پیام مازند
اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی مازندران 3.5 برابر شد
دوشنبه 23 فروردين 1400 - 07:29:54
پیام مازند - ساری - رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که ردیف اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی استان امسال حدود 350 درصد افزایش یافته است.

عزیزالله شهیدی فر روز دوشنبه همزمان با آغاز نشاء مکانیزه برنج مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی استان از حدود 700 میلیارد تومان به 2 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است.
وی از کشاورزان خواستار شتاب بخشی به اجرای طرح های ماشینی کردن کشاورزی با هدف کاهش هزینه ها و افزایش میزان درآمدزایی گفت و که هیچگونه محدودیتی برای پرداخت اعتبارات مکانیزاسیون در استان وجود ندارد.
ردیف اعتباری مستقل برای مکانیزاسیون کشاورزی برای نخستین بار سال 92 با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعریف شد و همه ساله ادامه یافت به گونه ای که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال 92 تاکنون به تدریج هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
با توجه به این که طبق مصوبه وزارت جهاد کشاورزی محدودیتی برای جذب این تسیهلات بین استان های مختلف کشور وجود نداشت ، کشاورزان مازندران تاکنون بیشترین میزان تسهیلات را دریافت کرده اند. بر اساس آمار اداره امور فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، طی سال های 92 تا 99، به طور میانگین چهار تا 4.5 درصد از اعتبارات این ردیف ها را مازندران جذب کرد.
گزارش رسمی جهاد کشاورزی مازندران نشان می دهد که مازندران در این مدت 680 میلیارد تومان از تسهیلات ردیف اعتباری مستقل برای مکانیزاسیون کشاورزی استفاده کرد که 148 درصد بیشتر از مبلغ 460 میلیارد تومانی است که به عنوان سهم استان در نظر گرفته شده بود.
یکی از زیربخش های مهم کشاورزی مازندران که از ردیف اعتباری مکانیزاسیون استفاده کرد ، برنکاری استان بود که نتیجه آن افزایش میزان تولید از 902 هزار و 206 تن سال 92 به یک میلیون و 428 هزار و 742 تن در سال 99 بوده است که حاکی از افزایش بیش از 50 درصدی است.

پیام مازند


پرواز 60 فروند پهپاد کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین از وجود 60 دستگاه پهپاد برای مبارزه با آفت و علف های هرز مزارع کشاورزی زراعی و باغی استان خبر داد.
وی گفت که این پهپادها در عملیات سمپاشی علیه آفت و علف های هرز برنجکاری انقلابی به وجود آورده است که هر ساله در حال گسترش است.
ورود پهپاد به کشاورزی مازندران از سال 98 به صورت آزمایشی برای سمپاشی شالیزارهای شروع شد. کشاورزان مازندرانی با این وسیله در کمتر از 10 دقیقه 10 لیتر سم را در یک هکتار به صورت دقیق علیه بیماری بلاست و یا کرم ساقه خوار برنج سمپاشی می کنند در حالی که همین اقدام در سمپاشی سنتی باید با 400 لیتر آب ، سه نفر نیروی کار و 200 متر شیلنگ و در بازه زمانی سه ساعته انجام شود.
سمپاشی مزارع و باغات در مازندران تا پیش از این به صورت دستی با استفاده از موتورهای مخصوص یا تراکتورهای مجهز به تانکر انجام می شد. در هر دو روش نیروی انسانی نقش اصلی را داشت . در روش سمپاشی با موتور ، کشاورز باید این وسیله را به همراه مخزن سم به به پشتش بسته و با طی مسیر مزرعه و رعایت یک سری اصول از زدن ماسک گرفته تا چگونگی انتخاب مسیر رفت و برگشت به منظور آسیب نرساندن به محصول ، کار سمپاشی را انجام می داد.
گذشته از زیان این روش برای سلامتی سمپاش ، خستگی ناشی از حمل موتور با مخزن پر از سم توان کشاورزان را مستهلک می کرد و به همین دلیل نیز بعدها سمپاشی با نصب مخزن به تراکتور رواج یافت. در این روش هم نیروی انسانی نقش اصلی را داشت چون تراکتور در حاشیه مزرعه پارک و سمپاشی با هدایت شیلنگ های مطول و راه رفتن در مزرعه انجام می شود.
بر اساس اعلام جهاد کشاورزی مازندران در حال حاضر حدود 60 درصد کشت برنج و 98 درصد برداشت این محصول راهبردی در مازندران به صورت مکانیزه انجام می شود.
مازندران با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید ، 42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی ساری مازندران اقتصاد مقاومتی برنج

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/199119/اعتبارات-مکانیزاسیون-کشاورزی-مازندران-35-برابر-شد
بستن   چاپ