پیام مازند
مهر گزارش می دهد؛
پشت پرچین اعتیاد تباهی است/ معادله کروناپلاس و مخدر
دوشنبه 14 تير 1400 - 08:56:18
پیام مازند - ساری - همه آمال و آرزوهای معتادان پای بساط اعتیاد تباه و دود شد و از آن فقط کاخ تباهی و فلاکت به یادگار مانده است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: می‌گوید من مهرداد 31 ساله، یک معتاد هستم، روزهای پاکی را بلند تکرار می‌کند تا بشنوم، یکسال و 142 روز و سه ساعت است که پاک هستم.
بساط کفاشی در گوشه از شهر ساری به راه انداخته است، رنگ رخسار نشان می‌دهد از سر درون، صورتی تکیده، لاغراندام با محاسنی که تمام پهنای صورتش را پوشانده است. دوباره می‌گوید یکسال و 142 روز و سه ساعت پاک هستم.
پارچه را برکفش مشتریان می ساید تا گردوغبار نشسته را بزدادید و با فرچه و واکس کفش‌های رنگ ورفته را جلا دهد، می‌گوید: اعتیاد، گرد وغباری بر زندگی من نشانده بود و تا اینکه به مرکز بازپروری و ترک اعتیاد هدایت شدم.
زندگی که با یک تعارف تباه شد
هنوز خاطره روزهای تلخ اعتیاد را که به یاد می‌آورد، چهره اش را درهم می‌کشد، ادامه می‌دهد: روزهای سختی را پشت سر گذارندم و سرآغاز ورودم به اعتیاد، تعارف یک نخ سیگار توسط همکلاسی ام بود.
همانطور که با فرچه و واکس کفش‌ها را جلا می‌دهد، ادامه می‌دهد: همه آروزهای زندگی ام پشت اعتیاد و گذراندن با دوستانی معتادتر از خودم به تباهی گذشت، آن روزها همه چیز را در دود سیگار و قلیان و بعد مواد مخدر می‌دیدم و مشتری هر روزه آن شده بودم.

پیام مازند


در حالی که عرق پیشانی اش را پاک می‌کند، ادامه می‌دهد، زندگی یک معتاد فقط به مصرف مواد خلاصه و بسنده شده است و در روزهای اوج مصرف، برای تأمین پول آن گاه دست به سرقت‌های خرد می‌زدم و سرانجام در یکی از این سرقت‌ها دستگیر و روانه زندان و بعد کمپ شدم.
این جوان می‌گوید در دوران اعتیادم از همه جا رانده شدم، حتی خانواده ام دیگر مرا تحویل نمی‌گرفت و نتیجه آن کارتن خوابی و اتراق در پارک و بوستان‌ها شده است.
ادامه می‌دهد با آنکه از اعتیاد خسته شده بودم اما اراده‌ای برای ترک آن نداشتم و مرگ را آروز می‌کردم و با ورود به کمپ و مرکز ترک اعتیاد، روزنه‌ای دیگر در زندگیم گشوده شد و پس از ترک، باز دوباره خانواده ام به کمکم آمدند و با فراهم کردن اسباب شغل قدیمی پدری ام، سعی کردم به کار و زندگی بچسبم.
هزاران جوان همانند مهرداد گرفتار افیون اعتیاد هستند و بسیاری از آنها هنوز نتوانستند از این بلا رهایی یابند و پایان زندگی آنها، مرگ در لای کارتن‌های خیابان و یا روی صندلی‌های پارک است.
زنگ خطر به صدا درآمده است؛ کاهش سن اعتیاد
احمد مظفری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران نیز حرف‌های تکان دهنده‌ای درباره اعتیاد دارد و می‌گوید: کاهش سن اعتیاد و زنانه شدن و ورود افراد تحصیلکرده و شاغل به دامن اعتیاد سه چالش مهم اعتیاد به شمار می‌رود.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متأسفانه 2.6 درصد از جمعیت فعال استان مازندران اسیر دام اعتیاد شدند، ادامه می‌دهد: هرچند این میزان نصف میانگین کشوری است، اما باز جای نگرانی وجود دارد.
مظفری با بیان اینکه خلأ قانونی در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر وجود دارد، گفت: در قانون به اندازه قاچاق یخچال و کولر هم به قاچاق مواد توجه نشده است هرچند جرایم مبارزه با مواد مخدر در سال جاری رشد مضاعفی داشته است.
88 معتاد پارسال با زندگی وداع کردند
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران به آمار مرگ ومیر معتادان در استان اشاره و اضافه می‌کند: سال سال 98 حدود 80 نفر براثر سو مصرف مواد مخدر جان باختند که این میزان در سال گذشته به 88 نفر با رشد 10 درصدی روبرو بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین مرگ ومیر در حوزه مواد مخدر افراد مجرد را شامل می‌شود، تعداد آن را 55 نفر ذکر کرد و ادامه داد: زنان نیز 12 نفر از مرگ ومیرهای معتادان را تشکیل داده‌اند.

پیام مازند


اعتیاد پادزهر کرونا نیست
آمارهای حوزه اعتیاد همانند دود ناشی از آن سیاه و اسفبار است و تصور غلطی که معتادان کرونا نمی‌گیرند، شائبه‌هایی را در جامعه ایجاد کرده است، اما یافته‌های پزشکی و کارشناسی نشان می‌دهد که معتادان نه تنها برابر کرونا ایمن نیستند بلکه خطرپذیری و ریسک آنان نیز بالا است.
قاسم اویس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به جنبه‌ها و علل مختلف اعتیاد اظهار داشت: ادعا و تصور بازدارندگی اعتیاد برابر کرونا را نادرست خواند و گفت: افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند به دلیل ضعف در سیستم ایمنی و آسیب دیدگی سیستم تنفس، بیماری‌های ریوی بین آن شایع است.
وی با اظهار اینکه علائم کرونا بین معتادان به دلیل آنکه سیستم تنفسی آسیب دیده‌ای دارند، شدیدتر است، افزود: معتادانی که در جمع مواد مصرف می‌کنند، احتمال افزایش ابتلای آنان به کرونا بیشتر بوده زیرا از وسایل مشترک استفاده می‌کنند.
اعتیاد هر چند روز یکبار در مازندران قربانی می‌گیرد و روند مصرف انواع و اقسام مواد مخدر از سیگار گرفته تا شیشه و تریاک و کاهش سن معتادان، زنگ خطری است که در سایه کرونا در زیر پوست شهر جریان دارد اما باید بدانیم که اعتیاد پایان راه است و بازگشت از این مسیر پربلا، سخت و طاقت فرساست.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/216475/پشت-پرچین-اعتیاد-تباهی-است--معادله-کروناپلاس-و-مخدر
بستن   چاپ