پیام مازند
نانواها دلسرد و مردم گلایه‌مند/ گرانی حال نان را خوب نکرد
چهارشنبه 6 مرداد 1400 - 11:12:08
پیام مازند -

پیام مازند


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طی یکسال گذشته قیمت نان در مازندران دو برابر شد اما همچنان نانوایان از نرخ‌ها راضی نیستند و اعتقاد دارند، خرج نان پزی از دخل آن بیشتر است.
بیش از پنج هزار واحد نانوایی در استان مازندران فعالیت دارند و با گذشت 10 روز از ابلاغ و اعمال نرخ جدید نان، هنوز طعم نان خوب و با کیفیت به کام شهروندان استان مازندران مزه نکرده و ناراضی هستند، علی حسینی شهروند ساروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به رغم افزایش قیمت، کیفیت همچنان به نانوایی‌ها راه نیافته و نان مرغوب عرضه می‌شود.
وی با اظهار اینکه برخی از نانوایان بربری و سنگ با چاشنی کردن افزودنی‌هایی نظیر کنجد، نان را به قیمت بیش از نرخ مصوب می‌فروشند، گفت: اوضاع نان در مازندران همانند روزهای قبل از گرانی است و کاهش وزن چانه و آردفروشی همچنان در نانوایی‌ها رایج است.
نانوایان: نان خوب پوب خوب می‌خواهد
پای درد و دل نانوایان که می‌نشینی، آنها نیز حرف‌های خودشان را دارند و می‌گویند، نان خوب نیاز به پول خوب دارد و با افزایش چندبرابری هزینه‌ها، خبازان از جیب مایه می‌گذارند تا نان به سفره‌های مردم برسد.

پیام مازند

کیالاشکی یکی از نانوایان مازندران است که همیشه صف‌های نانوایی وی شلوغ و پرمشتری است، در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز نارضایتی از نرخ جدید اعمال شده برای نان بربری گفت: نان بربری نوع یک از 800 تومان به هزار تومان رسیده در حالی که حداقل باید قیمت آن هزار و 200 تومان باشد.
وی با اظهار اینکه به دلیل سختی کار نانوایی‌ها، کارگران و خبازان ماهر رغبتی به کار کردن در این حرفه ندارند، افزود: نیمی از هزینه‌های نانوایی‌ها را کارگران تشکیل می‌دهند و دخل و خرج ما برابری نمی‌کند.
در عین حال ذکریا نوروزی عضو اتحادیه نان مازندران نیز با اظهار نارضایتی از نرخ جدید نان در استان گفت: نرخنامه پیشنهادی اتحادیه نان با قیمت‌های کنونی ابلاغ شده، مغایرت‌های زیادی دارد.
وی با اظهار اینکه نرخ کنونی پیشنهادی برای خبازی‌های بربری و سنگک مناسب نیست و هزینه‌های را تأمین نمی‌کند، گفت: دولت کنونی تلاش زیادی به خرج داد تا نرخ را ابلاغ نکند و به دوش دولت جدید بیندازد اما واقعیت اینکه این نرخ، دوباره باید اصلاح و واقعی شود.
دولت کنونی تلاش زیادی به خرج داد تا نرخ را ابلاغ نکند و به دوش دولت جدید بیندازد اما واقعیت اینکه این نرخ، دوباره باید اصلاح و واقعی شود
نوروزی با اشاره به رشد چندبرابری هزینه‌های نانوایی‌ها از جمله قیمت خمیرمایه، برق و گاز، دستمزد کارگران و کرایه حمل آرد اظهار داشت: به دلیل سختی کار و پایین بودن دستمزدها، بسیاری از نانوایان ماهر مخصوصاً در نانوایی بربری و سنگک از این حرفه رفته‌اند و به سمت کارگری و اشتغال دردیگر مشاغل تغییر شغل داده‌اند.
شهروندان و نانوا هر دو از وضعیت کنونی آرد و نان ناراضی هستند و این درحالی که متولیان امر تاکید می‌کنند همزمان با گرانی نرخ نان، نظارت بر خبازی‌ها نیز بیشتر شده است. حسینقلی قوانلو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش هزینه‌های نانوایی‌ها اظهار داشت: طبق محاسبه صورت گرفته هزینه‌های بخش نانوایی 65 درصد رشد یافته است و به دلیل زیان دهی مجبور به افزایش نرخ نان شدیم.

پیام مازند

وی با عنوان اینکه طبق بررسی‌های کمیته‌ای درتنظیم بازار، به طور میانگین 30 درصد بر نرخ نان افزوده شده که 50 درصد از هزینه‌های نانوایی‌ها را شامل می‌شود، گفت: نیروی انسانی در نانوایی‌ها 43 درصد، خمیرمایه سه تا چهار برابر و برق، آب و گاز نیز افزایش یافته است.
وی با اظهار اینکه اخیراً نانوایی‌ها به سمت آرد فروشی رفته بودند و بخشی از آرد سهمیه‌ای دریافتی را پخت نمی‌کردند، افزود: با ابلاغ قیمت جدید، نظارت‌ها و رصدها بیشتر می‌شود و امیدواریم در کیفیت آن نیز تأثیرگذار باشد.
قوانلو گفت: اصلاح قیمت نان همانند نرخ سایر اصناف باید اصلاح می‌شود و این اختیار به کارگروه‌های استانی برای افزایش قیمت نان داده شده است.
نرخ انواع نان در استان مازندران طبق مصوبه کارگروه گندم، آرد و نان شامل یارانه‌ای نوع یک، بربری با وزن 420 گرم هزار تومان، لواش با وزن 140 گرم، 400 تومان، تافتون با وزن 450 750 تومان و سنگک با وزن 450 گرم 1,500 تومان، همچنین نرخ نان یارانه‌ای نوع دو برای بربری با وزن 540 گرم 1500 تومان، لواش با وزن 150 گرم ،450 تومان، تافتون با وزن 450 گرم 800 تومان و سنگک با وزن 480 گرم دو هزار تومان تعیین شده است.
کد خبر 5267334

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/221465/نانواها-دلسرد-و-مردم-گلایه‌مند--گرانی-حال-نان-را-خوب-نکرد
بستن   چاپ