقعات مدیران منطقه و انتظارات آنان و محدوده عملیاتی خویش گام بردارد تا در آینده از احداث یک مرکز منفعل و ناکارآمد تاسف نخورده و همکاری فی ما بین استمرار داشته باشد.
شافعیان در ادامه با اشاره به ظرفیت خبرگزاری ایسنا، این مجموعه را یک بمب خبری توصیف کرد و آن را بالاتر از دیگر خبرگزاری ها به دلیل داشتن صداقت و اشراف کامل به موضوعات متنوع و گوناگون دانست و گفت: بزرگان شهر و مدیران ارشد شهرستانی می توانند از ظرفیت خبرنگاران ایسنا برای رفع و حل و فصل مشکلات و نواقص منطقه ای خود استفاده کنند و فقط کافیست مشکلات را به قلم آنان بسپارند.
وی دارا بودن اولین جایگاه علمی در تولید جلبک اسپرولینا و ریزجلبک‌های دیگر را افتخار ملی جهاد دانشگاهی مازندران برشمرد و اظهار کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی با داشتن یک شبکه بسیار تنیده، مرتبط و منسجم در سراسر کشور این قابلیت را دارد تا با کمک گیری از ظرفیت شبکه گسترده خود در تمامی استان ها، نیازهای مازندران و مدیران استانی و منطقه ای را تامین کند.
شافعیان به ظرفیت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که زیر نظر جهاد دانشگاهی و متولی فعالیت های میدانی نظرسنجی در سطوح مختلف شهرستانی، استانی و ملی است اشاره و خاطرنشان کرد: برای اینکه کار مقطعی انجام نگرفته و مرکزی پویا و آینده نگر در منطقه داشته باشیم می توان از ظرفیت ایسپا برای احصای عیوب و نواقص منطقه در حوزه های مختلف فرهنگی، پژوهشی و آموزشی استفاده و مشکلات را شناسایی کرد.
وی شکل گیری و احداث یک مرکز ذخیره سازی خون بندناف در غرب استان را نمونه ای از ضرورت های منطقه دانست و تاکید کرد: واحدها و شعبات جهاد دانشگاهی می توانند با قرارگیری در بطن دانشگاه ها و با برگزاری کلاس های عملی، سبب مهارت افزایی دانشجویان و آماده کردن آنان برای حضور در جامعه و عرصه های مختلف اشتغال شوند.
در ادامه این نشست، امام جمعه تنکابن، موفقیت بدست آمده جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف را الگوی مناسبی برای پیاده سازی در غرب استان دانست و اظهار کرد: مشکلات فرهنگی، علمی و پژوهشی مختلفی در جامعه وجود دارد که قابل کتمان نیست و می توان از ظرفیت جهاد دانشگاهی برای ریشه کن کردن مشکلات بهره برد.
سید مهدی هدایتی، درآمدزایی از راه تحقیقات و مقالات علمی و پژوهشی را یکی از آفات عرصه دانش و آموزش معرفی کرد و با اعلام آمادگی برای کمک به راه اندازی مرکز جهاد دانشگاهی در تنکابن افزود: اینکه الان دانشجویان به دنبال تحقیق نیستند چالشی است که نیاز به چاره جویی دارد و اگر بناست دفتری با نام جهاد دانشگاهی در غرب دایر شود باید تاثیرگذاری داشته و آینده محور باشد.
در ادامه جلسه فرماندار تنکابن با تبیین چگونگی شکل گیری نهاد جهاد دانشگاهی به دستور حضرت امام (ره) گفت: این نیاز احساس شد که دانشگاه نیاز به تفکری جهادی برای ارتقای فرهنگ دینی، اسلامی و ملی و همچنین ایجاد پل ارتباطی بین صنایع و دانشگاه دارد که بر این اساس واحد جهاد دانشگاهی شکل گرفت تا ظرفیت دانشگاه ها برای خدمت به مردم و نظام ارتقا پیدا کند.
سیدامیر حسینی جو با اشاره به فقدان پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه و بارز دانستن این عیب در غرب استان تاکید کرد: رتبه برتر استان با کسب بالاترین میزان قبولی در کنکور، کسب بیش از چندصد کرسی رشته های پزشکی و دیگر رشته های مهندسی و فنی دانشگاه های برتر کشور توسط دانش آموزان تنکابنی، نشانگر پتانسیل بالای شهرستان برای حضور و ورود واحد جهاد دانشگاهی برای تقویت دانشگاه ها در منطقه است.
وی با بیان اینکه مردم و گروه هدف و مخاطبان جهاد دانشگاهی باید حضور این مجموعه را پس از راه اندازی در شهرستان لمس کنند و از خدمات آن بهره مند شوند تصریح کرد: هر آنچه می تواند به کمک ارتقای سطح علمی و پژوهشی غرب استان بیاید نیازمند توجه جهاد دانشگاهی است و هر نقصی و عیبی که احصا شده می تواند با استفاده از توان جهاد دانشگاهی چاره جویی و حل و فصل شود و دوران حضور این مرکز در تنکابن باید با فصول قبل از آن متفاوت باشد.
فرماندار تنکابن جهاد دانشگاهی را دارای ظرفیتی بسیار بالا برای ارتقای توان علمی و صنعتی منطقه دانست و با برشمردن مزیت ها و پتانسیل های بارز شهرستان افزود: تنکابن رتبه برتر تولید کیوی استان و کشور را با رقم 70 هزار تن در سال داراست، همچنین در تولید مرکبات نیز بزرگترین تولید کننده است اما با کمبود مراکز فرآوری محصولات در منطقه مواجه بوده، ضمن اینکه رشته های دانشگاهی مرتبط با ظرفیت های منطقه نظیر گردشگری و کشاورزی اندکند و از کیفیت لازم را برخوردار نیست.
حسینی جو، در پایان اجرا و احداث یک مرکز موثر جهاد دانشگاهی در غرب را اتفاقی خوب و سبب ایجاد امیدواری برای منطقه در حال و آینده دانست و با اعلام آمادگی برای راه اندازی این واحد افزود: مجموعه علمی جهاد دانشگاهی با نگاه تخصصی خود می تواند نقشه راه برای منطقه تعریف کند.
به گزارش ایسنا، در خاتمه جلسه مقرر شد تا در فرصت یک ماهه، ظرفیت های منطقه شناسایی و احصا شده و با تقویت مفاد تفاهم‌نامه و ذکر نیازها و انتظارات و همچنین برشمردن نواقص موجود، جلسه عقد تفاهم نامه و بازدید از مرکز واقع در موسسه آموزش عالی رودکی، برگزار شده و در آیینی واحد جهاد دانشگاهی غرب استان افتتاح شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/197637/افتتاح-واحد-غرب-در-گرو-نیازها-و-انتظارات-منطقه-است
بستن   چاپ