پیام مازند
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کجور خبر داد
تخصیص 71 میلیارد ریال اعتبار برای آبخیزداری در کجور
چهارشنبه 10 شهريور 1400 - 11:10:06
پیام مازند - ایسنا/مازندران رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کجور گفت:طی سه سال گذشته 71 میلیارد ریال اعتبار در بخش آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک(کپه کاری و جنگلکاری) در بخش کجور نوشهر هزینه شد.

محسن پورداودی درمراسم افتتاح پروژه آبخیزداری در مرز مشترک روستاهای "کُشکَک و اَویل"کجور با بیان اینکه طی سه سال گذشته 71 میلیارد ریال اعتبار در بخش آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک(کپه کاری و جنگلکاری) در بخش کجور نوشهر هزینه شد، اظهارکرد: این اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی و به اذن مقام معظم رهبری دراین منطقه صورت گرفت.
وی افزود: در مرز مشترک روستاهای "کُشکَک و اَویل"کجور دوسازه آبخیزداری از نوع سنگی –ملاتی احداث شد که نقش بسزایی در مهار سیلاب های گذشته داشت . 
این مسئول هدف از احداث این سازه ها را جلوگیری از سیلاب،تقویت پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک عنوان کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کجور همچنین افزود: تاکنون 47 سازه سنگی ملاتی وسنگی گابیونی به حجم 22هزار و 500 مترمکعب در روستاهای منطقه کجور احداث شد .
وی همچنین گفت: در همین مدت دیواره های حفاظتی در روستاهای نیچکوه،میخساز،وَرازان ، صالحان و کوهپر به حجم چهار هزار مترمکعب احداث شد.
پور داودی درادامه از مطالعات اولیه در منطقه شهرکجور خبرداد و افزود: در صورت تخصیص اعتبار در سالجاری با هماهنگی سایر دستگاه و مشارکت مردم عملیات آبخیزداری در این حوزه نیز صورت می گیرد .
این مقام مسئول بر روند اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخونداری دراین منطقه تأکید کرد .
*احداث 125 سازه آبخیزداری در منطقه کجور /پارک آبخیزداری در کجور احداث می شود
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهر گفت:طی 15 سال اخیر تاکنون بالغ بر 125 سازه آبخیزداری در منطقه کجور در سه حوزه میخساز، حوزه سد صلاح الدین کلاو کوهپر کجور احداث شد .
محمدرسول رجبی در آیین افتتاح و بهره برداری دو بند آبخیزداری درکجور به مناسبت هفته دولت افزود: از ابتدای دهه 80 این بندها به منظور کنترل سیلاب ، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت سفره های زیر زمینی در این منطقه احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت .
به گفته این مقام مسوول روستاهای فیروزکلا، لیگوش ،انگاس و نهایتا حوزه آبخیز بین و بَرکَن که در زیر حوزه سد صلاح الدین کلا را شامل می شود ،سازه های آبخیزداری در آن احداث شد .
وی با اعلام اینکه این سازه ها از حجم ارتفاعی دو تا 5 متر به صورت سنگی ملاتی و گابیونی احداث شد،خاطرنشان کرد:به دلیل شرایط اقلیمی منطقه ، فقر پوشش گیاهی وحفاظت از منابع آبی وخاکی بیشترین حجم آبخیزداری را درکجور متمرکز کردیم .
معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی نوشهربا اشاره به اینکه حجمی بالغ بر 43 هزار مترمکعب سازه آبخیزداری در کجور ایجاد شد ، تصریح کرد: یک سوم اعتبارات آبخیزداری در این منطقه هزینه شد .
رجبی گفت: سازه ها یک فرصتی است که از طبیعت می گیریم تا به خواسته های خود برسیم و اصلاح شیب پروفیلی رودخانه ها و جلوگیری از سیلاب ها از اقداماتی است که انجام می دهیم و به دنبال ناپایداری منطقه نیستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره وقوع سیلاب های ناگهانی در مدت اخیر در منطقه کجور افزود: اقدامات آبخیزداری منوط به آن است که در بالای این حوزه ها اقدامات حفاظتی برای حفظ پوشش گیاهی صورت گیرد .
وی از چرای بی رویه دام بیش از ظرفیت مراتع در منطقه انتفاد کرد و ادامه داد : نگاه ما این است که اولین قطرات آبی که به زمین برخورد می کند در همانجا جذب زمین شود و جایی که پوشش گیاهی خوبی داشته باشه این اتقاق می افتد وجایی که پوشش گیاهی نامناسبی داشته باشه وخاک لخت باشه مانند سیلابی که دو هقته قبل اتفاق افتاد سبب ایجاد سیلاب های متوالی می شود.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهر از فرسایش خاک به عنوان دشمن داخلی نام برد و خواستار همکاری شوراها و دهیاری ها برای رفع مشکلات حفاظتی در مراتع و معرفی مکانهایی برای جنگلکاری شد .
رجبی همچنین با اشاره به سیلاب اخیر در شهر کجور افزود : مطالعاتی برای انجام پروژه آبخیزداری به عنوان پارک آبخیزداری در منطقه صورت گرفت که نیازاست شهرداری شهر کجوربرای انجام انعقاد تفاهم نامه اقدام نماید .
این مقام مسئول افزود: برای ایجاد پارک آبخیزداری و اجرای عملیات بیولوژیک در شهرکجور و سایر مناطق اعتباری معادل 41 میلیارد ریال در نظر گرفته شد .
وی گفت: به محض تخصیص اعتبار عملیات اجرایی را درمنطقه کجور انجام خواهیم داد .
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/227540/تخصیص-71-میلیارد-ریال-اعتبار-برای-آبخیزداری-در-کجور
بستن   چاپ