پیام مازند
پنجم مهر تا 15 آبان مناسب‌ترین زمان برداشت مرکبات مازندران اعلام شد
یکشنبه 21 شهریور 1400 - 3:28:57 PM
ایرنا

پیام مازند- هادی ایزدی روز شنبه گفت : برداشت نارنگی زودرس و پرتقال قبل از این که سطح قندشان به 6.5 تا هفت برسد ، زودهنگام تلقی می شود و علاوه بر کاهش زمان ماندگاری محصول ، کیفیت میوه را نیز به مراتب کاهش می دهد.

وی توضیح داد : با توجه به افزایش دمای هوا ، طبق بررسی های کارشناسی باغبانی مراکز جهاد کشاورزی بهترین زمان برداشت نارنگی زودرس اول مهر و صادرات آن از پنجم مهر ، برداشت پرتقال تامسون 10 آبان و صادرات آن 15 آبان و برداشت کیوی از 15 آبان تعیین شده است.

ایزدی گفت : با توجه به تولید قابل توجه انواع مرکبات بویژه نارنگی زود رس و پرتقال و لزوم صادرات آن به خارج از استان و کشور ، باغداران به هیچ عنوان نه تنها در برداشت محصول عجله نکنند، بلکه از پیش فروش آن نیز خودداری کنند ، چون برخی از دلالان با هدف استفاده از قیمت بالای میوه های نوبرانه ، محصول باغات را پیش خرید و عملیات رنگ آوری را روی میوه انجام می دهند.

وی با اعلام این که مازندران حدود 25 هزار هکتار باغ نارنگی دارد ، افزود : با توجه به این که 11 هزار هکتار از باغ های نارنگی استان زودرس هستند و این نخستین میوه پائیزی نیز کمتر از 10 روز دیگر وارد بازار می شود ، باغداران حتما به زمان برداشت توجه کنند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران وضعیت باردهی مرکبات را مطلوب توصیف کرد و گفت : در 2 سال اخیر همزمان با افزایش آگاهی باغداران به مسایل فنی ، توسعه  زیر ساخت های صادراتی و کیفی تر شدن محصولات مرکبات ؛ تقاضا برای صادرات مرکبات به خارج از کشور افزایش یافته است ،بنابراین باغداران همانند سال گذشته بر زمان ، نحوه برداشت و انبار داری فنی آن دقت لازم را داشته باشند.

وی رنگ آوری مرکبات را طبق مقررات وزارت بهداشت خلاف قانون دانست و افزود : سبززدایی مرکبات با گاز اتیلن برخی از میوه های شیرین با قند بالا در کشورهای دنیا روش مرسومی است اما ، رنگ آوری مرکبات از جمله پرتقال که دارای اسید بالایی است، خلاف است و پیگرد قانونی دارد.

رنگ آوری به معنی رنگ زدن میوه نیست بلکه به آن معنی است که میوه را در دستگاه های حرارتی با هدف ایجاد تغییر رنگ ، عبور دهند و اما افزایش دما برای میوه هایی همچون پرتقال و نارنگی که دارای اسید بالایی هستند نه تنها مزیت نیست بلکه امری غیر بهداشتی عنوان می شود .
رنگ سبز مرکبات نارس از این طریق به رنگ نارنجی تبدیل و به بازار عرضه می شود .این رنگ دهی نه تنها طول عمر میوه را نمی افزاید بلکه از آنجایی که این کار با روش گرمادهی اتفاق می افتد می تواند باعث اسیدی شدن و فساد داخل میوه نیز شود .

پنجم مهر تا 15 آبان مناسب‌ترین زمان برداشت مرکبات مازندران اعلام شد

پیش‌بینی تولید حدود سه میلیون تن مرکبات و کیوی 

ایزدی با اشاره به این که ظرفیت ذخیره‌سازی محصولات باغی استان به یک میلیون و 500 هزار تن رسیده است ، بیان داشت: امسال نیز طبق برنامه برای افزایش صادرات محصولات باغی بویژه میوه های پائیزی پرتقال تامسون وکیوی صاحبان همه سردخانه ها، واحدهای سورتینگ و بسته بندی های استان آماده همکاری با کشاورزان و بازرگانان هستند.

وی پیش بینی کرد که امسال نیز  حدود 2میلیون و700 هزارتن مرکبات و 180 هزارتن کیوی در استان تولید شود که برای حفظ کیفیت این محصولات که عمده آن به خارج از مازندران و کشور صادر می شود ، باید همه موارد فنی رعایت شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران به پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مازندران که سال گذشته با ظرفیت 140 هزار تن در  جویبار مورد بهره برداری قرار گرفت ، اشاره کرد و گفت: این مرکز به تنهایی نقش مهمی در تنظیم بازار و صادرات مرکبات و کیوی ایفا می کند.

این پایانه 78 هزار متر مربع سالن های آماده سازی ، نگهداری ، ذخیره سازی ، بسته بندی ، رنگ آوری و سایر خدمات پنجره دولت را در اختیار دارد و سال گذشته با ظرفیت 140 هزار تن در فاز اول و با 250 نفر نیرو شروع به کار کرده است.

اهمیت محصولات کشاورزی مازندران برای صادرات و ارز آوری سبب شد تا در سال های اخیر راه اندازی چهار پایانه صادراتی در دستور کار قرار گیرد که در نتیجه تلاش های فشرده تا کنون 2 پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روماک گستر در شهرستان جویبار و پایانه صادراتی برنج مازندران در آمل به عنوان  مرکز سورتینگ و بسته بندی برنج استان به بهره برداری رسید. 2 پایانه های صادراتی یکی مربوط به محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری است که این پایانه هم با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است و چهارمین پایانه صادراتی مهم استان  نیز پایانه گل و گیاه است که در حال تکمیل شدن است.

ایزدی گفت: طبق بررسی های میدانی امسال با جایگزین شدن نهال های نارنگی زود رس و  پرتقال توسرخ ، شاهد افزایش تولید و عرضه این دو میوه از خانواده مرکبات دراستان خواهیم بود. 

طبق آمار رسمی سال گذشته حدود 250هزار تن مرکبات استان صادر شده که 60 درصد بیشتر از سال 1398 است.

مازندران با دارا بودن 1.5 درصد از اراضی کشور و 2.5 درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که  10 درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است .


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/229425/پنجم-مهر-تا-15-آبان-مناسب‌ترین-زمان-برداشت-مرکبات-مازندران-اعلام-شد
بستن   چاپ