پیام مازند
برداشت میوه‌های بی‌کیفیت برند صادراتی کشور را خدشه‌دار می‌کند
دوشنبه 15 شهريور 1400 - 08:53:53
پیام مازند -

پیام مازند


خبرگزاری فارس مازندران-سرویس اقتصادی| هر ساله فرارسیدن فصل پاییز و زمستان نویدبخش برداشت محصولات باغی در مازندران است و باغات مرکبات در شمال کشور، نگین محصولات باغی در این استان به‌شمار می‌روند که هر ساله سهم بسزایی در اقتصاد استان و معیشت باغداران دارد.
پرتقال و نارنگی از مهمترین میوه‌های باغ‌های مازندران هستند و با توجه به نوع محصول دیررس و یا پیش‌رس بودن آنها زمان برداشت را به باغداران اعلام می‌کند.
اما گونه‌هایی از نارنگی‌های پیش‌رس شامل" ایواساکی و میاگاوا" برداشت آن از اواخر شهریورماه در استان انجام می‌شود که با توجه به کامل شدن قند آن برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج می‌شود.

پیام مازند

بازار مرکبات مازندران سالهاست که مشتریان خود را شناخته و به کشورهای داخلی و خارجی صادرات می‌شود.
مازندران با سطح زیرکشت 115 هزار هکتاری باغات مرکبات، بیش از 50 درصد مرکبات کشور را تامین می‌کند که 10 هزار هکتار آن به نارنگی پیش رس اختصاص دارد.
زمانی که قند میوه به حدی رسید که بازارپسندی لازم را داشته باشد آن وقت زمان مناسب برای برداشت محصول است اما هر ساله در این ایام و با آغاز فصل برداشت مرکبات به دلایل متعدد از حضور دلال‌ها و واسطه‌ها گرفته تا نوع و رنگ و زمان برداشت، شاهد قیمت‌های متعدد و عجیب و غریبی در بازار هستیم که می‌توان گفت کنترلی بر این امر وجود ندارد.
خاصیت نارنگی‌های پیش‌رس اینگونه است که محصول باید از لحاظ فیزیولوژی و کیفیت رسیده باشد تا بتوان آن را برداشت کرد و برداشت زودهنگام میوه به صورت نرسیده به کیفیت آن آسیب رسانده و بازار و مصرف کننده را نسبت به محصولات استان بدبین می‌کند.
اکنون که زمان برداشت نارنگی‌های پیش‌رس در مازندران نرسیده و هنوز چند وقتی تا رسیدگی کامل فرصت باقی‌مانده است، برخی باغداران اقدام به برداشت زودهنگام کردند که این امر بازارپسندی میوه را در داخل و خارج کشور کم می‌کند.
مجید بهادری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری با بیان اینکه برداشت زودهنگام نارنگی‌های پیش‌رس سبب کامل نشدن قند میوه می‌شود و عدم بازارپسندی را به همراه دارد، گفت: باغداران باید توجه به این امر داشته باشند.

پیام مازند

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: شاخص مطلوب برداشت و نسبت قند به اسید در نارنگی‌های پیش‌رس باید عدد 7 باشد و اگر کمتر از این عدد باشد از صادرات نارنگی در مبادی گمرکی قبل از برداشت در فصل مهرماه جلوگیری می‌شود.
وی اظهار کرد: با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی اقدام به نمونه‌برداری و سنجش شاخص نسبت قند به اسید در ارقام مختلف نارنگی‌های پیش رس ایواساکی و میاگاوا در 20 باغ کردیم که تاکنون بالاترین شاخص به دست آمده در نمونه‌ها 5.6 بوده است که باید به عدد 7 برسد.
صادرات محصولات کشاورزی ارزآوری خوبی برای کشور و عایدی خوبی برای باغداران دارد اما باید به این نکته توجه داشت که ارائه محصول مناسب به بازارهای هدف صادراتی می‌تواند تضمین کیفیت و بازار را به دنبال داشته باشد و اگر میوه‌های بی‌کیفیت را برای دستیابی به سود مقطعی صادر کنیم هم بازار را از دست می‌دهیم و هم برند کیفی میوه‌های صادراتی کشورمان خدشه‌دار خواهد شد.
انتهای پیام/86035/ج

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/228399/برداشت-میوه‌های-بی‌کیفیت-برند-صادراتی-کشور-را-خدشه‌دار-می‌کند
بستن   چاپ